Win XP SP2 i legalnosc itp.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DoMiNiQuE
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 3548

Win XP SP2 i legalnosc itp.

wyciete z http://canon-board.info/showthread.php?p=36616&posted=1 - TG

Zamieszczone przez McKane
    Swoja droga polecam jednak zainstalowanie SP1 z tym ze m$ zadbal o to zeby po instalacji szlag trafil piracka aktywacje Windowsa
    to tez da sie obejsc
    z reszta z SP2 chyba juz nie ma takich problemow
    Ostatnio edytowany przez DoMiNiQuE; 223.
  • McKane
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2015

Jasne ze sie da jak niemalze wszystko w tych diabelnych maszynach Przy instalacji SP2 nie ma zadnych problemow.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• Pszczola
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1760

Jak to nie ma problemow? Gdy zainstalowalem SP2 (ale nie na czysty system z SP1 tylko na system z setkami programow) to mi polowa 'rzeczy' przestala chodzic. Brrrr... Po deinstalacji SP2 wszystko dziala jak nalezy. Inna sprawa, ze gdybym mial system stawiac na czysto to bym SP2 zainstalowal i dopiro pozniej progsy. Tyle tylko, ze przy moim sofie i ustawieniach trwaloby to niemal tydzien.
      EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• DoMiNiQuE
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 3548

Pszczola, najwidoczniej masz jakies specyficzne te programy SP2 nie powinien sprawiac takich problemow. Ja mam inna metode na instalacje ServicePacka. Przygotowalem sobie specjalnie spreparowana instalke XP, ktora instaluje sie od razu z SP2 co pozwala zdecydowanie zaoszczedzic czas

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

A po co kombinowac tyle z obchodzeniem pirackiego XP jak Win XP oryginalny OEM kosztuje 365zl z vatem? Czy to naprawde az tak duzo ze trzeba sie tak wysilac obchodzac problemy pirata?

Pszczola - po instalacji Service Packa 2 trzeba sobie system ustawic tak by chodzil (szczegolnie wbudowana zapore systemowa) - nie jest to (dla jednych niestety, dla innych na szczescie) łatka typu fire and forget.

Komentarz

• Pszczola
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 1760

A kto pisze o pirackim sofcie - no chyba, ze emotikona u Dominique'a cos sugeruje ;-)

W domu mam 2 kompy - jeden stacjonarny (prywatny) i jeden przenosny (firmowy). Na obu mam Win Xp z tym, ze na jednym w wersji pro, a na drugim w wersji Home. Oba systemy sa legalne. Cd z SP2 Microsoft przyslal mi poczta analogowa do domku. Instalka SP2 na laptopie poszla bez problemu, natomiast na stacjonarnym po instalce SP2 niemal wszystko sie krzaczy - system co prawda dziala, ale wiele innego softu wczesniej zainstalowanego nie. Kontaktowalem sie w tej sprawie z dzialem obslugi klienta M$ i ostatecznie poradzili wszystko zainstalowac od nowa. Tyle to i ja wiem, ze jest to najlepsze u mnie rozwiazanie, ale jak pisalem wczesniej po prostu nie moge wygospodarowac na razie czasu aby tym sie zajac.
            EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• Pszczola
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1760

A i jeszcze jedno. W kompie stacjonarnym z USB 2.0 nie na plycie (plyta raczej stara i bez 2.0), ale na karcie PCI wszystko dziala jak trzeba @ Win XP Pro, SP1.

Komentarz

• DoMiNiQuE
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 3548

Zamieszczone przez Vitez
                A po co kombinowac tyle z obchodzeniem pirackiego XP jak Win XP oryginalny OEM kosztuje 365zl z vatem? Czy to naprawde az tak duzo ze trzeba sie tak wysilac obchodzac problemy pirata?
                dla jednych malo dla innych duzo. na szczescie kazdy sa decyduje o tym, czy napcha kieszenie bilowi czy nie teraz klikam na oryginalnym XPpro a i tak instalke mam spreparowana ...denerwuje mnie instalacja SP2, szkoda czasu 8)

Zamieszczone przez Vitez
                Pszczola - po instalacji Service Packa 2 trzeba sobie system ustawic tak by chodzil (szczegolnie wbudowana zapore systemowa) - nie jest to (dla jednych niestety, dla innych na szczescie) łatka typu fire and forget.
                eee chyba nie sadzesz, ze Pszczola ma problemy z konfiguracja debilnego fajerłola z XP

Komentarz

• Pszczola
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 1760

Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
                  eee chyba nie sadzesz, ze Pszczola ma problemy z konfiguracja debilnego fajerłola z XP
                  Nie mam zadnych problemow z firewallem z XP SP2, ani w domku, ani u mnie w robocie, gdzie spolecznie administruje kompami w moim 'departamencie'. Po prostu nie uzywam tego FW, bo moim zdaniem jest slabowity. Uzywam innych FW. W domku natomiast - i tu informatycy sie oburza - mam zainstalowane 2 FW pracujace jednoczesnie. Teoretycznie powinno to sie krzaczyc, ale po wielu probach, testach, kombinacjach z konfiguracja itp. dzialaja razem super. Nawet juz 2 razy mialem wizyte w domku specow z firmy, ktora mi internet dostarcza, bo byli tymi ustawieniami zainteresowani i chcieli sobie wszystko to poogladac.

Komentarz

• Jurek Plieth
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 2087

Zamieszczone przez Vitez
                    A spróbuj z tak legalnie zakupionym softem zmienić płytę główną w kompie
                    http://plieth.com

Komentarz

• DoMiNiQuE
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 3548

Zamieszczone przez Jurek Plieth
                      A spróbuj z tak legalnie zakupionym softem zmienić płytę główną w kompie
                      ta sprawe to pominalem ...bo mysle, ze Vitez zdaje sobie sprawe z jakimi niedogodnosciami wiaze sie licencja OEM.

Komentarz

• Pszczola
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 1760

Win Xp OEM nie musi byc kupowany z MB, moze byc myszka (ktorych nie cierpie i dlatego uzywam trackballa), wiatraczek do obudowy itp...

Komentarz

• DoMiNiQuE
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 3548

Zamieszczone przez Pszczola
                          Win Xp OEM nie musi byc kupowany z MB, moze byc myszka (ktorych nie cierpie i dlatego uzywam trackballa), wiatraczek do obudowy itp...
                          kupiony moze byc ...ale jak zminisz plyte glowna to juz moze przestac byc legalny. XP podczas aktywacji zbiera wszystkie informacje o sprzecie i wysyla gejtsowi kazda sprzetowa zmiana w kompie to ryzyko, ze microsoft podczas kontroli moze sie doczepic

Komentarz

• Pszczola
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 1760

1. jak zmieniam uszkaodzaona plyte na taka sama dzialajaco to problem nie wystepuje. ;-)

2. U mnie po wymianie kilku kluczowych elementow w kompie (bez zmiany plyty) XPek i bodajze Office zaczely sie domagac ponownej rejestracji - to chyba ten przypadek, o ktorym piszesz. telefon do M$ Poland na linie rejestracyjna wystrczyl. pani spytala sie dlaczego chce system raz jeszcze rejestrowac, wiec powiedzialem jej o zmianach konfiguracji w sprzecie i nie bylo zadnych problemow z ponowna rejestracja i uzyskaniem kodow do softu.

Komentarz

• gonzo44
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1304

Zamieszczone przez Vitez
                              Tak to jest tak duzo, za tak malo. Za ta cene mam 50 f/1.8 .
                              Zreszta chodzi o zasade. IMHO wszystkie programy powinny byc darmowe i do tego opensource.
                              Moje zdjęcia na CB

Komentarz

Pracuję...