Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dzik
    Uzależniony
    • 2008
    • 884

Dla tych co potrzebuja szerokiego to aps-h jest niestety malo atrakcyjny.
    Gdyby jeszcze sprobowali pogodzic bagnet EF-S z wiekszym lustrem i zachowac kompatybilnosc to owszem.

Komentarz

• sirlukas
      Początki nałogu
      • 2009
      • 301

No i następna ploteczka

70-200 f/2.8L IS II już we wrześniu?
      "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
      ... mój zestaw...

Komentarz

• gietrzy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 5727

Zamieszczone przez Wats0n
        Dajcie sobie spokój z tym APS-H - nie tym razem na pewno.
        Bo???

Zamieszczone przez ARN
        ja się tak tylko zastanawiam - skąd te plotki i plany, skoro Canon nie potrafi wyrobić się z bieżącym zapotrzebowaniem rynku. Wszędzie braki.
        W czasach kryzysu moce produkcyjne zmniejszają wszystkie firmy, to, że czekata na 5DII 2 tygodnie świadczy tylko o b. mocnej sytuacji finansowej Canona.
        Canon zmniejszył produkcję "cyrklując" Nikon pojechal tak po bandzie , że weź mi dostań w USA Nikorry 35/1.8, 200/2VR, 200-400, 24-70, itd, itp.
        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
        Zamieszczone przez dzik
        Dla tych co potrzebuja szerokiego to aps-h jest niestety malo atrakcyjny.
        Gdyby jeszcze sprobowali pogodzic bagnet EF-S z wiekszym lustrem i zachowac kompatybilnosc to owszem.
        Ten (nieistniejący ) aparat ma rozwalić D300s, dotychczasowa specyfikacja mówi, że tak będzie (cena, 6,4um, aps-h) - jedyną niewiadomą (jak zawsze) jest AF...

Chcesz low budget UWA masz 5D i S12-24.
        Ostatnio edytowany przez gietrzy; 120. Powód: Automerged Doublepost
        the silence is deafening

Komentarz

• sebcio80
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2655

Zamieszczone przez gietrzy
          Bo???
          bo seria xxD to seria amatorska i robienie w niej takiej matrycy kompletnie nie ma sensu z punktu widzenia finansowego, marketingowego i kazdego innego

jaki kit bylby to takiego body? 24-105? czyli bez szekokiego kata? cena zestawu? jakies 9000 zł minimum, tanszy kit? niby jaki?
          kto by kupil takie body? posiadacze xxd? co by zrobili z obiektywami EF-S? pewnie sprzedali, ale kto by je kupowal, skoro nagle APS-C znika z rynku?

matryca APS-H sprawdza sie dobrze tylko w reporterce z dlugimi szklami, bo daje bez straty swiatla wieksza ogniskowa ale zarazem stosunkowo rzadko upakowane piksele co jest rownoznaczne z malymi szumami
          Moje wątki na forum: sport | fashion
          | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• ARN
            Uzależniony
            • 2008
            • 757

W czasach kryzysu moce produkcyjne zmniejszają wszystkie firmy, to, że czekata na 5DII 2 tygodnie świadczy tylko o b. mocnej sytuacji finansowej Canona.
            zmniejszył produkcję "cyrklując" pojechal tak po bandzie , że weź mi dostań w USA Nikorry 35/1.8, 200/2VR, 200-400, 24-70, itd, itp.
            .
            Wiesz, pracuję dla kilku dużych, korporacyjnych i niektórzy z nich zmniejszają produkcję, a niektórzy nie; to nie jest reguła. Kwestia strategii. A Cwanon coś słabo "cyrkluje", bo dostań w USA 35 L lub 135 L (o 24 L II i np nowych TS'ach z wrodzonej grzeczności nie wspomnę. To, że ja mam tę 24-kę, nie znaczy, że mogę wejść do kiosku i sobie kupić). Ja tam kiszę swojego 5dMk2 (już trzeci egzemplarz) i na ten punkt nie narzekam.

Komentarz

• Wats0n
              Uzależniony
              • 2006
              • 996

Bo???
              Bo tak

Więcej nie napiszę, żeby nie spalić wiewiórek
              Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• gietrzy
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 5727

Zamieszczone przez Wats0n
                Bo tak
                Więcej nie napiszę, żeby nie spalić wiewiórek
                A to chyba że tak. No to **** bombki strzelił... schabowy (z przedwczoraj) raz proszę!
                the silence is deafening

Komentarz

• Tequil
                  Początki nałogu
                  • 2004
                  • 253

Qrwa , spią czy co?
                  Canon|5DmkII+BG|5D+BG-E4|30D+BG-E2|20D|50E|24-70L|24-105L|70-200 2.8L|580EX|550EX|430EX|Manfrotto 074B/329RC4, 682B/#222|SanDisk UltraII/ExtremeIII|Brain's Hottub by Crumpler|Lowepro|

Komentarz

• gietrzy
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 5727

Zamieszczone przez Tequil
                    Qrwa , spią czy co?
                    Vitez na pewno nie
                    the silence is deafening

Komentarz

• dzik
                      Uzależniony
                      • 2008
                      • 884

Ten (nieistniejący ) aparat ma rozwalić D300s, dotychczasowa mówi, że tak będzie (cena, 6,4um, aps-h) - jedyną niewiadomą (jak zawsze) jest AF...

Chcesz low budget UWA masz 5D i S12-24.
                      5D nie jest dostepny. Jakby chcial rozwalic to moglby dla mnie pojsc w APS-C, mysle ze w szufladzie maja zapas na kolejna rewolucje.

Ale dziura w segmencie jest potezna, majac 40D mysle o 5DII i wszelkie obliczenia wskazuja ze nie warto 40D sprzedawac, za maly procent ceny 5DII, lepiej niech jako backup zostanie.

Mogliby zostawic dostepny 5DI za polowe ceny mkII i nadal by sie sprzedawal dobrze.

Komentarz

• gietrzy
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 5727

Zamieszczone przez dzik
                        Ale dziura w segmencie jest potezna, majac 40D mysle o 5DII
                        A ja pooglądałem sobie raw-pliki z 500D (dpreview) i chcę 20 MPx w kropie
                        Statyw i LV rządzi!

Na poważnie do trzech razy sztuka, było D200 cisza, było D300 cisza, jest D300s i myślę, że to korpus prawie idealny i jeśli teraz nie zaatakują to będzie kupa.
                        Amatorzy/entuzjaści mający eL-graty, chcący (od lat) wydać $2k na korpus mogą przejrzeć na oczy i zobaczyć Nikona w innym świetle.
                        the silence is deafening

Komentarz

• sirlukas
                          Początki nałogu
                          • 2009
                          • 301

Niby atakują, ale z czym do ludzi
                          Choć AF kusi

CanonRumors - 60D specs
                          "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
                          ... mój zestaw...

Komentarz

• P72
                            Coś już napisał
                            • 2006
                            • 91

Zamieszczone przez dzik
                            Mogliby zostawic dostepny 5DI za polowe ceny mkII i nadal by sie sprzedawal dobrze.
                            Właśnie dlatego nie zostawili. Dużo mniej osób kupiłoby MkII, a ten musi na siebie zarobić.
                            , EF 24-105 f/4 L, EF 35 f/1.4 L, EF 70-200 f/2.8 IS L, EF 85 f/1.2 L II, EF 300 f/4 IS L, 580 EX II , DA 12-24 f/4, DA 18-55, F 35-80, DA 40 f/2.8 Limited, DFA 50 f/2.8 macro, DFA 100 f/2.8 macro, AF-540FGZ, Zeiss Planar 85 f/1.4, Tamron 70-300, Exakta 80-200, Takumar-A 2x TC

Komentarz

• sebcio80
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 2655

Zamieszczone przez sirlukas
                              Niby atakują, ale z czym do ludzi
                              Choć AF kusi

CanonRumors - 60D specs
                              jesli owa specyfikacja byla by prawidziwa nawet jakby to byl crop a nie APS-H to 1D Mark III bedzie nic nie wartym aparatem, jego sprzedaz na rynku wtornym graniczyla by z cudem, chyba ze za 4 tyś zlotych

bo zakladamy ze 60D nie bedzie kosztowal 12 tyś? prawda?

jesli cos takiego mialo by sie pojawic to raczej tylko po wyjsciu 1D Marka IV, i w cenie 8 tyś złotych (jak nie wiecej) a seria xxD miala byc kierowana do zaawansowanych amatorow, a w tej cenie nie bedzie
                              Moje wątki na forum: sport | fashion
                              | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• gietrzy
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 5727

Zamieszczone przez sebcio80
                                jesli owa specyfikacja byla by prawidziwa
                                Bbleee, ja tam widzę 15 MPx, odgrzewany kotlet z 50D, 500D, co potwierdza, że 50D obecnie jest #1 w kategorii value.
                                AF będzie boski, szumy? - my już tam byli, widzieli
                                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                                Zamieszczone przez canonrumors, CR1

19-pt., all-cross type area AF ellipse basically, the current 1-series AF
                                point layout w/o the 26-pt. assist AF pts.
                                dpreview.com

Tylko te czerwone.

Zamieszczone przez canonrumors, CR1
                                the new 1-series apparently will
                                have an all-new 45-pt., all-cross type AF module; what limits Canon from
                                drastically reworking the AF-point layout is the fact that all the currrent
                                Speedlights have AF-assist beam patterns that are designed only for 7, 9 &
                                45-pt. AF layouts–they just can’t make a new area AF design or add more AF
                                pts. that easily because of that.
                                Czyli nowe lampki z Mark IV
                                Ostatnio edytowany przez gietrzy; 120. Powód: Automerged Doublepost
                                the silence is deafening

Komentarz

Pracuję...