co będzie za 5 lat?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gawryl
    Uzależniony
    • 2004
    • 810

@Krzychu:
    zgadzam sie z Toba - odnosnie truizmu. Ale to jest watek ,,co za 5 lat'' - dlatego pisze o swoich marzeniach - tylko wolny rynek i wieksza konkurencja spowoduje, ze bede miec taniej, wiecej i lepiej
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Komentarz

• Tomasz Golinski
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 8623

Krzychu, a w jaki sposob firmy zarabiaja pieniadze, jak nie uszczesliwiajac klienta????
      30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
      Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Krzychu
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 3611

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
        Krzychu, a w jaki sposob firmy zarabiaja pieniadze, jak nie uszczesliwiajac klienta????
        Wmawiając mu że go uszczęsliwiają ?
        Pozdrowienia,
        KZ
        KZ Aviation Photography

Komentarz

• Tomasz Golinski
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 8623

Wiec w efekcie klient jest szczesliwy czy nie?
          30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

Komentarz

• gawryl
            Uzależniony
            • 2004
            • 810

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
            Wlasnie o to mi chodzi: wiadomo, ze firmy uszczesliwiaja ,,umiarkowanie'' tak, aby co lepsze kaski zostawic do wersji pro - ale, niech to rzeczywiscie beda ,,co lepsze kaski'' a nie debilne ograniczenia.

A jesli mam puscic wodze fantazji to bym chcial, aby dodatkowo firmware byl programowany dla uzytkownikow w C lub jakims innym prostym jezyku

Komentarz

• gonzo44
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1304

Zamieszczone przez gawryl
              A jesli mam puscic wodze fantazji to bym chcial, aby dodatkowo firmware byl programowany dla uzytkownikow w C lub jakims innym prostym jezyku
              No na ten moment jest to chyba moje najwieksze marzenie, moc zaprogramowac kazdy przycisk w dowolny sposob (tak na poczatek), a pozniej wszystkie inne funkcje....ehhh fantazja, fantazja
              A tak naprawde to przydalaby sie taka konkurencja jaka jest powiedzmy miedzy AMD a Intelem - czyli totalna wojna technologiczno cenowa!
              Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• snowboarder
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 1358

Zamieszczone przez gawryl
                moge tak zrobic wgrywajac nielicencjowany ruski hack i stracic gwarancje (co zreszta zrobilem) - jesli uwazasz, ze to ,,naturalne'' rozwiazanie to wybacz, nie mamy o czym rozmawiac. dla mnie dalej canon ma debilne ograniczenia zmuszajace do kupienia wersji pro lub... balansowania na granicy utraty gwarancji.

Sorry, nie zauwazylem, ze masz 300d...
                Pisales, ze trzeba miec aparat z serii 1, a to nieprawda,
                bo 20d ma tez ta opcje. Fakt, ze skomplikowana droga.

Komentarz

• snowboarder
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 1358

Zamieszczone przez gonzo44
                  No na ten moment jest to chyba moje najwieksze marzenie, moc zaprogramowac kazdy przycisk w dowolny sposob (tak na poczatek)
                  W pewnym sensie CF to robia. Z kolei myslisz, ze naprawde lepiej bys
                  to ustawil niz setki testerow Canona przez ostatnie 40 lat?

Komentarz

• Tomasz Golinski
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 8623

Zamieszczone przez snowboarder
                    Z kolei myslisz, ze naprawde lepiej bys
                    TAK! Zdecydowanie.

Komentarz

• Czacha
                      fotograf
                      • 2004
                      • 4868

ustawil bys to tak, jak pasowalo by tobie.. i byc moze nikomu wiecej
                      https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• Tomasz Golinski
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 8623

I o to chodzi wlasnie.

Komentarz

• gonzo44
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1304

Z kolei myslisz, ze naprawde lepiej bys
                          Obawiam sie ze tak ,gdyz ustawialbym pod siebie a nie pod "typowego" uzytkownika.
                          Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• adamek
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 2265

Przegląd Sportowy działa na Nikonie (a na pewno dwie osoby conajmniej, które poznałem w Berlinie na Złotej Lidze )
                            Miłego dnia
                            adam jastrzębowski
                            cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
                            tu tu

Komentarz

• Jurek Plieth
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 2087

Tak naprawde problem, to to, ze Nikon spada na leb. D2x to kompletna klapa, 90% egzemplarzy jest wadliwych, zobaczcie co ludzie pokazuja - jakie "zdjecia" produkuja tym super aparatem! Takich kitow nie widzialem nawet z malych 2MP aparatkow. 3 lata zajmuje im wypuszczenie czegos nowego, D2hs to wstyd, nawet najbardziej zagorzali Nikonowcy nie mogli uwierzyc, ze 4MP zostal wypuszczony jako "zawodowy" aparat zaledwie pare miesiecy temu.
                              Już ja widzę oczami wyobraźni jak to czyta kolega Iczek
                              http://plieth.com

Komentarz

• gawryl
                                Uzależniony
                                • 2004
                                • 810

Zamieszczone przez gonzo44
                                A tak naprawde to przydalaby sie taka konkurencja jaka jest powiedzmy miedzy AMD a Intelem - czyli totalna wojna technologiczno cenowa!
                                dokladnie o tym mowie!
                                to jest to, na co czakam
                                oby wczesniej, niz za 5 lat

ale tu sprawa jest trudniejsza: ze wzgledu na czynnik ludziki, ktory przejawia sie w snobstwie? glupocie? czy jeszcze sam nie wiem w czym.... bo jesli dla kogos jest rzecza ,,naturalna'', ze tansze modele aparatow maja idiotyczne ograniczenia (jak np. przytoczony przeze mnie samowyzwalacz) a nie po prostu slabsze parametry (szybkostrzelnosc, matryca itp) to firmy produkujace sprzet foto ciagle beda na tym zerowac!

jesli juz zostal przytoczony przez gonzo44 przyklad z dziedziny informatyki, to posluze sie takim oto argumentem uwypuklajacy moj punkt widzenia: jesliby dyski twarde w kompach mialy OGRANICZENIA w postaci TYLKO 1 partycja w wersji standart, natomiast dowolna ich ilosc w wersji PRO - i te dwie wersje sprzedawane by byly (oczywiscie!) za inna kase, to ja to nazywam debilizmem i czekam na wejscie innych firm ktore zdobeda rynek sprzetem bez ww ograniczen, a rozniacych sie w cenie wedlug pojemnosci, szybkosci = konkretnych parametrow! jesli jednak komus tego typu ograniczenia wydaja sie ,,naturalne'' - to brak pytan....

Komentarz

Pracuję...