Idzie nowe

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sid
    Uzależniony
    • 2004
    • 643

Z reputacją i cenzurą się zgadzam, mało kogo to obchodzi, jeśli nie dotyczy jego samego.
    Natomiast w mojej ocenie gdyby doszło do kilku przypadków wypłynięcia istotnych danych użytkowników, lub wsypanie kilku osób, które mailem przesyłały sobie linki do torrenta etc. to gwałtownie spadłaby popularność korzystania z Google.
    Jeśli ludzie poczują się zagrożeni, czyli stracą zaufanie, że ich wrażliwe dane są zabezpieczone, po prostu się przerzucą na Binga i inne rozwiązania. Po co mieliby ryzykować?

To jest teoretyzowanie i nie będę się kłócił, bo oczywiście nie mam pewności, ze mam rację. Natomiast nadal nieszczególnie przeszkadza mi, że Google ma wszelkie informacje na mój temat i nie czuje się zagrożony.

Komentarz

• Kolaj
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 3293

Czy da się w Chrome ustawieniami albo jakimś dodatkiem:

1. Wyświetlić sidebar z zakładkami
      2. Tak skonfigurować adBlock, żeby nie wyświetlał tych durnych podkreślonych słów na forum?

PS. Ciekawe, czy API dodatków umożliwia napisanie plug-ina implementującego zarządzanie barwą...

Komentarz

• spoon
        Bywalec
        • 2008
        • 215

Zamieszczone przez sid
        Ja cienie Chroma za szybkość działania i schludny, minimalistyczny interface, który na małym ekranie netbooka udostępnia prawie 1/3 miejsca więcej na wyświetlanie strony WWW, niż taki FF.
        ostatnio musialem przerzucic sie na laptopa jako glowny komp i jedna z pierwszych rzeczy jakie zrobilem bylo uzyskanie troszke wiecej miejsca przy przegladaniu netu w FF. Efekt:

pare dni pozniej trafilem na ten watek i zainstalowalem chroma. moje pierwsze wrazenie - "o! wyglada jak moj stuningowany fierefox"

robia to dwa rozszerzenia:

Hide Caption Titlebar Plus 0.9 i autoHideStatusbar 0.4

i male prearanzowanie navigation toolbar.

Zamieszczone przez Kolaj

2. Tak skonfigurować adBlock, żeby nie wyświetlał tych durnych podkreślonych słów na forum?

PS. Ciekawe, czy API dodatków umożliwia napisanie plug-ina implementującego zarządzanie barwą...

Poza pierwszym punktem, to chyba dla mnie najwieksze minusy chroma. Ale bede obserwowal dalej rozwoj projektu i dam mu szanse napewno.
        I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
        szukajka

Komentarz

• airhead
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 2495

ja mam jeszcze mniej pasków w Firefoksie - na szerokim ekranie (nie wiem, jaką ten Twój laptop ma rodzielczość), można wszystko zmieścić na 1 (małe ikonki) + ten z kartami
          Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
          Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

• sid
            Uzależniony
            • 2004
            • 643

Jeszcze wracając do tematu prywatności.
            Gdyby zaufanie klientów do Googla nie było dla Googla istotne, nie robił by takich filmików propagandowych:
            Insights from Googlers into our products, technology, and the Google culture

Nie oceniam na ile mówią prawdę, a raczej ile dokładają starań, by takie zaufanie budować i co by dla nich oznaczało gdyby je stracili.

Zamieszczone przez Kolaj

Na razie tyle znalazłem:

Komentarz

Pracuję...