Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • akustyk
    gajowy
    • 2004
    • 12226

Zamieszczone przez gietrzy
    Czyżbyś pił do premiery 1DIII i rewelacyjnych sampli z 16-35II (20D) zamieszczonych i szybciej zdjętych przez optyczne.pl :-D
    bardziej chodzi mi o te przedrecenzyjne sample z uragajacych wszelkim standardom obiektywnosci szkiel typu 17-35/2.8 albo ubostwianego przez Atkinsa 17-85. no a jak sie z tak grubej rury pojedzie, to nie dziw, ze zdjecia z 7D wygladaja jak, panie wybacza, z jakiegos Playstation (z dokladnoscia do braku papy na chromie, no bo to jednak jest matryca Canona a nie jakies g*)
    www albo tez flickr

Komentarz

• Kolekcjoner
      Obertroll
      • 2006
      • 18793

Zamieszczone przez gietrzy
      Czyżbyś pił do premiery 1DIII i rewelacyjnych sampli z 16-35II (20D) zamieszczonych i szybciej zdjętych przez optyczne.pl :-D
      Z DIII to chyba nie tylko sampli ale nawet żadnego review w końcu nie dali .
      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
      Kapitan Wagner

Komentarz

• gietrzy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 5727

Zamieszczone przez Kolekcjoner
        Z DIII to chyba nie tylko sampli ale nawet żadnego review w końcu nie dali .
        Ja pamiętam darki i super ostre fotki z 16-35L II z... wbudowaną lampą
        the silence is deafening

Komentarz

• allxages
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 2549

Zamieszczone przez ARN
          Mogę tylko w ciemno założyć, że kalkulatory, produkowane w Chinach, dają im przebitkę na poziomie 50%
          Odrazu mówie, że nie znam prawdziwych liczb. Ale coś tam o produkcji takich rzeczy wiem itd. I w ciemno mogę powiedzieć, że przebitka jest na poziomie 2000% a nie 50%

Komentarz

• michaljedynak
            Bywalec
            • 2009
            • 108

Dokladnie. BARDZO watpie, by na kalkulatorach byla przebitka tylko 50%.
            Kiedys czytam ogloszenie na zagranicznym portalu - sprzedawano kalkulatory CASIO po 12 zl PLN za sztuke (przy ilosci 1000 szt.). Ten sam model w sklepie kosztowal wtedy ok. 65 zl. Model FX-350ES.
            Ten akurat pamietam, bo sam mam taki w domu. A lista z kalkulatorami byla dluga.
            Prędzej czy później wszyscy skończymy w pełnej klatce...

Komentarz

• ARN
              Uzależniony
              • 2008
              • 757

no i dlatego wiemy (i, co najważniejsze, Canon wie), gdzie "leżą konfitury".

A my sobie wróżymy jaki to ukłon firma zrobi w stronę fascynatów fotografii...:grin:

Komentarz

• zuczek
                Początki nałogu
                • 2008
                • 282

Nas Canonierów trudno zaspokoić
                www.fotoadam.eu
                FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Komentarz

• Kajtek_bez_Majtek
                  Coś już napisał
                  • 2008
                  • 53

Zamieszczone przez zuczek
                  Nas Canonierów trudno zaspokoić
                  Tam trudno od razu, dajcie mi Monikę Bellucci
                  This isn't happiness, or maybe perhaps, it is

Komentarz

• sebcio80
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2655

szkoda, że firmy foto nie wezma przykladu z konsol, ktore to sprzedawane byly nawet ponizej kosztow produkcji, a zarabiali na grach i akcesoriach, moze Sony tak zrobi? ;-)
                    Moje wątki na forum: sport | fashion
                    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• Slider
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 1052

Zamieszczone przez sebcio80
                      szkoda, że firmy foto nie wezma przykladu z konsol, ktore to sprzedawane byly nawet ponizej kosztow produkcji, a zarabiali na grach i akcesoriach, moze Sony tak zrobi? ;-)
                      W branży foto niebardzo da się trworzyć podobna analogię.. No bo co? Puszki i szkła poniżej kosztów produkcji, a zarabiać mieliby na filtrach, kartach i wężykach spustowych?:-)

Komentarz

• sebcio80
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 2655

Zamieszczone przez Slider
                        W branży foto niebardzo da się trworzyć podobna analogię.. No bo co? Puszki i szkła poniżej kosztów produkcji, a zarabiać mieliby na filtrach, kartach i wężykach spustowych?:-)
                        nie no, tylko puszki, zeby zachecic
                        Moje wątki na forum: sport | fashion
                        | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• sirlukas
                          Początki nałogu
                          • 2009
                          • 301

Wracając do tematu sponsoringu Brawn GP taki oto kawałek bolidu zabiera Canon
                          "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
                          ... mój zestaw...

Komentarz

• UrGuR
                            Początki nałogu
                            • 2009
                            • 300

Sądząc po wielkości tego "kawałka" to są znaczącym sponsorem.
                            https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
                            C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Komentarz

• skrent
                              • 2008
                              • 6

są sponsorem ale tylko na czas Grand Prix Singapuru , niestety przez ten kryzys takie jednowyścigowe umowy będą coraz częściej w F1 .
                              canon 5dmk3 ; 24L 1.4 II ; 16:35mm 2.8 II ; 85mm 1,8 ; 70-200mm 2.8 is II ; 8-15mm

Komentarz

• Kolekcjoner
                                Obertroll
                                • 2006
                                • 18793

Nowy trabant?
                                http://www.canonrumors.com/2009/09/rebel-t11500d-cr2/
                                Wygląda dość prawdopodobnie.
                                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                                Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...