Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
Albo obudzimy sie z reka w nocniku bo Francja nam przysle "darowizne" w postaci odpadow z tych ich elektrowni. Gorzej jak Francja nie ma pomyslu co z tymi odpadami zrobic. Wtedy to Francja obudzi sie z reka w nocniku.
i ile oni maja tych odpadow? jeden wagon na kilka lat? to mit z tymi odpadami bo tak naprawde nie ma ich az tak duzo i nie sa az tak klopotliwe w przechowywaniu... to czernobyl popier.... ludziom w glowach...
Janusz ale nie rozumiem po co wodor?
poza tym jest przeciez ten projekt budowy miedzynarodowej elektorwoni termojadrowej http://www.atomowe.kei.pl/index.php?...d=104&Itemid=2
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple
A tego swojego Lamborghini Diablo czym chcesz napędzać, bo chyba nie na prąd
Wodór to, jak narazie, jedyne czyste i łatwe do użycia zastępstwo dla benzynki w aucie. Tyle, że to rodzaj akumulatora przy obecnych technologiach niezbyt sprawnego.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
to mit z tymi odpadami bo tak naprawde nie ma ich az tak duzo i nie sa az tak klopotliwe w przechowywaniu...
Wcale nie sa klopotliwe. Mozna sobie je nawet przeciez w lodowce w kuchni trzymac.:wink:
Ruskie np. trzymaja na Nowej Ziemi albo pod woda w Morzu Bialym. Dzieki temu musi byc to pewnie najczystsze morze na swiecie bo nic w nim nie plywa. :wink:
Na Polibudzie w Poznaniu byl kiedys jeden taki co sobie radioaktywne izotopy kobaltu na tokarce skrawal. Facio juz nie zyje. Ciekawe dlaczego.
A tak powaznie to te odpady niby nie sa "tak klopotliwe w przechowywaniu" ale jakos zaden kraj na swiecie nie wymyslil jeszcze skutecznej metody ich przechowywania. Dziwne, nie?
Wcale nie sa klopotliwe. Mozna sobie je nawet przeciez w lodowce w kuchni trzymac.:wink:
Ruskie np. trzymaja na Nowej Ziemi albo pod woda w Morzu Bialym. Dzieki temu musi byc to pewnie najczystsze morze na swiecie bo nic w nim nie plywa. :wink:
Na Polibudzie w Poznaniu byl kiedys jeden taki co sobie radioaktywne izotopy kobaltu na tokarce skrawal. Facio juz nie zyje. Ciekawe dlaczego.
A tak powaznie to te odpady niby nie sa "tak klopotliwe w przechowywaniu" ale jakos zaden kraj na swiecie nie wymyslil jeszcze skutecznej metody ich przechowywania. Dziwne, nie?
No ale zeszlismy z tematu... jak zwykle.
swietnia demagogia tyle ze proponuje troche faktow a nie szumu informacyjnego... "nie az tak klopotliwe" to nie oznacza ze mozna trzymac w lodowce
proponuje poczytac troche fachowej literatury to daje wlasciwy dystans do tematu
aaa odnosnie radioaktywnosci... przejdz sie z geigerem po haldzie pod elektrownia weglowa a pozniej po miejscu gdzie sa przechowywane odpady po elektrowniach atomowych przezyjesz niezly szok....
Ta demagogia miala tam kilka usmieszkow :wink: Potrafisz odroznic zart od pisania serio?
Co do lektur to wlasnie poczytalem. I stad wynika z gdyby nie dotowanie elektrowni atomowych przez panstwo to tak rozowo by nie bylo bo produkcja wzbogaconego uranu to nie jest cos co mozna zrobic w piwnicy. Wlasnie nabralem dystansu do tematu bo wczesniej to mi sie tez wydawalo ze "atomowki" sa fajowe. W kazdym razie troche smieszy mnie jak ktos mowi o "atomowkach" ze to "czysta" energia.
Panowie, nie czytam tego wątku od dawna.
Przeczytałem jednak coś, co może pozwoli niektórym się uśmiechnąć w kontekście nadchodzących wyborów.
Podobno powstała przedwyborcza akcja skierowana do ludzi młodych, chcących w Polsce zmiany parlamentu i rządzących. Akcja ma wyjaśniający wszystko tytuł, który brzmi: schowaj babci dowód..
Przyczyną demonstracyj w Rangunie - o czym informowano już tylko półgębkiem - nie było jednak żądanie "demokratyzacji" - lecz żądanie, by rząd cofnął podwyżkę cen paliw. Natomiast zupełnym już 1/256-gębkiem informowano o bezwzględnej wielkości tej podwyżki.
Ponad pół godziny spędziłem przeglądając serwery europejskie, by dowiedzieć się, z ilu na ile podniesiono tam ceny np. benzyny (podwyżka na gaz ziemny była procentowo znacznie wyższa) . Wreszcie znalazłem na jakiejś stronie amerykańskiej. Otóż nieludzka junta podniosła cenę benzyny (licząc po
czarnorynkowym kursie kyata) z 75 groszy na złotówkę za litr!!!
Otóż nieludzka junta podniosła cenę benzyny (licząc po
czarnorynkowym kursie kyata) z 75 groszy na złotówkę za litr!!!
W Polsce z grubsza też tak to się zaczęło. Bezpośrednim powodem były podwyżki.
Sądzę, że w przeliczeniu na wolną walutę były równie zabawne.
Bo zarobki po czarnorynkowym kursie dolara to było tak z 5-10 USD.
A ta junta nie jest specjalnie ludzka, i to bynajmniej nie z powodu "śmiesznych" podwyżek.
Pozdr
PM
PS. Potrafię wskazać, jeszcze kilka miejsc gdzie benzyna jest tania, a żyć bym tam nie chciał.
Tylko, że benzyna sprowadzana do Polski kosztuje koło 1zł...
Tomku,
Tyle, że nie o tym pisałem.
Cena nie ma tu żadnego znaczenia.
JKM sprowadził autentyczną tragedię narodu do dowcipu na temat ceny benzyny.
Przynajmniej tak wynikało z cytowanego fragmentu, bloga nie czytałem.
Według mnie jest to żenujące i nie dopuszczalne.
Pozwolę sobie osobistą wycieczkę,
może to tylko złudzenie, ale zauważyłem, że zwolennicy, UPR z dziwną sympatią wypowiadają się o juntach i torturach byle tylko dotyczyły "właściwej" strony. Chociaż akurat birmańska to chyba bardziej w stronę "komunizmu" jest...
Otóż nieludzka junta podniosła cenę benzyny (licząc po czarnorynkowym kursie kyata) z 75 groszy na złotówkę za litr!!!
To ponownie spytam: czemu zatem się nie przeniesiesz do tego raju? Gdzie rządzi twarda ręka, paliwo tanie, a za roczne polskie zarobki mógłbyś sobie pewnie sprawić chatę na przedmieściu?
podwyzka z 0,75 na 1zl to wzrost o 33% - wiec jak na jednorazowa podwyzke to calkiem sporo!, a ze dla nas nadal sa to smieszne pieniadze to inna sprawa.
To ponownie spytam: czemu zatem się nie przeniesiesz do tego raju? Gdzie rządzi twarda ręka, paliwo tanie, a za roczne polskie zarobki mógłbyś sobie pewnie sprawić chatę na przedmieściu?
oj Daniel zrozum pracownikow naukowych... oni zawsze zyja w lekko wirtualnym swiecie...
dostal by kilka pal na plecy, oberwa gumowa kula i zakatowali by mu rodzine to juz by tak hunt nie kochal... a siedzac bezpiecznie przed kompem mozna kazda herezje glosic tym bardziej wyciagajac pojedyncze elementy oderwane od calosci jako przyklad potwierdzajacy slusznosc gloszonych poglaow
PIS - "ZASADY ZOBOWIĄZUJĄ"
No to przypomnijmy te zasady:
1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem
2. Nie będzie koalicji z Samoobrona
3. Cieszę się, ze będę na pierwszej linii walki z Samoobroną.
4. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy
5. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sadu lub przeciwko komu toczą się sprawy sadowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS
6. V-ce minister sprawiedliwo ci nie cigał i nie osadzał w wiezieniu działaczy opozycji w latach 70
7. Wybudujemy trzy miliony mieszkań.
8. Wprowadzimy szybko niższe podatki.
9. Wycofamy wojsko polskie z Iraku.
10. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa.
11. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD.
12. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencje.
13. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld).
14. Zredukujemy administrację państwowa
15. W rządzie nie będzie byłych członków PZPR.
Dla mnie, raz dane słowo, jest swięte... ( Jarosław Kaczyński 10 VII 2006 )
JKM sprowadził autentyczną tragedię narodu do dowcipu na temat ceny benzyny.
Przynajmniej tak wynikało z cytowanego fragmentu, bloga nie czytałem.
Jaki znowu dowcip?? Chyba masz dziwne poczucie humoru...
może to tylko złudzenie, ale zauważyłem, że zwolennicy, UPR z dziwną sympatią wypowiadają się o juntach i torturach byle tylko dotyczyły "właściwej" strony. Chociaż akurat birmańska to chyba bardziej w stronę "komunizmu" jest...
O juntach owszem, dowolnych, ponieważ dyktatura to najlepszy model rządu (zwłaszcza dziedziczna, zwana monarchią). O torturach to nie, przynajmniej nic takiego nie pisałem, ani nie czytałem. Nigdzie też nie widziałem niczego pozytywnego na temat birmańskiej... JKM pisze o nich per "bandyci"...
Komentarz