Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

Według CR 2000D ma mieć 15 mpx.

» 15.1mp
    » 7 AF points
    » 3fps
    » ISO 100-3200
    » 3″ ClearView LCD (Not Articulating)
    » 720P Video (30fps & 24fps) NO 1080p
    » SD Card
    » USB 2.0
    » HDMI Out
    » Video Out
    » LP-E5 Battery

Jedno z tego wygląda mi bardzo prawdopodobnie niezmieniony AF .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• wojkij
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1915

mpixy są? No to się sprzeda, kto by się jakimś afem przejmował w sklepach (nie) dla idiotów...
      www.kwapisz.org

Komentarz

• banan82
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1165

kolejna puszka dla nikogo, zadna rewolucja. Juz dawno sie przestalem interesowac tym co wychodzi w nowosciach bo nie ma absolutnie nic ciekawego a zaczelo sie piepszyc od premiery 5dmkII.
        5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
        Crazy Apple Fanboy
        Ex Linux User

Komentarz

• wojkij
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1915

chyba raczej 30d
          www.kwapisz.org

Komentarz

• himi
            Zablokowany
            • 2006
            • 2638

Banan - zgadzam się. Jeśli spekulacje CR się potwierdzą i nowa reporterska jedynka będzie miała iso 3200 max to to są jakieś jaja. Reporterzy czekają nie ma sryliony pixeli, ale właśnie na dobre iso 6400. Niewielu chyba wierzyło w opcję FFowej jedynki mark4. HDMI i filmy w puszce tego typu to kolejny ponury żart, obawiam się, że się potwierdzi.

Komentarz

• oskarkowy
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 2513

Zamieszczone przez banan82
              kolejna puszka dla nikogo, zadna rewolucja. Juz dawno sie przestalem interesowac tym co wychodzi w nowosciach bo nie ma absolutnie nic ciekawego a zaczelo sie piepszyc od 5dmkII.
              Zamieszczone przez wojkij
              chyba raczej 30d
              Odnoszę błędne wrażenie, czy Wam koledzy sprzęt zwyczajnie przeszkadza w przelewaniu artystycznych wizji na papier? O baletnicy z litości nie wspomnę
              Jarek

Komentarz

• banan82
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 1165

oskarkowy - wypowiem sie za siebie Mianowicie moj sprzet mi nie przeszkadza Ale te wszystkie nowe puszki z filmami, rozpoznawaniem smiechu i GPSem by mi na pewno przeszkadzaly Serio

himi - masz racje, naprawde to brzmi jak ponury zart, ciekawe dlaczego tak sie dzieje. kto wymysla te specyfikacje. zamiast np wynalezieniem bardzo wysokiego iso i minimalnych szumow (moze sie da ) lub np zwiekszyc znacznie rozpietosc tonalna dodaje sie mpix ktore ZAWSZE byly chwytem reklamowym. Dziwne bo myslalem ze canon to MULTIMILIONOWA firma dla ktorej zyski sa chyba wieksze jak straty, wiec dlaczego ludzi sciagac do siebie pixelami zamiast robic cos nowego w kierunku rozwoju.
                5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
                Crazy Apple Fanboy
                Ex Linux User

Komentarz

• himi
                  Zablokowany
                  • 2006
                  • 2638

Jarek, czyżby powrót do 10d? Przecież spokojnie można nim robić zdjęcia.

Komentarz

• oskarkowy
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 2513

Zamieszczone przez himi
                    Jarek, czyżby powrót do 10d? Przecież spokojnie można nim robić zdjęcia.
                    10D nie da możliwości wygodnego operowania 20x30/300dpi. A tego potrzebuję na co dzień. Powiedzmy, że do pierwszego 5D wróciłbym bez większych łez żalu.
                    Wszystkim, którym tryby filmowe przeszkadzają w fotografowaniu przypominam, że nie ma obowiązku ich włączać.
                    Jarek

Komentarz

• himi
                      Zablokowany
                      • 2006
                      • 2638

Nie o to chodzi i dobrze to wiesz. Ficzer video, którym canon mydli (jeśli tak będzie) oczy użytkownikom serii 1 w zestawieniu z brakiem rzeczywistych ficzerów jest nie na miejscu. Mogą wsadzić do 1d4 jeszcze maszynkę go golenia i wagę elektroniczną wraz z wyciągarką samochodową, ale jak nie dadzą iso 6400 na poziome to pokazują ewentualnym chętnym środkowy palec.

Komentarz

• Grisha
                        Początki nałogu
                        • 2007
                        • 353

Dlaczego mydli oczy? Ja myślę, że ludzie którzy się decydują na zakup czy pracują na takim sprzęcie to są ludzie świadomi faktu, że trzymają w ręku aparat, a nie kamerę. To niestety nie jest tak, że jak nie dadzą kręcenia filmów i ekspresu do kawy to cena pójdzie w dół. Cena będzie taka sama bez względu na to co oni tam nie wymyślą więc niech będą golarki, dvd i inne duperele. Przymusu ich używania nie ma.

Nie zmienia to jednak faktu, że to co istotne nie jest rewolucyjnie poprawiane. Albo nie mają takiej technologii (w co wątpię), albo zwyczajny marketing i trzeba wszystko powoli dawkować, aby jak najwięcej zarobić - i prawdopodobnie tak jest. Zawsze można przejść do nikona, zawsze można kupować co drugą puszkę. Psioczenie na nich niestety nic poza strzępionymi nerwami nie da....

Komentarz

• Jacek_Z
                          Moderator
                          • 2005
                          • 2726

Zamieszczone przez Grisha
                          ..To niestety nie jest tak, że jak nie dadzą kręcenia filmów i ekspresu do kawy to cena pójdzie w dół. Cena będzie taka sama bez względu na to co oni tam nie wymyślą więc niech będą golarki, dvd i inne duperele. Przymusu ich używania nie ma.

Nie zmienia to jednak faktu, że to co istotne nie jest rewolucyjnie poprawiane. Albo nie mają takiej technologii (w co wątpię), albo zwyczajny marketing i trzeba wszystko powoli dawkować, aby jak najwięcej zarobić - i prawdopodobnie tak jest. ..
                          Zaprzeczasz himi, a potem dajesz argument za tym co on mówi
                          marketing rządzi. Zamiast poprawiać DR wsadza się filmowanie. W folderze reklamowym wygląda to dobrze. Dla fotografów - wygląda to niedobrze. Bo zmiany przez to nie idą w kierunku lepszych funkcji fotograficznych.
                          Gdyby nie dawano filmów i innych udogodnień to by było dla rozwoju lustrzanek lepiej. Bo teraz w kolejnych body można sie spodziewać zmian w funkcjach filmowych - dodadzą lepszy AF, czy manuale w filmowaniu itd itd. A funkcje foto - będą zaniedbywane (tzn mało rozwijane).
                          Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Komentarz

• himi
                            Zablokowany
                            • 2006
                            • 2638

Jak to nie mają. Zakres iso 5d2 przecież zadowoliłby użytkowników 1d4 (jestem w targecie). Ja nie wymagam cudów, o wyciągarce to był żart. Dobre iso (jak w piątce dwójce) wzmocniona jeszcze migawka, szybkość na poziomie 10k/s zupełnie spokojnie wystarcza, no i ideałem byłaby możliwość przełączania crop/ff. A - i jeszcze dobry, podkreślam dobry AF!

Komentarz

• Grisha
                              Początki nałogu
                              • 2007
                              • 353

Zamieszczone przez Jacek_Z
                              . W folderze reklamowym wygląda to dobrze. Dla fotografów - wygląda to niedobrze. Bo zmiany przez to nie idą w kierunku lepszych funkcji fotograficznych.
                              Gdyby nie dawano filmów i innych udogodnień to by było dla rozwoju lustrzanek lepiej.
                              Po prostu według mnie te ficzery nie są skorelowane z DR, ISO czy AF. Najważniejsze funkcje aparatu i tak pozostały by na tym samym poziomie bez względu na to czy będą filmy i inne duperele czy też nie. Oni mogą tego dać, ale i tak nie zrekompensują tego lepszym ISO czy DR. To jak jak by kupić lodówkę i dostać do niej 1000 puszek pepsi. Jak by nie dali tych puszek to lodówka dalej pozostanie tą samą lodówką i by się za nią zapłaciło tyle samo (no może stówkę mniej) i to nie oznaczało by, ze jak ty tych puszek nie chcesz bo wolisz sprite to chcesz aby zrekompensowali ci to dodatkowymi 20l pojemności. Ty będziesz po prostu 1000 pepsi do tyłu . Tak to postrzegam...

Komentarz

• himi
                                Zablokowany
                                • 2006
                                • 2638

Sorry, ale nie wiem o czym mówisz. Przecież ci napisałem, że dając iso na poziomie osiągniętym już w 5d2, mocniejszą migawkę (np 300 tysięcy klat), większy bufor - to są wszystko rzeczy osiągalne - już byłoby to spełnienie oczekiwań pokładanych przez spory segment odbiorców. A filmiki w jedynce, która ma orać? Ehhhh. A ty mi o puszkach coli i sprite...

Komentarz

Pracuję...