Co nowego u Canona? [Plotki]
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Gdzieś tu, na forum wyczytałem i sprawdziłem.
Raw plik z 7D zamiast 1-2 mpx jotpega ma pełnowymiarowego jotpega. Bez sensu dla nas, być może zrobili to specjalnie by sztucznie wykastrować raw-bufor.the silence is deafeningKomentarz
-
Patrz! Kombinowałem, kombinowałem, a to równie proste i logiczne
- odkryliśmy największą tajemnicę księgowych Canona! :-D
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Albo żeby sensownie podglądać RAW na LCD
EOS - conditio sine Kwanon...Komentarz
-
No powiedzmy 16
.
Biorąc pod uwagę jak wygląda obrazek z 7D to w marku nie powinno być źle
szczególnie że piksele będą sporo większe.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
ISO102000 ?! ?! > ?!
wariactwo, ale faktycznie - może jakość będzie naprawde sensowna do bardzo wysokich wartości ISO, dajmy na to 3200 bez mrugnięcia okiem. Byłoby miło
FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
APSC + 18-55is | 70-300vc
kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8Komentarz
-
raczej obstawałbym przy tym, że obrazek w nowym 1D będzie porównywalny z tym 5D. Ciut większe upakowanie pikseli plus lepsze algorytmy odszumiania.Komentarz
-
Walić ISO, rozdzielczość, co-kto-tam jeszcze chce... jak dla mnie ma toto a) ciągle chodzić na LP-E4 i b) pokazać się teraz, żeby do wiosny cena znormalniała ;-)My też będziemy mieć swoje 100 000!
A nawet 102 400!
http://www.canonrumors.com/2009/10/a...r-20-2009-cr3/
BTW, ostatnio krucho z dostępnością 1Dmk3 w zwykle dobrze zaopatrzonych szwajcarskich sklepach
Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
No to przecież mk3 jest dostępne nawet już, a nie na wiosnę i nawet w w normalnych cenach!Walić ISO, rozdzielczość, co-kto-tam jeszcze chce... jak dla mnie ma toto a) ciągle chodzić na LP-E4 i b) pokazać się teraz, żeby do wiosny cena znormalniała ;-)
BTW, ostatnio krucho z dostępnością 1Dmk3 w zwykle dobrze zaopatrzonych szwajcarskich sklepach
I spełnia wszystkie Twoje wymagania...
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
To ja odpowiem koledze:
Najlepsze testy obiektywów, testy aparatów cyfrowych i testy lornetek w sieci! Jeśli szukasz kompetentnych informacji z tematyki foto-optycznej to trafiłeś we właściwe miejsce. Czeka tu na Ciebie ogromna ilość profesjonalnych i obiektywnych testów sprzętu optycznego, obszerne i ciekawe artykuły, nowości z branży, bogaty w zawartość merytoryczną i ilustrowany słowniczek oraz bazy danych zawierające setki lornetek, aparatów i obiektywów.
Komentarz
Komentarz