Póki co najgorsze filmy daje 5tka. Więc nie wiem czy to ta flagowiec ;-)
Co nowego u Canona? [Plotki]
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Szczególnie pod względem GO
.
Co do meritum - nie zrozumiałeś. W momencie wypuszczenia 5D mkII był killerem filmowym. To, że później powstały dojrzalsze wcielenia - nic nowego - (choć żadnego cudu nikt nie pokazał)."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Szczególnie pod względem zachowania się w słabych warunkach oświetleniowych
Na vimeo jest porównanie 5d2 z 7d - poszukaj sobie to będziesz wiedział o co chodzi
5d2 jest nie ma podglądu fullhd na żywo i trybów slow-mo w porównaniu do modeli wydanych później - i na tym jego braki względem innych braci ze stajni się kończą"Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank ZappaKomentarz
-
Skoro filmowanie 5de jest be to 7de jest jeszcze bardziej be.
Prosty test nr 1.
Prosty test nr 2.
Proponuję przeczytać dyskusję z pierwszego linku.Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.Komentarz
-
Może to czas na połączenie linii jedynek?Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=Komentarz
-
W zasadzie jak tak rozmawiamy to istotnie wynika z tego, że jest coraz mniej placu
dla Ds-a ale wątpię. Póki da się doić za dwa korpusy to tak zostanie.
Może dadzą w nim kiedyś to o czym dawno już było czyli cropa np. 0.8 podobno da się przy tym bagnecie."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
-
Połączenie Jedynek chyba nie wchodzi w rachubę - reporterzy czytaj foty na wczoraj chcą extendera i tylko dlatego Canon został w Czwórce na 1.3.
To że da się to wyciąć z pełnej klatki jest bez znaczenia bo - nie mają na to czasu.
Co do 3D - uwierzę jak zobaczę, ile to już lat...
Video: 2x DV to może być video raw w 16 bit a to byłby blast, ale nadal myślę, że jest na to (ultimate HDdslr) miejsce na osobnej półce, może właśnie 3D (skoro 7D jest cropem).
Ciekawe jaki interface zapisywałby te dane
Canon ma na tym polu coś do udowodnienia, szczególnie po premierach D3/300...the silence is deafeningKomentarz
-
-
Canon z anonsem 1Ds4 ma przeczekać żółtego. Obok najcięższej lustrzanki zaprezentować ma
14-24 i 24-70IS.
the silence is deafeningKomentarz
-
Komentarz
-
Nie wiem skąd to info i nie podejmowałbym się zakładać czy pokażą Ds-a czy coś innego ale nie podejrzewam, że myślenie polega na tym iż "poczekajmy zobaczymy co da N".
Sądzę, że po pierwsze oni sobie doskonale nawzajem zdają sprawę ze swoich poczynań, a drugie na tej zasadzie to byśmy czekali ad mortem usrandum na jakąkolwiek premierę.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
EDIT: A już doczytałem z CR.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Komentarz
-
OK, OK, wykrakałeś.
CR2
1Ds4 najwcześniej za rok, może nawet 2012.
NIE WAŻNE Z CZYM WYSKOCZY NIKON
Zmiany w Czwórce określono jako radykalne - patrząc na dotychczasowe minor upgrades, śmiem przypuszczać, że dla nas będą rewolucyjne 8)

najpierw zobaczymy 5D3 w okolicach - 28 MPx
Czyli albo N***n jest za wolny i nie chcą dać a dużo, albo strach się bać nowej D4X, przy której 1Ds4 wyglądałby jak 40D obok D300.
Czyli powracamy do mojego postu sprzed kilku dni
Konkurencja
- jeszcze tylko Sony jakby żywiej się wzięło do tematu ceny A850 i przyszłych...
the silence is deafeningKomentarz
-
Co nie zmienia faktu, że jakiś korpus w tym roku ma jeszcze być."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
Komentarz