Zobaczcie jedno, Canon nie bedzie wypuszczac na rynek cuda bo na tym co ma doskonale zarabia, ludzie to kupuja i sie ciesza. Jak sie pojawi jakis konkurent ktory bedzie w stanie zagrozic to moze zaczna cos zmieniac na powaznie, ale watpie czy taki konkurent sie pojawi. Tez bym chcial zeby inne firmy mialy mocniejsza pozycje, zeby ceny spadly (zwlaszcza szkiel !!), ale chyba nie ma na co liczyc w nalblizszej przyszlosci...
co będzie za 5 lat?
Zwiń
X
-
-
Zamieszczone przez gawrylale tu sprawa jest trudniejsza: ze wzgledu na czynnik ludziki, ktory przejawia sie w snobstwie? glupocie? czy jeszcze sam nie wiem w czym.... bo jesli dla kogos jest rzecza ,,naturalna'', ze tansze modele aparatow maja idiotyczne ograniczenia (jak np. przytoczony przeze mnie samowyzwalacz) a nie po prostu slabsze parametry (szybkostrzelnosc, matryca itp) to firmy produkujace sprzet foto ciagle beda na tym zerowac!
A pewnie ze beda, bo jak nie odpowiada Ci opoznienie samowyzwalacza to zawsze mozesz kupic pilota. 350d niewygodny? - kupisz gripa. itd. Na akcesoriach sie zarabia.
I dalej, nie odpowiada Ci 350d - kupisz 20d. Mysle ze w USA czy w Japonii nie stanowi to takiego problemu finansowego jak u nas. A oni zarabiaja glownie na tamtych rynkach.Pozdrawiam
Riccardo
--
Fuji & RicohKomentarz
-
tak tylko wojna miedzy intelem a amd jest zupelnie inna, tam mozesz sobie "zmieniac system" co pare lat, tu jak masz obiektywow za parenascie albo i kilkadziesiat patykow, to w zasadzie ozeniles sie z canonem, a jak wiadamo rozwody bardzo duzo kosztujaCanon Tamron Canon Canon Canon Canon CanonKomentarz
-
dobra.. ktory wykrakal?
http://www.dpreview.com/news/0507/05071902kmsony.aspKonica Minolta and Sony have today announced an agreement to jointly develop digital SLR cameras. This agreement appears to mean that both Konica Minolta and Sony will develop D-SLR cameras with Konica Minolta lens mounts. It also covers technology sharing between the two, including Sony's CMOS sensors and Info-Lithium batteries and Konica Minolta's AF, metering and Anti-Shake system. The release doesn't state whether each company will be able to use any of these techologies in products other than D-SLR's.
.. konica-sony-minolta?
Komentarz
-
no.... podoba sie
wiecej ,,silniejszych graczy'' na rynku = wieksza konkurencja dla Canona, Nikona = zyska dla konsumentow
nice
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.plKomentarz
-
LOL, no to teraz Konica-Minolta juz nie istnieje dla TomkaZamieszczone przez Czachadobra.. ktory wykrakal?
http://www.dpreview.com/news/0507/05071902kmsony.asp
.. konica-sony-minolta?

A tak na serio, jak sie zaczna laczyc wszystkie firmy ze wszystkimi to skonczy sie na tym ze bedziemy mieli dwie firmy, a ich nazwy sie nie zmieszcza na zadnym logo na lampie
Czyzby era monopolu fotograficznego sie zblizala ?
Komentarz
-
jak wroci z wykladow to sie na pewno odezwieZamieszczone przez PolacoLOL, no to teraz Konica-Minolta juz nie istnieje dla Tomka
uderz w stol, a nozyce.... 
ja dostrzegam tendencje nie ku monopolowi, ale jednak ku konkurencyjnosci - pojawiaja sie nowi gracze. Wydaje sie naturalne, ze ci ,,nowi'' powstaja ze ,,starych'', mniejszych, poprzez laczenie sie... cieszy mnie toZamieszczone przez PolacoCzyzby era monopolu fotograficznego sie zblizala ?
bo to juz nie monopol - to monopol coraz wiekszej liczby firm - czyli nie monopol
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.plKomentarz
-
A na koncu Canon wszystkich wykupi i bedzie jeden wlasciwy systemZamieszczone przez gawrylja dostrzegam tendencje nie ku monopolowi, ale jednak ku konkurencyjnosci - pojawiaja sie nowi gracze. Wydaje sie naturalne, ze ci ,,nowi'' powstaja ze ,,starych'', mniejszych, poprzez laczenie sie... cieszy mnie to
bo to juz nie monopol - to monopol coraz wiekszej liczby firm - czyli nie monopol

Komentarz
-
-
Komentarz
-
Ja ta zapowiedz rozumiem zupelnie inaczej. Sony, ktore (chyba)Zamieszczone przez KuchateKTo ze Sony sie wezmie za dslr'y bylo do przewidzenia... ale ze z minolta... Hehehe
traci klienta w Nikonie (przechodzi na wlasne sensory) probuje
ratowac sie jak sie da w D-SLR-ach i oglasza z pompa wspolprace
z Minolta. Niczego to nie zmienia, bo Minolta uzywa sensorow Sony.
Nowe D-SLR ze znaczkiem Sony nie powstana, bo Minolta bedzie
je produkowac z sensorami Sony czyli tak jak teraz.
Czyli caly rozglos dotyczy dokladnie niczego.Komentarz
-
Czekaj czekaj... Zobaczymy... Sony ma zapedy... Maja pro video to i pro foto im sie pewnie sni
Zreszta po co by brali od minolty pomiar i af? Do kompaktow? Watpie. Tam to w porywach ten IS przesowanej matrycy......Komentarz
-
Dzis znajomy probowal zrobic mi zdjecie malpka sony, ale maszyna zdecydowanie odmawiala. Wszystko focila, tylko mnie nie. Widocznie niechec jest obustronnaZamieszczone przez PolacoLOL, no to teraz Konica-Minolta juz nie istnieje dla Tomka
30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
-
Mam nadzieje że to stwierdzenieZamieszczone przez PolacoA tak na serio, jak sie zaczna laczyc wszystkie firmy ze wszystkimi to skonczy sie na tym ze bedziemy mieli dwie firmy
coś w stylu fuzji samochodowych ?
Ja najchętniej bym widział Canon-Leica-Sigma i na dodatek coś z mańki średnioformatowców np. Hasseblad
Leica +szwedzi nie za bardzo dobrze przędą ostatnio więc mogliby się "zbratać" z Canonem.
Do tego za 5 lat może by wydali przystawkę która pasuje do każdego analoga ze stajni Canona coś spod znaku R9 z matrycą minimum 15mln i w każdym obiektywie szkło klasy L, Leiki + IS
A co tam to ma być za 5 lat - pomarzyć można
D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)Komentarz
-
CaNikon ... Nazwa dobra marketingowoZamieszczone przez VitezJak bedzie Canon-Nikon (no bo przeciez nie na odwrot
) to dopiero bedzie zagwozdka 
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Komentarz
Komentarz