Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mgtan
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 1084

wszystko fajnie ale włąsnie brakuje jakieś puszki między 50D a 5D MkII 3.500 a 9.500 PLN to ogromna dziura do zatkania.
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Komentarz

• wain
      Uzależniony
      • 2007
      • 630

Zamieszczone przez Kolekcjoner
      No a gdzie 2000D?
      Dorabiaja ekran na wysiegniku. Dodakowo bezdie mozna go rotowac. No i pewno zmienia nazwe na 10000D bo nikon wpie* im sie w parade z numerkiem... a jak wiem to jest segment gdzie numerki licza sie najbardziej...

A co do przepisu na dowolna nowosc canona to mozna pokrotce opisac ja w ten sposob:

Wybierz sobie wymarzony zestaw cech nowego aparatu. Odrzuc 2/3 z nich. parametry pozostalej czesci podziel przez 2. Najistotniejszy parametr wez z genracji Obecnej-1. Wymysl sobie zestaw cech ktory nie chcesz aby znalazl sie w aparacie. Z tego zestawu wybierz 2/3 i polepsz ich parametry x2. Voila!

Pozdrawiam
      40d/5dIV/R/R6 15/2.8 28/1.8 50/1.8 85/1.4
      www.mslezak.pl/blog/

Komentarz

• niekrasz
        Dopiero zaczyna
        • 2006
        • 40

Zamieszczone przez mgtan
        wszystko fajnie ale włąsnie brakuje jakieś puszki między 50D a 5D MkII 3.500 a 9.500 PLN to ogromna dziura do zatkania.
        jest 5D przeciez

Komentarz

• wojkij
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1915

Zamieszczone przez niekrasz
          jest 5D przeciez
          Chyba coś nie na czasie jesteś - nowych nie ma od kilku miesięcy a kupienie czegoś co nie jest zajeżdżonym trupem to niczym 5 w dużego lotka...
          www.kwapisz.org

Komentarz

• Goomis
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1893

w Sumie trochę racji jest, że Canon powinien dać jakiegoś dajmy na to 7D za cenę ~6k, bardzo możliwe, że APS-H właśnie, ale na pewno nie będzie to zamiast 60D ale równolegle z nim. Jeżeli wyjdzie taka pucha z APS-H nie za wielką matrycą z dobrą dynamiką, 8fps, AF z obecnego 1D albo co najmniej bliżej 1D niż 50D, 19punktów to akurat mi ryba, chyba, że będzie przeprojektowany tak aby pokrywał pole jak w APS-C to będzie cudo i już wiem na co wymienię 40D
            5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• mgtan
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 1084

Zamieszczone przez Goomis
              w Sumie trochę racji jest, że Canon powinien dać jakiegoś dajmy na to 7D za cenę ~6k, bardzo możliwe, że APS-H właśnie, ale na pewno nie będzie to zamiast 60D ale równolegle z nim. Jeżeli wyjdzie taka pucha z APS-H nie za wielką matrycą z dobrą dynamiką, 8fps, AF z obecnego 1D albo co najmniej bliżej 1D niż 50D, 19punktów to akurat mi ryba, chyba, że będzie przeprojektowany tak aby pokrywał pole jak w APS-C to będzie cudo i już wiem na co wymienię 40D
              jak APS-H to nie szkłą z APS-C odpadają czyli nici z 16mm (10 x1.6)... najszersze nie fish`owe szkło to będzie 14mm... czyli 18,2mm.... a to raczej nie szaleństwo

Komentarz

• esteper
                Uzależniony
                • 2006
                • 635

Zamieszczone przez mgtan
                jak APS-H to nie szkłą z APS-C odpadają czyli nici z 16mm (10 x1.6)... najszersze nie fish`owe szkło to będzie 14mm... czyli 18,2mm.... a to raczej nie szaleństwo
                Ale powiedzmy sobie szczerze, ile osób potrzebuje jeszcze większy kąt widzenia, niż da Ci to 18,2mm?

Jak marzymy to ja chcę FF z AFem z 40/50D (tylko punkty AF odpowiednio rozmieszczone) w cenie pomiędzy 50D a 5DII, więcej nie potrzebuję Szybkości 1D, wbudowanego gripa, uszczelnień nie potrzebuję. Chce tylko FF i AF który będzie sprawnie działał z jasnymi szkłami, oczywiście z w pełni użytecznymi bocznymi punkatmi.
                5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Komentarz

• mgtan
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1084

Zamieszczone przez esteper
                  Ale powiedzmy sobie szczerze, ile osób potrzebuje jeszcze większy kąt widzenia, niż da Ci to 18,2mm?
                  tak tylko spójrz jakim kosztem... 14mm f/2.8 bo ciemnijsze szerokie i tańsze to dopiero 17-40 a to już ekwiwalent 22 -52 mm czyli szeroki kąt tracimy troche.

Osobiście APS-H bym chciał w takim 7D czy jak go tam zwał. Za 5k bym jutro kupł odrazu ;-) choć cena pewnie bliżej 7 niż 5 będzie przez pierwszy rok.

- APS-H 16 mpx
                  - AF z 40/50D wzbogacony do 15 -17 pkt
                  - porządne ISO 3200 (optymalnie jak w 5D MkII - a wówczas może sie kończyć zakres i na ISO 6400)
                  - dobry ekran
                  - dwa sloty - CF iSD
                  - górny ekran musi zostać :-)
                  - a resza jak w 40/50D i jest cacy.

moga nawet usunąć lampe z body aby powyższe było hihih

Komentarz

• sirlukas
                    Początki nałogu
                    • 2009
                    • 301

Czyżby koniec 35 L?

Właśnie ukazała się nowa pogłoska, że Canon zaniechał produkcji 35/1.4 L.
                    link
                    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
                    ... mój zestaw...

Komentarz

• sirgerwazy
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 314

jezli to prawda to prawdopodobnie rozpoczna produkcje jego nastepcy czyli 35L II ))
                      Pkt 8 regulaminu forum
                      plutophoto.blogspot.com

Komentarz

• Hubert01
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 182

No, będzie 35mm 1.2 IS Cena 12k

Canon wogole coś ostatnio wziął się na porządki szklarni. Brawo. Oby jak najszybciej wypuścili na rynek te nowości i oby ceny jak najszybciej spadły
                        5d mkII | 35L | C50mm 1.4 | C85mm 1.8 | 135L | Skyport | 2x580exII

Komentarz

• dzik
                          Uzależniony
                          • 2008
                          • 884

Cos mi sie zdaje ze jesli dojdzie do update to dojdzie tylko "II".

Komentarz

• ARN
                            Uzależniony
                            • 2008
                            • 757

Zamieszczone przez dzik
                            Cos mi sie zdaje ze jesli dojdzie do update to dojdzie tylko "II".
                            dojdzie też 50% ceny

Komentarz

• gietrzy
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 5727

Łał, nowe 35, no to MMM przestanie narzekać (jeśli winieta będzie podobna do 24II).
                              W końcu pilnują swojego. W Nikonie beczą/błagają o jasne stałki od lat, NR ostatnio zamieścił schematy nowych 24/1.4 i 35/1.4, więc może Canon ma po prostu wszystko zaktualizowane tylko dozuje swoje nowości według starej strategi "po 2 MPx więcej" dostosowując ofertę do konkurencji, po sukcesie N14-24 nie chcą nic prze-gap-ić dosłownie po polsku i angielsku

Nie widzę przeciwskazań i tak szkieł nie będzie w wolnej sprzedaży do końca 2010 (patrz 24II, nowe TSE, itd.)
                              the silence is deafening

Komentarz

• sirgerwazy
                                Początki nałogu
                                • 2008
                                • 314

Zamieszczone przez gietrzy
                                Łał, nowe 35, no to MMM przestanie narzekać (jeśli winieta będzie podobna do 24II).
                                W końcu pilnują swojego. W Nikonie beczą/błagają o jasne stałki od lat, NR ostatnio zamieścił schematy nowych 24/1.4 i 35/1.4, więc może ma po prostu wszystko zaktualizowane tylko dozuje swoje nowości według starej strategi "po 2 MPx więcej" dostosowując ofertę do konkurencji, po sukcesie N14-24 nie chcą nic prze-gap-ić dosłownie po polsku i angielsku

Nie widzę przeciwskazań i tak szkieł nie będzie w wolnej sprzedaży do końca 2010 (patrz 24II, nowe TSE, itd.)
                                ahhh...no dokładnie tak jak piszesz...
                                właśnie z tego powodu zdecydowałem sie 35L mk I ))
                                uważam ze to świetne szkło i nie jest mi do szczęścia potrzeba 35L mk II no chyba ze rzeczywiście canon zmienił by w niej światło na 1.2....wtedy miałbym ogromny dylemat )))
                                pozdrawiam
                                Pkt 8 regulaminu forum
                                plutophoto.blogspot.com

Komentarz

Pracuję...