Co nowego u Canona? [Plotki]
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
W cropie to brak 20-35mm f/1.4-8 i tu się musi
coś zmienić. Nawet ten słynny reżyser od 7D wypomina brak jasnego 24mm pod 7D.
Kto by wyjął z kieszeni $1k (24LII $1,7k; cena nie jest więc z kosmosu) za zabójczy lens ef-s 15mm f/1.4?
Ja się nie wypowiadam bo dla mnie to pytanie retoryczne
the silence is deafeningKomentarz
-
Dla mnie za wąsko,mało wygodny byłby ten standard-zoom.
Jest taki economic 35-70/3.5-4.5.
Niby standardowy zoom,ale jakoś za bardzo kojarzy się z kompaktowym zakresem.
W sumie (albo różnicy),mógłby i być,ale zdroworozsądkowe podejście to wypuszczenie czegoś szerokiego na uzupełnienie szerokiego kąta,coś na miarę jakości 14-24G Nikona.
Póki co, nie wydam żadnych pieniędzy na nic poniżej 24mm Canona.
Kasa pójdzie do konkurencji.Komentarz
-
problem z takim lensem jest taki - o czym juz kiedys pisalem, ze nikt by go praktycznie nie kupowal, wiekosc jak nie wszyscy foto, zajmujacy sie zawodowo, raczej robia na FF, lub beda robic niedlugo na FF
ja bym mogl sporo zaplacic za dobry lens 20mm 1.8 (1.4 marzenie) pod FFKomentarz
-
Chwilę po wyjściu D3 (classic) zapowiedzieli 12-24L za 3 lata co chyba daje nadzieję na luty 2011.
Czepiam się:
ilu Nikoniarzy sięga po melisę ilekroć spojrzą w stronę 17mm TS-E?
Core2Duo, niestety...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Tak jak na początku Canon (oficjalnie się przyznali) ignorujesz rynek/userów HDSLR.the silence is deafeningKomentarz
-
Photokina to jest końcem września 2010, tak? Czy coś złego mi Google wypluł? To strasznie długi odstęp czasu między Ds4 i D4. Nie za długi?Photokina jest w 2010, ztcp pokazywali 1Ds zawsze na tej imprezie, z kluczowych stałek została się tylko ta eLa, więc jeśli nie w 2010 (realnie 2011) to w 2012, chyba, że Nikon zamiesza ze swoimi stałami. Poza tym 2010 to futbolówka więc i super-telasy muszą gdzieś wcisnąć (praktycznie zostaje luty 2010)
Z drugiej strony to też już po futbolówce, więc pewnie w pierwszym kwartale 2010 mogliby poszpanować teleskami, a później pokazać we wrześniu 35+Ds.
Czy przy poprzednich pokazach Ds'ów to pokazywali raczej z nową stałką, tele, zoomem czy bez żadnego systemu?
No i jeżeli reczywiście to koniec września to prędzej niż w styczniu 2011 szkła nie uświadczy człowiek w rękach. Ehh, jeżeli taki ma być scenariusz to żałuje że nie kupiłem go już pół roku temu...
Ale solidny gawędziarz!
Komentarz
-
Za dpreview:
Classic - fotki z 24-70L
Mark II - 50/1.4
Mark III - 50L
Zawsze pozostaje Samyang; będą jaja jak wyjdzie powiedzmy f/1.2 a na 1.6-8 będzie ostrzejszy na krawędziach od 35II
A dziękuję, dziękuję
the silence is deafeningKomentarz
-
Komentarz
-
...o tym nie wiedziałem,czyli realnie w wydaniu Canona to będzie pewnie jeszcze później.Ok,dzięki za info....dzięki tej informacji coraz bardziej pożądliwie spoglądam na konkurencję .
17 TS-E to bardzo specyficzne szkło,raczej dla speców od architektury,ewentualnie dla "wizjonerów" od przesuwów;w popularnych zastosowaniach słabo to widzę...
Miałem to cacko w łapkach na targach Fotopolis.
Trzeba tego szkła "uczyć się" od nowa.
U siebie widziałbym to szkło w kilku % do pracy,ale może się mylę i nie wiem co tracę....Komentarz
-
Komentarz
-
Żeby było jasne Keith na northlight zamieścił taki tekścik-leak-roadmap. MSZ to był desperacki leak samego Canona....
Stało w nim że ze spokojem obserwują sukces 14-24 (wyrywają włosy że przegięli z ceną 14LII o $500).
Było też o tym, że po czterech tabletach psychotropa obiecali przy pomocy specjalnego lens-CAD'a skonstruować 12-24L z możlwością nakręcania filtrów!; pewnie fi sto
W każdych kolejnych wywiadach z panami z Canon Inc., kiedy pojawiało się pytanie o szkło klasy 14-24 nabierali wody w usta...
ps. Zbyt dużo informacji z tego tekstu potwierdza się i dlatego uważam, że to był ktoś z Canona, kto dostal zielone światło na ujawnienie tych szczegółów.the silence is deafeningKomentarz
-
E to lipa. przynajmniej te 50tki wcale nie miały premiery z Dsami...
Ja nie robie architektury, ja wole AFa ;-)
Przecież mogliby dać cashback na $500 jakby chcieli.Zamieszczone przez gietrzywyrywają włosy że przegięli z ceną 14LII o $500Komentarz
-
-
Miałeś szkło Zeiss'a w dloni? Wystarczy by dali pierścień ustawiania ostrości o takim dużym zakresie jak w 85L czy Zeiss - płynności Zaissa nie dadzą bo to szkło budżetowe.
Rozmawiałem z kolegą, ktory twierdzi, że czasami ma wrażenie, że Zeiss'ami mu się szybciej pracuje niż CAM 3500FX
Wtedy jeszcze królowała ignorancja, obudzili się po tonie email/telefonów rozgoryczonych ceną 200/2IS userów (m.in. ja, snowboarder), którzy wytłumaczyli im, że za $6k to można kupić 2/VR i D300 a i na dobry sponiewieracz zostanie. Zostawmy kwestię 14-24 na inny, długi wieczór
Zaowocowało to rabatem $500 na 2/IS - dla mnie już było za późno, ale dużo osób z uśmiechem na twarzy kupiło szkiełka nie za $6000 tylko 4800.Ostatnio edytowany przez gietrzy; 120.the silence is deafeningKomentarz
-
Ciekawe.... które szkła - oprócz TS-E - będą w stanie "objąć" tak dużą matrycę?
Ostatnio edytowany przez Bahrd; 9841.EOS - conditio sine Kwanon...Komentarz

Komentarz