Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • E.3
    Bywalec
    • 2009
    • 141

Canon 5D mark III

Jestem posiadaczem "starej piątki", nie powiem jest to super aparacik... lecz wciąż mierzę się na wersje mark II

Stąd mój dylemat, bowiem nie chcę kupić mark dwójki tuż przed premierą mark III.
    Panowie słyszeliście już jakieś spekulacje? Myślicie że warto czekać? Co można zyskać na tym czekaniu?

Czekam na wszelkie opinie, a moderatorów proszę o nie bić za temat który tak mocno wybiega w przyszłość.
    Moje graty: EOS 350, 50 f/1.8 (plastik fantastik) i IT

Komentarz

• Merde
      Grzeczny i układny podpis
      • 2008
      • 7756

Zamieszczone przez E.3
      Jestem posiadaczem "starej piątki", nie powiem jest to super aparacik... lecz wciąż mierzę się na wersje mark II

Stąd mój dylemat, bowiem nie chcę kupić mark dwójki tuż przed premierą mark III.
      Panowie słyszeliście już jakieś spekulacje? Myślicie że warto czekać? Co można zyskać na tym czekaniu?
      Z dużym prawdopodobieństwem można zyskać matrycę bez bandingu. Pytanie tylko - kiedy? W sumie masz czym robić teraz, więc nie ma pośpiechu.
      I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• gietrzy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 5727

dpreview - co chciałbyś zobaczyć w 3D

Fajny wątek
        Temu Panu żółty N***n powinien ufundować wybrany system
        http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=35624346
        To tak a propos

Zamieszczone przez Merde
        Z dużym prawdopodobieństwem można zyskać matrycę bez bandingu.
        the silence is deafening

Komentarz

• gietrzy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 5727

1Ds4/nowy palnik - anons pod koniec sierpnia

Testowane 60D (anons w lipcu!) jest ciut mniejsze od 50D, ma obracany ekranik i sprzedawane będzie jako filmolustrzanka*

* - co niestety wcale nie musi oznaczać niższej od 7D ceny, jeśli jest to skrojone pod GH2

Wciąż zer0 informacji o szkłach HD (przysłona, silnik)...

Panas ma 14-140 HD, Nikon tanie 35/1.8 DX a Canon?...
          the silence is deafening

Komentarz

• allxages
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 2549

Ja jednak myślę, że koniec sierpnia to raczej koniec września czyli po naszemu Photokina.
            Rok temu jakoś w lipcu/sierpniu pokazano 7D więc rzeczywiście może pokażą 60D teraz.

Komentarz

• schabu
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1352

Zamieszczone przez E.3

Czekam na wszelkie opinie, a moderatorów proszę o nie bić za temat który tak mocno wybiega w przyszłość.
              jak aparat nie pracuje na siebie to bym czekał.
              Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• SixFeet
                Coś już napisał
                • 2010
                • 60

Oho, to chyba trzeba by już 50D sprzedawać, bo zaraz cena spadnie na łeb na szyję, skoro 60D już za momencik wyjdzie.
                Może kiedyś kupię 7D...

Komentarz

• tombas
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2194

Zamieszczone przez SixFeet
                  Oho, to chyba trzeba by już 50D sprzedawać, bo zaraz cena spadnie na łeb na szyję, skoro 60D już za momencik wyjdzie.
                  no i zdjęcia od razu siakieś takie gorsze wychodzą...
                  Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
                  (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• at_m
                    Zablokowany
                    • 2009
                    • 23

Masz rację. 50D to już przeżytek.
                    Nie wiem tylko czy lepiej nie poczekać na 90D, które ma być kompletnym hitem. Wtedy 60D powinno być w korzystniejszej cenie. Tym bardziej, że ani 70D, ani 80D nie wnoszą nic nowego.

Komentarz

• SixFeet
                      Coś już napisał
                      • 2010
                      • 60

No nie do końca to miałem na myśli. Jeśli byłoby wiadomo, że będzie następca 5D II to ten także by staniał. Jeśli ktoś chciałby przejść na pełną klatkę to mogłoby to się całkiem nieźle opłacać. W sensie- sprzedać jedno sprzed obniżki, kupić pełną klatkę po obniżce. To mogłaby być całkiem niezła okazja, z tym że na jakiś czas bez puszki w rękach. Ale jeśli ktoś nie pracuje sprzętem na co dzień to da radę znieść taką opcję.
                      Może kiedyś kupię 7D...

Komentarz

• tombas
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 2194

No nie do końca to miałem na myśli. Jeśli byłoby wiadomo, że będzie następca 5D II to ten także by staniał. Jeśli ktoś chciałby przejść na pełną klatkę to mogłoby to się całkiem nieźle opłacać. W sensie- sprzedać jedno sprzed obniżki, kupić pełną klatkę po obniżce. To mogłaby być całkiem niezła okazja, z tym że na jakiś czas bez puszki w rękach. Ale jeśli ktoś nie pracuje sprzętem na co dzień to da radę znieść taką opcję.
                        a nie lepiej zamiast kombinowac i przeliczac ceny starego za nowe, nowego za stare, poprostu cieszyc sie fotografowaniem?
                        Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
                        (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• allxages
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 2549

Jeżeli ktoś myśli, że cena 5dII spadnie o więcej niż 500 zł to niech się obudzi

Komentarz

• MMM
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 4250

Zamieszczone przez allxages
                            Jeżeli ktoś myśli, że cena 5dII spadnie o więcej niż 500 zł to niech się obudzi
                            Jak będzie 5D3 to spadnie cena 5D1 bo wreszcie pojawi się powód do zmiany i będzie wysyp używek. No chyba że Canon znów mnie zaskoczy i jeszcze poczekam
                            Digart

Komentarz

• micles
                              Zablokowany
                              • 2006
                              • 4359

No ja myślę, że ci co chcieli się przesiąść na lepsze 5d to już to zrobili, nawet pomimo słabych opinii na temat 5d2 i tak musieli go wypróbować na własnej skórze

Komentarz

• gietrzy
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 5727

Zamieszczone przez Canon USA 1800-OKCANON tech support in Virginia
                                The usual Cause of AF system issues, is if you have used any non-Canon lens on your camera body, Canon has seen 3rd party lenses corrupt the EOS 7D and 5D MKII auto-focus systems even when you go back to Canon lenses.

He said that in 80% of the time a hard reset will fix it (removal of main and clock battery). Essentially, he explained that the 3rd party lens, uses reverse engineered capabilities that enable it to work with Canon's proprietary ETTLII AF system. Ultimately it can throw off the camera body AF parameters that it keeps stored.

It is the Camera Body that is 'learning' from the lens and the messes it up when it goes back to a Canon lens.
                                No i co wy na to? Na pierwszy rzut oka marketing, ale...
                                the silence is deafening

Komentarz

Pracuję...