Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sebcio80
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2655

Zamieszczone przez allxages
    Ja to sobie myślę, że to musi być straszne. Później wybierz z tych 100 zdjęć to najlepsze, jak różnice są właściwie żadne ;-)
    Ja mam ten problem jak mam 2-3 zdjęcia, a co dopiero tyle..
    sa sytulacje gdzie 30fps jest potrzebne, a nie mozna liczyc na szczescie

przyklad: http://www.youtube.com/watch?v=_AuyVz89AXg

podobnie jest np z siatkowka czy tenisem, zlapac pilke na rece, kiju czy rekiecie przy 10fps jest trudne
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• allxages
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 2549

Oj, nie myslalem o sporcie sobie i trochę to z żartem mówiłem. Ale szczerze mówiąc to ten filmik jest niezły..

Komentarz

• Kolekcjoner
        Obertroll
        • 2006
        • 18793

Zamieszczone przez Agent Orange
        Wypuszczenie bezpośredniego konkurenta dla D300 może świadczyć o tym, że pewne sentymenty pomału się kończą..a zaczyna się coraz ostrzejsza walka.
        Tak - tego nie było od lat. Ale kończy się też powoli era swoistego duopolu. Być może w Canonie zrozumieli, że ktoś musi oddać kawałek tortu.
        Nie jestem wcale pewien czy to zapowiada coś pozytywnego.
        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
        Kapitan Wagner

Komentarz

• allxages
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 2549

Nie zrozumcie mnie źle, ale mam wrażenie że jeżeli ktoś ma asa w rękawie to tylko Canon. Mam dziwne przeczucie, że oni ciągle bawią się w kotka i myszkę. Jak reszta coś pokaże to oni też to pokażą. A to, żę technologie mają od lat...skoro nie ma konkurencji to sobie leży w sejfie. W związku z tym, patrząc na problemy finansowe Nikona, boje się, że żółta firma nie powalczy za długo w ten sposób. Oby tak nie było..

Komentarz

• sebcio80
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 2655

rynek cyfrowych aparatow w tym tez lustrzanek jest juz dosc mocno nasycony wiec kazdy nie szuka juz SWOJEGO kawalka tortu ale KAZDEGO kawalka tortu

dla nas na chwile obecna to oczywiście dobrze, wieksza konkurencja to nizsze ceny, jednak boje sie troche polityki Sony, ktora moze okazac sie dosc mocno wyniszczajaca, zeby taki Canon dobrze funkcjonowal musi na nas duzo zarabiac,
            świat korporacyjny to niestety nasza przyszlosc, a raczej przyszlosc naszych dzieci i wnukow, wiekszy wygrywa i zostaje na rynku, widzimy to juz zwlaszcza w motoryzacji (marka Ferrari nalezy do Fiata, itp)
            Moje wątki na forum: sport | fashion
            | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• Agent Orange

Canon jest bogatszy niż Sony, więc specjalnie jakoś się o niego nie macie co bać. Ja się niestety obawiam, że najbardziej na tym może ucierpieć niestety Nikon.

Komentarz

• magix
                Początki nałogu
                • 2006
                • 298

Canon jest bogatszy niż Sony, więc specjalnie jakoś się o niego nie macie co bać. Ja się niestety obawiam, że najbardziej na tym może ucierpieć niestety Nikon.
                To by nie było zbyt przyjemne i wszyscy byśmy na tym stracili. Nie trzeba nikogo przekonywać że potrafią zrobić świetną puchę i szkła. Ale myślę ze nikon jest zbyt znaną marką by mogla tak nagle upaść. W końcu ma duży kawałek tortu.
                C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
                http://magix.digart.pl/

Komentarz

• scanus
                  Coś już napisał
                  • 2005
                  • 59

Zamieszczone przez magix
                  To by nie było zbyt przyjemne i wszyscy byśmy na tym stracili. Nie trzeba nikogo przekonywać że potrafią zrobić świetną puchę i szkła. Ale myślę ze nikon jest zbyt znaną marką by mogla tak nagle upaść. W końcu ma duży kawałek tortu.
                  Dla dobra sprawy powinniśmy kupić sobie po puszce Nikona - bez szkieł, tak, żeby tylko stał na półce.
                  K

Komentarz

• BuRton
                    Uzależniony
                    • 2008
                    • 681

Canon wchłonie upadającego Nikona i znowu będzie o czym plotkować ;-) . Całkiem możliwa wizja przyszłości. Po nieudolnym ratowaniu Minolty przewidywałem przejęcie Nikona przez inną firmę. Czas pokaże. Jak widać, firmy, które zajmują się tylko jedną dziedziną nie wytrzymują konkurencji.

Macro "L" ze stabilizacją...robi się ciekawe. Z 1DsmkIV wyjdzie 35LmkII czy raczej 24-70mkII IS ?
                    Ostatnio edytowany przez BuRton; 14923.
                    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Komentarz

• sirlukas
                      Początki nałogu
                      • 2009
                      • 301

Canon jest bogatszy niż Sony,
                      Słucham?
                      "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
                      ... mój zestaw...

Komentarz

• fotna
                        Początki nałogu
                        • 2004
                        • 454

Sony+Minolta
                        Samsung+Pentax
                        Z firm które produkują elektronikę zostało Panasonik ale on do Olka ma najbliżej
                        jeśli Nikon miał by się z kimś połączyć to najbardziej prawdopodobne że z sigmą. W tedy mając cały szereg obiektywów rożnej jakości i ceny, dopracowane matryce sigmy i świetne korpusy Nikona, wypuszczając aparaty pod dwoma markami
                        będzie mocną konkurencja dla wszystkich.
                        fotna.dlm.pl

Komentarz

• magix
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 298

Zamieszczone przez scanus
                          Dla dobra sprawy powinniśmy kupić sobie po puszce Nikona - bez szkieł, tak, żeby tylko stał na półce.
                          Popadasz troszkę w skrajność, ja nigdzie nie pisałem abyśmy je kupowali aby jak piszesz postawić je na półce tylko dla ratowania Nikona. Nie utrzymają się na rynku to trudno.
                          Chodziło mi o konkurencję, aby była ona jak największą i zniknięcie tak potężnej marki związanej z fotografią na pewno by się nie przysłużyło. Więcej firm = większa szansa na lepsze aparaty i akcesoria w tej samej lub niższej cenie.
                          C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
                          http://magix.digart.pl/

Komentarz

• Agent Orange

Zamieszczone przez sirlukas
                            Słucham?
                            Tak, dobrze widzisz. Sprawdź sobie chociażby rankingi Forbesa, notowany jest wyżej niż Sony. A to co się komu wydaje, nie ma tu znaczenia.

Komentarz

• sirlukas
                              Początki nałogu
                              • 2009
                              • 301

Tak, dobrze widzisz. Sprawdź sobie chociażby rankingi Forbesa, notowany jest wyżej niż Sony. A to co się komu wydaje, nie ma tu znaczenia.
                              Wedle Forbes'a (link):
                              2000 Największych firm Światowych:
                              82. Sony
                              122. Canon

EDIT: Chociaż przyznam, że wartość rynkową to Canon ma większą.
                              "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
                              ... mój zestaw...

Komentarz

• Agent Orange

Dokładnie o tym pisałem.

Komentarz

Pracuję...