Zamieszczone przez muflon
Podroze ze sprzetem w samolocie
Zwiń
X
-
E tam. Ja go przetestuję i na Okęciu i w Zurichu
BTW: CDG to najbardziej gówniane lotnisko na świecie, a AF najbardziej kijowa linia lotnicza :/
-
Z reguły - limit kilogramowy i wymiarowy (suma wymiarów, boki nie większe niż X). Kilogramowy limit bywa różny - LOT ma np. 6kg, AF ma 12kg, ale oprócz tego bagażu można wziąć laptopa, aparat i parasol (w LOT niby też, ale oficjalnie tego nie znajdziesz). Do tego jak masz 'cabinet luggage', czyli walizkę podręczną - zważą Ci na 100%. Przy plecakach - ważyli mi może ze 2 razy (a latam dosyć często). Na trasach atlantyckich jest afair limit sztukowy (a w ramach tego limit wagowy, ale dosyć spory).Zamieszczone przez MarfackibPowiedzcie, jakie są limity tego bagażu podręcznego..Komentarz
-
Wiesz. Ja zestaw z Micro 200 biorę na pokład nawet przy full samolocie. Ale jak Ci plecak nie wchodzi w skrytkę w E145, to nie ma że boli. Albo upychasz pod fotelem (bo jest taka opcja, ale tam Ci to raczej nie wejdzie) albo kombinujesz.Zamieszczone przez KrzychuTylko te większe lądują w luku E145, ja swojego Mini Trekkera z aparatami + laptop w drugiej torbie bez specjalnych problemów zabrałem na pokład, z tym że leciało z 7 osób na krzyż ;-)Komentarz
-
W ERJ-145 i w Avro też. Ale te drugie to w sumie na Okęciu niespotykane (chyba że jakiś przyleci zamiast ERJ-145 Swissu), więc problemu dużego nie ma. Ale jak ktoś lata głównie dużymi samolotami i raz poleci małym, to się może naciąć...Zamieszczone przez muflonJa się jeszcze z tym nie spotkałem, ale Sal swego czasu strasznie narzekał, że w Embraerach 145 LOTu bagaże podręczne też ładują do luku, już przy samym samolocie...Komentarz
-
Trochę to już OT ale Avro na Okęciu to ja widuję regularnie, jakiej linii to nie mam pojęcia... Pracuję przez płot z lotniskiem...Zamieszczone przez salW ERJ-145 i w Avro też. Ale te drugie to w sumie na Okęciu niespotykane (chyba że jakiś przyleci zamiast ERJ-145 Swissu), więc problemuKomentarz
-
Prawda, mi nawet torba z laptopem nie wlazła ;-) E145 to trochę porażka generalnie ;-)Zamieszczone przez salAlbo upychasz pod fotelem (bo jest taka opcja, ale tam Ci to raczej nie wejdzie) albo kombinujesz.Komentarz
-
Wszedl w kosze i tu i tu. Inna sprawa, ze taki srednio wypchany. I nawet bez problemu sie upchnal w skrytce nad glowa w ERJ-145Zamieszczone przez salE tam. Ja go przetestuję i na Okęciu i w Zurichu
Mowa oczywiscie o Mini Trekkerze. Przy okazji - pisza, ze CompuTrekker ma identyczne wymiary jak MW... To niby jakim cudem oni tam chca upchac laptopa 17"?
Komentarz
-
ja mialem ostatnio okazje leciec embraerem... mialem Computrekkera. przy odprawie powiedzialem, ze nie mam zadnego bagazu podrecznego
do skrytki nad glowa nie wszedl. ledwo upchnalem pod siedzeniem. mialem w nim to co w stopce plus laptop. przechodzac przez bramke musialem wyjac laptopa i oddzielnie go przeswietlali
, mojemu bratu kazali wyjac laptopa i przenosny dysk twardy. oczywiscie na okeciu. w normalnym kraju jakim jest norwegia, juz takich cyrkow nie bylo.
Komentarz
-
A pozwolili Ci go wnieść na pokład? Dziwne.Zamieszczone przez robsonja mialem ostatnio okazje leciec embraerem... mialem Computrekkera. przy odprawie powiedzialem, ze nie mam zadnego bagazu podrecznego
do skrytki nad glowa nie wszedl.No to Cię zmartwię. W tej chwili praktycznie wszystkie lotniska wprowadzają obowiązek osobnego skanowania laptopów (nie w torbie). Nie wiem co prawda jakie jest tego uzasadnienie, ale...Zamieszczone przez robsonprzechodzac przez bramke musialem wyjac laptopa i oddzielnie go przeswietlali
, mojemu bratu kazali wyjac laptopa i przenosny dysk twardy. oczywiscie na okeciu. w normalnym kraju jakim jest norwegia, juz takich cyrkow nie bylo.Komentarz
-
Polaco! Zależy dokąd lecisz. Jeśli w każdym kierunku oprócz wschodniego to jesteś "save". Przewieziesz i prześwietlisz wszystko bez problemu. Jeśli zaś na wschód - obejętnie czy bliski czy daleki, pamiętaj by wpisać sprzęt w deklarację po przybyciu do Rosji, Chin, Kazachstanu czy tam innych. Powód prosty - bez deklaracji wwozowej mogą Ci sprzętu nie wypuścić, a jeśli już to obłożą cłem wywozowym (sic!) lub władują karę - za niezgłoszenie.Zamieszczone przez PolacoAlbo ze w tej duzej lufie mam maly granatnik, ale spoko, jest zabezpieczony
O numerach seryjnych nie wspominam - to powinna być 1 rzecz jaką zrobisz wpisując je gdziekolwiek, a szczególnie w deklaracje! Tyle samo startów i lądowań!_______________________________________________
taaaaa... Fed, Zorka 5, Zuch Digital, Smena 16:9
ha!Komentarz
-
ano pozwolili... brachol mial jeszcze wiekszy plecak, i w nim laptopa 17' wide screen...Zamieszczone przez salA pozwolili Ci go wnieść na pokład? Dziwne.Komentarz
-
no tez sie zastanawiam o co w tym chodzi... ciekaw jestem formalnego uzasadnienia...Zamieszczone przez salwszystkie lotniska wprowadzają obowiązek osobnego skanowania laptopów (nie w torbie). Nie wiem co prawda jakie jest tego uzasadnienie, ale...Komentarz
-
A widziales moze kiedys jak wyglada laptop przeswietlony X-ray'em? Jest to jedna wielka ciemna plyta metalu (Tak np. wyglada moj metalowy Powerbook ale bardziej plastikowe laptopy prezentuja sie podobnie). Taka "blacha" zaslania wszystko inne co masz w plecaku wiec nie dziwie sie ze prosza o ich osobne skanowanie.Zamieszczone przez robsonno tez sie zastanawiam o co w tym chodzi... ciekaw jestem formalnego uzasadnienia...Komentarz
-
ale jak laptop lezy na spodzie, jak to jest w computerkkerze
to jak ma zaslaniac
Komentarz
-
O ile sie nie myle to torby skanowane sa gora-dol i prawo-lewo czyli w dwoch kierunkach. W kazdym razie sam bylem swiadkiem jak moj wlasny laptop wyjety z plecaka i polozony na plasko na tasmie po przeskanowaniu widoczny byl jako duza metalowa bryla na monitorze. Czyli nie widac wtedy tylko profilu laptopa ale cala jego powierzchnie.Zamieszczone przez robsonale jak laptop lezy na spodzie, jak to jest w computerkkerze
to jak ma zaslaniac 
Komentarz
Komentarz