Co nowego u Canona? [Plotki]
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
SPROCKET
80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
Moja wycieczkowa galeria -
Chyba masz rację. Zwłaszcza, że z czasem dotykowy ekran może okazać się tańszy od kółeczka (jeśli już nie jest...).
Z mojego punktu widzenia znacznie lepszy jest aparat, który można obsługiwać w możliwie dużym zakresie bez odrywania oka od wizjera. Tyle, że takie rozwiązanie może okazać się mniej atrakcyjne dla działów marketingu.Komentarz
-
obawiam sie, ze na cos takiego akurat znajdzie sie guziczek na obudowie.
bo jesli juz laskawie zolci ppl zejda z piedestalu, no to z grubej rury przywala...
a tymczasem... albo juz nie bede zaczynal... :-D
czy ta teza jest oparta na jakichs realnych przeslankach? w sensie, ze jesli rozumiemy pod wzgledem technologicznym, nie wynikow finansowych.
bo wydaje mi sie jakby ciuuuut za odwazna
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a nie... tu sie dla odmiany sprzeciwie
co jak co, ale pod wzgledem obslugi Canon jest mocno betonowy i nie zmienia tego, co konsekwentnie robi od lat przeszlo 20-tu. kolko z tylu zostanie w xxD (i powyzej), dlatego, ze spojnosc obslugi korpusow i mozliwosc zamiennej pracy roznymi od dawna jest przez Canona brana pod uwage przy projektowaniu interfejsu. moze i nie miedzy kazda linia, ale na pewno w obrebie xxD tak.
co do trabantow to sie nie upieram - moze rzeczywiscie dojsc grzebania palcem w glutach...Komentarz
-
To ja jeszcze dołożę (bo już leży
) domniemanemu dotykowemu ekranowi w xD. Obawiam się, że przy dotykowym ekranie utracona zostanie możliwość efektywnego używania aparatu jedną ręką. Wiadomo - prawą ręką strzelamy zdjęcia i obsługujemy aparat, a lewą rozpychamy się, zasłaniamy przed ciosami lub prowadzimy działania zaczepne.
Komentarz
-
Czy ktos ma informacje lub zna jakies przecieki kiedy mozna sie spodziewać następcy canona 1dsIII -canon 1ds IV i ewentualnie czym ten aparat bedzie(poza ceną!)różnił od poprzednika??Komentarz
-
Nie ważne jaki to będzie aparat - i tak będą tysiące postów niezadowolonych bocośtamimsięniepodoba.Komentarz
-
Z tego co ptaszki ćwierkają wynika, że 5D mkII sprzedaje się na poziomie który przerósł wszelkie oczekiwania. Więc jeśli strategia w przypadku mkII była słuszna to dalsze wnioski nasuwają się same :cool:.Od przybytku głowa nie boli. Jeśli byłoby to tak jak w Panasonicach G2, które dostały dotykowy LCD bez rezygnacji z jakiegokolwiek przycisku i funkcjonalności poprzednika G1, to byłoby OK. Gorzej gdyby to miało wyglądać jak w Panasonicu GF2, który dostał dotykowy LCD ale obcięto sporo przycisków/pokręteł z poprzednika GF1.
Coś ten 5DmkIII mieć musi by mnie zachęcić do zakupu.
Zmiany 5DmkII w stosunku do starego 5D były tak nieznaczne (mam gdzieś dodatkowe Mpix i filmy), że zupełnie nie widze sensu wydawania tysięcy PLN by zamienić 5D na wersję mkII. Może wersja mkIII coś sensownego zaproponuje. Byle AF był z 7D, bo boję się, że dadzą dotykowy LCD a AF zostawią taki sam.
Podejrzewam że będzie to wypas jeśli chodzi o filmy - jakby następny etap, natomiast w kwestiach fotograficznych rewolucji (delikatnie rzecz ująwszy) bym się nie spodziewał
.
No chyba że się zdecydują na wariant z serii cropowej - wtedy może zobaczymy wypasionego następcę w stylu 7D."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
i trabanta FF. to zalezy od tego na ile ktos w zarzadzie Canona ma jaja, ale to jest polka gdzie oni moga strzelic i gdzie zrobiliby spora kase.
to by mogl byc de facto przepakowany w totalny plastik 5D mkII za cene startowa 1500 EUR. problem wewnetrznej konkurencji musialoby wtedy rozwiazac wycofanie 5DmkII i wprowadzenie 7D FF... no nie za 1500 EUR tylko za 3000 EUR.
mnie sie jednak wydaje, ze poki co Canon bedzie doil z 5D mkII, skoro zerowym nakladem R&D i P&R ma w zasadzie maszynke do generowania kasy.
a ze utwierdza to zoltych ppl w przekonaniu, ze sprawny AF jest przegadany, a funkcje foto sa "soooooo 90's...", to juz nawet mi sie kopac nie chce lezacego...
polecam swiezy komentarz ByThom.com ("No End in Sight"). niestety, ma 100% racje, ze w kraju przekwitlej wisni innowacyjnosc jest bardzo passe, za too iterowanie do zrzygania starych, sprawdzonych recept jest mega cool...Komentarz
-
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domuKomentarz
-
A ja czekam na " EYE Control " :-D ... co być może nastąpi , ale dopiero jak się canonowi znudzi dorzucanie pikseli...55D,16-200
----------------------------------------------Komentarz
-
-
Komentarz
-
co wy dokladnie macie z tym Eye Control... ?
bo albo Canon jakos to mocno poprawil w 33/3, albo jest sztuczna chryja o nic, bo to co mam w 50e to jest, owszem, fajne, ale pewne i precyzyjne na pewno nie. pomijam AF tej puszki, przy ktorym 5D to jest predkosc swiatla, ale sam Eye Control jest po prostu srednio dokladny...Komentarz
-
Ja miałem z tym patentem do czynienia w EOS3. I szczerze, dopłaciłbym za tę funkcję, nawet tak samo działającą jak 15 lat temu naprawdę spore pieniądze. Była precyzyjna, szybka i zawsze działała. Aha, ograniczyłem sobie z 45 punktów do 11.co wy dokladnie macie z tym Eye Control... ?
bo albo Canon jakos to mocno poprawil w 33/3, albo jest sztuczna chryja o nic, bo to co mam w 50e to jest, owszem, fajne, ale pewne i precyzyjne na pewno nie. pomijam AF tej puszki, przy ktorym 5D to jest predkosc swiatla, ale sam Eye Control jest po prostu srednio dokladny...JarekKomentarz
-
Ja specjalnie nie tęsknię. Usiłowałem używać w 5 (bez D) i generalnie się poddałem. Zresztą tam nie było za bardzo co tym sterowaćco wy dokladnie macie z tym Eye Control... ?
bo albo Canon jakos to mocno poprawil w 33/3, albo jest sztuczna chryja o nic, bo to co mam w 50e to jest, owszem, fajne, ale pewne i precyzyjne na pewno nie. pomijam AF tej puszki, przy ktorym 5D to jest predkosc swiatla, ale sam Eye Control jest po prostu srednio dokladny...
Niemniej to było sporo czasu temu i zapewne można to zrobić znacznie lepiej. Ja bym jednak optował za prawie pełną obsługą puszki przez wizjer. Sterowanie okiem - niekoniecznie.Komentarz
Komentarz