Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
Identyfikatory, smycze i koszulki - NOWA tura by KrzysK
wczoraj wypelnialam ten formularz i bylo ok ale dzisiaj spowodowal jakis blad excela i nie moge go teraz otworzyc, w zaden sposob Wg office nalzey skorzystac z kopii zapasowej ale ja nei mam kopii zapasowej tego pliku
Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
wczoraj wypelnialam ten formularz i bylo ok ale dzisiaj spowodowal jakis blad excela i nie moge go teraz otworzyc, w zaden sposob Wg office nalzey skorzystac z kopii zapasowej ale ja nei mam kopii zapasowej tego pliku
Zawsze można ściagnąć jeszcze raz plik - wypełnianie formularza trwa minutę . Może konflikt office'ów? Poniżej linka do strony o excelu z pakietu 2003, może sie przyda (na zakładce bocznej pozostałe excelki)
cineo...akurat na ten pomysł również wpadłam i ściągnełam ten plikm z 5 razy i nic:/ Ja mam office 2007 i tak jak pisałam, wczoraj 1 wersja form. otworzyla sie,wypelnilam ja ptrawie kmpletnie i zapisalam, potem dociagnelam druga wersje formularza ale juz jej nie otwieralm, dzisiaj to zrobilam i zonk...nowo sciagniete wersje rowniez nie dzialaja;/
chyba juz wiem co zrobic ale nie wiem gdzie to znaleźć w excelu;/ mam znaleźć menu pomo a w nim informacje i włączyć wyłączony plik, bo wg komunikatu na takiej liscie znajduje sie ten plik no i nie moge tego znaleźć w excelu
cineo...akurat na ten pomysł również wpadłam i ściągnełam ten plikm z 5 razy i nic:/ Ja mam office 2007 i tak jak pisałam, wczoraj 1 wersja form.
Też mam Office 2007 (PL) i bez problemu otworzyłem, wypełniłem i zapisałem. Więc to pewnie jakiś jednostkowy problem. Masz poinstalowane update'y wszystkie?
chyba juz wiem co zrobic ale nie wiem gdzie to znaleźć w excelu;/ mam znaleźć menu pomo a w nim informacje i włączyć wyłączony plik, bo wg komunikatu na takiej liscie znajduje sie ten plik no i nie moge tego znaleźć w excelu
Może w ten sposób - otwórz cokolwiek w excel. Nastepnie z zakładki excela rozwiń plik (lewy górny róg) i naciśnij otwórz folder (ctrl+O). W otwartym oknie w prawym dolnym rogu roziń zakładkę "otwórz" do opcji "otwórz i napraw" - otwórz w ten sposób ostatnio zapisany plik. To ścieżka pod excel 2003 (taki mam w pracy). Być może w 2007 jest podobnie?.
Może się uda?
Pozdrawiam
Cokolwiek robisz, staraj się mieć powód. Forrest Gump
Może w ten sposób - otwórz cokolwiek w excel. Nastepnie z zakładki excela rozwiń plik (lewy górny róg) i naciśnij otwórz folder (ctrl+O). W otwartym oknie w prawym dolnym rogu roziń zakładkę "otwórz" do opcji "otwórz i napraw" - otwórz w ten sposób ostatnio zapisany plik. To ścieżka pod excel 2003 (taki mam w pracy). Być może w 2007 jest podobnie?.
Może się uda?
Pozdrawiam
dzięki za instrukcje to już również robiłam
mam wszystkie updaty no nic chyba poczekam az wroce do domu i wskocze na inny komputer
Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
Po oficjalnym zakończeniu tury zacznę robić smycze i identyfikatory. Jak będę miał wszystko, popakuję w bąbelkowe koperty, posegreguję na wybrany rozdzaj przesyłki i postoję sobie z półtorej godzinki na poczcie :-), aby to wszystko nadać. Czyli hurtowo :-)
albo ja ślepy albo ...
czy ktoś mi powie ile za smycz i ile za identyfikator ?
proszę
Witaj!
Identyfikator - 16 zł
Smycz - 18 zł
list polecony priorytetowy za potwierdzeniem odbioru - Cena 7,70 zł
list polecony priorytetowy - Cena 5,80 zł
List zwykły priorytetowy - Cena 3,60 zł
Ceny te są wymienione w formularzu zamówień. Poproszę moda, aby powyższe podkleił pod mój post.
Bardzo dziękuję za zaufanie osób, które złożyły już zamówienie, ale proponuję wstrzymać się z przelewami do oficjalnego potwierdzenia mojej uczciwości przez gwozdzt. Powinno to nastąpić w przyszłym tygodniu. Dokładnego terminu nie podam. Jesteśmy w trakcie umawiania się.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zamieszczone przez wojkij
Ach ta inflacja
Będę szczery. Cenę liczyłem na tę ilość sztuk smyczy i identyfikatorów jakie były w poprzednim wątku zadeklarowane przez forumowiczów. Muszę ich zrobić dużo więcej lub za nie zapłacić. Niewielką kasą mogę zaryzykować, ale kwotą w granicach 5000 zł już nie. Bo wszystko można zrobić, ale jak ja wyłożę całą kwotę a potem zamówicie u mnie 10 szt. to co ja zrobię? Pójdę z tym na targ? Muszę wziąś pod uwagę ewentualne szarpanie się z pocztą na wypadek zaginięcia przesyłki no i mój jakiś wkład. Szczerze mówiąc nie myślałem, że będzie to tak absorbujące. Ponadto biorę na siebie odpowiedzialność za jakość tego, co zamawiacie.
A słowo się rzekło.
Jeżeli nie uzbieram minimalnych ilości zwracam pieniądze. Macie moje słowo.
Krzysztof
EDIT
Może wykonawca smyczy z poprzedniej edycji nie wziął tego wszystkiego pod uwagę, źle skalkulował i dlatego do tej pory jeszcze są osoby, które wpłaciły a nie dostały tego, za co zapłaciły. Ja nie pozwolę sobie, by coś nie wypaliło.
Ostatnio edytowany przez KrzysK; 10142.
Powód: Automerged Doublepost
Szkoda, ze nie ma mozliwosc PayPalowania, niestety banki we Francji zrezygnowaly z mozliwosci przelewow przez internet (wzgledy bezpieczenstwa), bede sie musial wybrac do banku i dokonac oplaty "recznie" lub poprosic kogos z mojej Rodziny :/
Tak sie jeszcze zapytam: nie ma szans na PayPal, uproscilo by to niesamowicie sprawe (przynajmniej mi). Oczywiscie nie narzekam, wrecz przeciwnie szczerze podziwiam KrzysK@ za cala operacje
Gdyby PayPal nie wchodzil w rachube to do przelewow miedzynarodowych potrzeba dodatkowych danych. Czy nie byloby problemem podanie brakujacych informacji docelowego konta?
Komentarz