Co nowego u Canona? [Plotki]
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Komentarz
-
Nie tak to działa, i były o tym dyskusje do znudzenia.Przeszkadza jedna rzecz. Brak przekazywania pozycji.
W ostrzeniu za pomocą detekcji fazy aparat dostaje informację w którą stronę powinien przesunąć ostrość (w przód czy w tył) i zaczyna kręcić silniczkiem w odpowiednią stronę. Wraz ze zbliżaniem się do celu sygnał z detektora fazy maleje i silnik zwalnia, aż się zatrzyma.
Nie ma potrzeby analizowania fazy na bieżąco. Odczytuje się ją i oblicza przesunięcie obiektywu tylko raz, po czym puszka przesuwa obiektyw jednym ruchem do końcowej pozycji. Właśnie stąd wynika szybkość detekcji fazy.
Dodatkowe procedury mogą być tylko w przypadku ekstremalnej nieostrości (np. w makro, wtedy obiektyw skanuje aż uzyska odczyt fazy) albo, jeżeli na koniec nie ma potwierdzenia, to też algorytm próbuje jeszcze raz, ale to zawsze oznacza błąd odczytu przesunięcia fazy (np. powtarzające się wzory)albo mechaniczny problem/awarię obiektywu, a nie normalny proces ostrzenia.I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.Komentarz
-
A co to oznacza dla posiadaczy 7D?http://tinyurl.com/yatc9mu
60D
CMOS 18MPs
6.3fps
HD 24/36fps
Digic IV (7Demce się udało)
cena czyni cuda
5D MkII też ma ten procesor
pozdrawiam, vidocqKomentarz
-
Digic V jest zoptymalizowany pod video i puszki z nim na pokładzie jakościowo rozwalą video z Digica IV - o ile producent nie zabije jakości bitrate'em.
Nie będzie takich jaj w 600D, o których pisał Juza, przy okazji recenzji 500D (fotka seat na dole):
the silence is deafeningKomentarz
-
-
w najbliższym czasie chyba tak
Komentarz
-
A czy przypadkiem przysłona nie jest płynna w trybach automatycznych? Kwestia wyświetlania na LCD co 1/3 EV to inna sprawa.
bagnet F nikona jest niewątpliwie starszy
to wersja działania tego systemu tak uproszczona, że az nieprawdziwa. Bo gdyby tak było to co by było z dobiegaczką? ba, nie byłoby problemu FF/BF.
Poniżej jest tłumaczenie bardziej prawidłowe, ale
ale nie sądzę, że tylko raz sie odczytuje i oblicza, bo body potrafi uwzględnić ruch w kadrze także wtedy, gdy jest on przyspieszony/zwolniony, a nie tylko jednostajny. Więc musi robic więcej niż 1 pomiar.Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)Komentarz
-
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Jak aparaty osiągną prędkość 60 rawów na sekundę, to wideo jako przyszłość fotografi stanie się faktem...Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!Komentarz
-
Komentarz
-
-
Komentarz
-
Komentarz
Komentarz