Pomóżcie rozpoznać aparat

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • don
    Początki nałogu
    • 2007
    • 254

cos wygralem za to ze zgadlem pierwszy ? :P
    moze byc nawet 85 1.2L w nagrode. nie pogardze :P
    Moja Caroina

Komentarz

• djcargo
      Początki nałogu
      • 2007
      • 353

Zamieszczone przez Kolaj
      Ksiądz mógł buchnąć Ale może w torbie miał jeszcze jakieś inne szkła, które wolał mieć pod ręką.
      Wiesz, komunia to jednak nie dynamiczny koncert czy mecz, tutaj nie trzeba od razu zmieniać obiektywu, tylko spokojnie podejść do torby i stojąc z boku go zmienić. Mi absolutnie nie żal człowieka, niech by się bał, że mu sprzęt skradną, niechby się bał, że nie zdąży przejść tych 3-5 metrów by zmienić obiektyw. Ale wyglądał po prostu komicznie - chyba, że chodziło mu by wyglądać jak "profi"
      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
      Zamieszczone przez don
      cos wygralem za to ze zgadlem pierwszy ? :P
      moze byc nawet 85 1.2L w nagrode. nie pogardze :P
      Zgadywałeś więc się nie liczy

A ja mam tylko Canona 1200/5.6 L, którego mogę dać w nagrodę, bo leży w sejfie i się kurzy. Więc jeśli masz jakąś pół-ciężarówkę, to możesz wpaść i odebrać go jako nagrodę
      Ostatnio edytowany przez djcargo; 13861. Powód: Automerged Doublepost
      Regulamin pkt 8.

Komentarz

• akustyk
        gajowy
        • 2004
        • 12226

Zamieszczone przez Yenox
        'szkło' to na 100% kit 18-55, 28-105 nie ma takiego pierścienia zmiany ogniskowej
        takiego?

http://allegro.pl/item367434189_cano...lko_instr.html

nie no, nie udowadniaj mi, ze jestem wielbladem :-D
        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
        Zamieszczone przez djcargo
        Ale wyglądał po prostu komicznie - chyba, że chodziło mu by wyglądać jak "profi"
        czegos tu nie rozumiem?

to byl konkurs na mistera powiatu czy imprezka do obfocenia? bo jesli to drugie, to on tam nie od wygladania byl, tylko od robienia zdjec. i jak chcesz go oceniac, to rob to na podstawie jego zdjec

pachnie mi to glupawymi zapedami onanistycznymi. az sobie przypominam historie z Polski, gdzie przy bieganiu po miescie z aparatem zdarzylo mi sie napotykac mlodych sympatykow, ktorzy widzac, badz co badz, wypasniej wygladajaca puszke podchodzili "nawiazac kontakt". no wiec padalo to niesmiertelne pytanie: "co to za aparat", gdzie mlodzi onanisci juz ostrzyli sobie zeby na tech-talk, zupelnie w * majac, ze ja probuje zdjecia robic i ze potrzebuje do tego spokoju a nie trucia tylka.

no to robilem mine kretyna i odpowiadalem: "nie wiem. jakis Canon. wujek mi dal". w 9 na 10 przypadkow mlodzi adepci onanizmu sprzetowego spuszczali kopare na ziemie a potem zbulwerwowani opuszczali miejsce zdarzenia uznajac mnie, dzieki bogu, za idiote

oceniaj fotografa po zdjeciach, nie po tym co w torbie nosi
        Ostatnio edytowany przez akustyk; 984. Powód: Automerged Doublepost
        www albo tez flickr

Komentarz

• djcargo
          Początki nałogu
          • 2007
          • 353

Zamieszczone przez akustyk
          oceniaj fotografa po zdjeciach, nie po tym co w torbie nosi
          Napisałem, że poczekam na efekty focenia i wtedy ocenię.
          O kita pytałem, bo nie wierzyłem, że on wystarczy na tak poważną imprezę.
          A nabijając się z noszenia torby - nie martw się, nie robiłem tego z onanistycznych pobudek
          Regulamin pkt 8.

Komentarz

• Mellan
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1851

Ten na zdjęciu ma za szeroki ten pierścień jak na 28-105, mam taki w pracy. To musi być 18-55...kiepsko widać.
            C-F-K - forever

Komentarz

• kami74
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1492

Też strzelam, że KIT. A co do lampy to jednak każdy "Profi' jakiego wiedziałem na komuniach w jakiś sposób zmiekczał światlo, chociażby przez odchylenie glowicy i wysuniecie białego odbłyśniczka.
              5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
              MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• MacGyver
                Cenzor
                • 2006
                • 7043

Ale macie problemy, nie pierwszy to i nie ostatni fotograf zawodowy, który wali seriami tanim sprzętem. Cena niska, klient dostaje 1783 fotki na CD oraz 100 odbitek 9x13 i wszyscy są zadowoleni :-)
                Jeden za ciężkie pieniądze ściągnie sobie 5 analogowych płyt z unikatowymi wykonaniami symfonii Beethovena a inny za 4 razy mniejsze pieniądze 68 kompaktów z Disco Polo i żeby było śmieszniej obaj będą zadowoleni z tego na co wydali swoje pieniądze ;-)

P.S. Pomijając przy tym że świadomie użytym KIT-em da się zrobić przyzwoite zdjęcia nawet w kościele... ale to temat na osobną dyskusję, tym bardziej że sposób użycia lampy wskazuje na to że fotograf istotnie szedł po najmniejszej linii oporu :-)
                Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• don
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 254

Zamieszczone przez djcargo

Zgadywałeś więc się nie liczy

A ja mam tylko Canona 1200/5.6 L, którego mogę dać w nagrodę, bo leży w sejfie i się kurzy. Więc jeśli masz jakąś pół-ciężarówkę, to możesz wpaść i odebrać go jako nagrodę
                  ooo canon 1200 5.6L hmm.. to chyba nie chce, moja wbudowana lampa blyskowa bedzie sie kiepsko synchronizowala, bede mial niedoswietlone zdjecia :P
                  Moja Caroina

Komentarz

Pracuję...