Warto zaczekać z zakupem 5D

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • m_o_b_y
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1095

Warto zaczekać z zakupem 5D

Niebywały sukces aparatu 5D uśpił czujność inżynierów firmy Canona.
    Wydawało się, że można spocząć na laurach i zająć się konsumowaniem zysków.
    Aliści w gospodarce rynkowej żaden sukces nie jest wieczny i dany na zawsze.
    Główny konkurent Canona - firma Nikon - nie zasypiała gruszek w popiele i ostatnio rzuciła na rynek swój superhit - D700 - rzucający na kolana 5D.
    Odpowiedź Canona na wyzwanie Nikona nastąpi za chwilę.
    Zatem fotografowie zamierzający przejść na FF - (jak ja) - powinni obecnie wstrzymać się z zakupami i poczekać aż Canon drastycznie obniży cenę 5D przed wylansowaniem nowego 5D mark II (czy jakoś tak) - co jest w obecnej sytuacji rynkowej nieuniknione.
    Doskonałą kamerę 5D za chwilę kupimy za małe pieniądze, czego i Wam i sobie życzę.
    Poczekajmy !!!
    Pozdrówka
    Ostatnio edytowany przez m_o_b_y; 11536.
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
  • pazurek
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1294

No to jak, towarzysze, poczekacie ???
    Poczekamy !!!

http://plfoto.com/4986/autor.html

Komentarz

• fret
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1503

Piękne przebudzenie

Komentarz

• m_o_b_y
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1095

Firmy, które zgromadziły większe zapasy 5D po starej cenie mogą mieć kłopot, bowiem drastyczne obniżki cen 5D po wprowadzeniu nowego modelu, są więcej niż pewne.
        A pewno nastąpi to już wkrótce tuż przed, lub tuż po Photokina 2008.
        Pozdrówka
        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
        Zamieszczone przez pazurek
        No to jak, towarzysze, poczekacie ???
        Poczekamy !!!

A co do sprawy 5D mają "towarzysze" ???
        Masz jakieś problemy ideolo, jesteś miłośnikiem PiS, czy jeszcze gorzej ???
        Pozdrówka
        Ostatnio edytowany przez m_o_b_y; 11536. Powód: Automerged Doublepost
        m_o_b_y
        --------------------------------------------------------

Komentarz

• wojkij
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1915

Malo to tematow o 5d i premierach jest? Ten nowy naprawde konieczny byl? Zawsze problemy z netykieta miales moby ale to juz lekka przesada
          Ostatnio edytowany przez wojkij; 11622.
          www.kwapisz.org

Komentarz

• sal
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 1122

Zamieszczone przez m_o_b_y
            Doskonałą kamerę 5D za chwilę kupimy za małe pieniądze, czego i Wam i sobie życzę.
            To Ty chcesz kupić kamerę, czy aparat fotograficzny?
            Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

• popi
              Początki nałogu
              • 2007
              • 390

no to mnie zaskoczyles............. Nie bede pisal zadnego kazania o znajomosci angielskiego:P Powiem tylko tyle ze po angielsku CAMERA to jest wlasnie aparat fotograficzny
              sigpic

Komentarz

• thedoc
                Początki nałogu
                • 2006
                • 328

jaki wzniosły manifest i jaki odkrywczy!

Komentarz

• Mac
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 2063

Zostałem powalony na kolana odkryciem moby'ego.
                  O następcy 5D mówi się i mówi od dawien dawna. Wątki na forum przewijają się od ponad roku i nic z tego nie wynika.
                  Tak długo jak Canon nie obserwuje spadku sprzedaży dla tego modelu tak długo nie ma motywacji aby "wypuścić" następcę, który jest już przygotowany do produkcji.
                  Ostatnio rozmawiałem z kolegą, który uchylił mi rąbka tajemnicy o nowym modelu testowanym jako beta ale też nie był w stanie powiedzieć kiedy ów model znajdzie się w sprzedaży.
                  Tak przy okazji, moby czego Tobie brak w 5D?
                  EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• sal
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1122

Zamieszczone przez popi
                    no to mnie zaskoczyles............. Nie bede pisal zadnego kazania o znajomosci angielskiego:P Powiem tylko tyle ze po angielsku CAMERA to jest wlasnie aparat fotograficzny
                    Ale to jest POLSKIE forum dyskusyjne, wątek był napisany w języku polskim.
                    W języku polskim to urządzenie nazywa się aparatem fotograficznym.
                    (btw: gratuluję odkrywczego tłumaczenia angielskiego słowa 'camera')
                    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                    Zamieszczone przez m_o_b_y
                    Zatem fotografowie zamierzający przejść na FF - (jak ja) - powinni obecnie wstrzymać się z zakupami i poczekać aż Canon drastycznie obniży cenę 5D przed wylansowaniem nowego 5D mark II (czy jakoś tak) - co jest w obecnej sytuacji rynkowej nieuniknione.
                    A tak swoją drogą - śmiesznie wygląda ten wniosek w kontekście niedawnej podwyżki cen 5D w USA (nie - nie była to podwyżka związana z zakończeniem akcji cashbacku - aktualna cena w B&H to 2400$) :-)
                    Ostatnio edytowany przez sal; 591. Powód: Automerged Doublepost
                    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

• Robson01
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1574

No pięknie, kolejny wątek o 5D jakże podobny do poprzednich.
                      Canon
                      Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• Kubaman
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 4709

m_o_b_y, czy czekałeś na 1 rano aby założyć kolejny watek z biciem piany? Clue tego wątku zostało obwałkowane przez setkę forumowiczów milion razy, co więcej wydaje mi się, ze twoja rada jest radą dla samego siebie, bo cała reszta czekających na 5D wiedzę tę posiadła dobre pół roku temu.

Zamykam. Problem był poruszany w wątku 5D i co dalej i tam można wypowiadać złote myśli w tym temacie.
                        www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

Pracuję...