Pozwolenie na sesje

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MaciekH
    Uzależniony
    • 2006
    • 662

miejsce o których myślisz (fabryki itp, np ursus) są już zapewne tak skomercjalizowane przez media że nie zdziwiłbym się jakby brali kasę od każdej minuty jaką na ich terenie spędzisz, zarabiają na tym więcej niż wtedy kiedy fabryka pracowała...

ubezpieczenie na sprzęt? cooo toooo?
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Komentarz

• k-9
      Bywalec
      • 2010
      • 247

HEHEH tak mi przyszło do głowy... Niektórzy mają w torbie z 30 tyś więc powinny być jakoś ubezpieczone przez ubezpieczalnie...

Komentarz

• Matt_K-K
        Początki nałogu
        • 2008
        • 322

Wszystko kwestia dogadania się, ja sam z budżetem równym 0 dostałem pozwolenie na fotografowanie "za zdjęcia" w kilku fajnych miejscach, głównie w klimatycznych knajpkach których akurat w Krakowie i innych większych miastach nie brakuje.. Po prostu rozmawiałem z menedżerami czy w ogóle byłoby coś takiego możliwe. Zastrzegałem sobie, że zdjęcia pozostaną moją własnością i wybrane wspólnie zdjęcia będę miał prawo wykorzystać do swojego ewentualnego portfolio. Jako amatora mnie póki co to satysfakcjonuje. Ważna jest pewność siebie, wizytówka jak się okazało także się przydała, gdyż z jednej knajpy w której robiłem zdjęcia dostałem telefon, czy nie chciałbym za kasę zrobić im jakiegoś promocyjnego zdjęcia.

Róźni organizatorzy mają różne warunki. Jedni chcą co oczywiste - kasy, inni wymagają aby zdjęcia nie trafiły byle gdzie, kolejni - aby nie zostawić po sobie chlewika. Zależy jak się trafi.

W miejscach publicznych fotografowanie jest dozwolone, chyba że wyraźnie jest zabronione przez odpowiedni znak/ogłoszenie - jak miejscami na dworcach kolejowych.

Absolutnie konieczna jest kultura osobista przy załatwianiu sobie danych spraw. Nie udało się raz, będzie można kiedyś spróbować ponownie aż uznają, że jest się niegroźnym osobnikiem

Komentarz

• k-9
          Bywalec
          • 2010
          • 247

dzięki za wskazówki wizytówki mówisz.... xD a masz napisane że jesteś fotografem?
          W domu mam całką stertę karteczek do wizytówek wiedz mógłbym je wykorzystać :P

Komentarz

Pracuję...