KLUB CANONA

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Krzychu
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 3611

Zamieszczone przez 4kwiatek
    Eee tam. Mi legitymacja dziennikarska przydała się raz . Przy zakupie auta - zniżka dla dziennikarzy . Od dawna akredytacja odbywa się na podstawie zgłoszenia faksem czy mailem. Czasem wystarcza imię i nazwisko, czasem potrzebny numer dowodu.

Pozdrawiam...
    A czasami nie - list od redaktora, pisma różnorakie itp... Mnie osobiście jest zbędna, wystarczająco dużo akredytacji dostałem nie mając żadnej legitymacji ale niektórzy lubią mieć
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Komentarz

• airhead
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2495

jeszcze ważne kto wystawia legitymacje - ja o swojej nie raz usłyszałem "a, to jakaś z internetu"
      Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
      Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

• APP
        Uzależniony
        • 2006
        • 664

O legitymacjach, ich przydatności/nieprzydatności i ogólnie akredytacjach już na forum trochę było, do tej pory jednak chyba nie padł tam termin "stowarzyszenie". Pytanie brzmi więc: "Czy, jak i na ile może to zmienić/uprościć sprawę i jakie do tego będą potrzebne działania?". Nie trudno się domyślić, że pieczątka rozpoznawalnej (oby... i oby pozytywnie rozpoznawalnej) organizacji może niekiedy przeważyć sprawę. NKP coś osiągnął (?) -mamy tam jakieś kompetentne dojście? Słowo akredytacja może tutaj niepotrzebnie zawężać sprawę, ale dalej nie będę drążył, bo pojęcie mam o tym blade (dotąd poza moim obszarem zainteresowań). Narazie to tylko pomysł/sygnał dla "komitetu" i poniekąd materiał na... kolejny biuletyn... (a może to już było? ).

Mam nadzieję, że "komitet" zdecyduje się jednak otwarcie poinformować kiedy już powstanie jakiś szkic (nawet nie w pełnym zakresie) -podstawowe definicje (jak to nieszczęsne "my"), wstępne cele i kroki (podjęte i do podjęcia) oraz jakaś ich rama chronologiczna (nie mylić z "czasowa", bo z tym zawsze będzie kłopot).

Mnie osobiście zastanawia kwestia na jakim etapie należaołoby rozpocząć ewentualny dialog z Canon -iść z gotowym projektem /nie tylko logo/ czy zasygnalizować sprawę /kiedy? jak? komu?/ i zobaczyć jak "oni" to widzą (zważywszy zwiększoną tym razem determinację)?
        Ostatnio edytowany przez APP; 5125.

Komentarz

• XLesio
          Uzależniony
          • 2008
          • 515

Wprawdzie nie wiem kto, z kim i w jakim gronie jest komitetem, ale ja zadeklarowałem w rozmowie z Mellanem pomoc w stworzenie pierwszego "szkicu" statutu stowarzyszenia. Dysponuję wsparciem prawnika i jakąś tam znajomością tematu, więc w ciągu tygodnia powinienem mieć jakąś podstawę do dalszej analizy i dyskusji. Myślę że całość trzeba będzie potem rozbić na grupy (cele statutowe, struktura, itp.) i poddać merytorycznej dyskusji - a może i głosowaniu za pomoca jakiejś ankiety. Na pewno trzeba też będzie przedyskutować obowiązkową sprawę skłarbnika i składek. Choćby tylko w kontekście środków niezbędnych do zarejestrowania organizacji. Bo mimo dobrych chęci i ogromu pracy Mellana - JA NIE ZGODZĘ SIĘ NA TO, żeby brał na siebie koszty rejestracji. Choćby tymczasowo.

I wybaczcie mój subiektywny komentarz..
          Ale dzielenie się numerkami legitymacji, kiedy nie mamy jeszcze nawet nazwy klubu..
          Wiecie sami. Siakieś takie to dziecinne

-> miałem to samo napisać o legitymacjach, ale potem mnie tknęło że coś jest na rzeczy.. Tzn nie w kontekście akredytacji, ale zostawienia furtki dla przyszłej działalności jako "wydawnictwa" i ew. wydawania jakichś publikacji.

HOWGH

edit:
          Zamieszczone przez APP
          Mnie osobiście zastanawia kwestia na jakim etapie należaołoby rozpocząć ewentualny dialog z Canon -iść z gotowym projektem /nie tylko logo/ czy zasygnalizować sprawę /kiedy? jak? komu?/ i zobaczyć jak "oni" to widzą (zważywszy zwiększoną tym razem determinację)?
          Nie wiem co myśli większość, ale ja osobiście jestem za postawieniem Canona przed faktem dokonamy. Mamy organizację, mamy aktywnych członków - negocjujemy. Wydaje mi sie, że wystarczająco dużo było już prób rozmów w kontekście planów i projetów na przyszłość. Efekt niestety wszystkim znany
          Postawienie ich przed faktem dokonanym, daje nam jeszcze jedną możliwość. W przypadku "olania" przez C.Polska, możemy uderzyć (np. wspólnie z Hazanem i grupą uderów z forum [cyferki, cyferki...]) do "mieżnonarodnej" korporacji. Może wtedy ktoś zmobilizuje naszych decydentów..?
          Ostatnio edytowany przez XLesio; 16566.
          "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
          EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
          C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Komentarz

• mc_iek
            Uzależniony
            • 2008
            • 790

CLANON (Clan CANON)
            Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Komentarz

• Ernest_DLRS
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1216

Zamieszczone przez XLesio
              Nie wiem co myśli większość, ale ja osobiście jestem za postawieniem Canona przed faktem dokonamy. Mamy organizację, mamy aktywnych członków - negocjujemy. Wydaje mi sie, że wystarczająco dużo było już prób rozmów w kontekście planów i projetów na przyszłość. Efekt niestety wszystkim znany
              Postawienie ich przed faktem dokonanym, daje nam jeszcze jedną możliwość. W przypadku "olania" przez C.Polska, możemy uderzyć (np. wspólnie z Hazanem i grupą uderów z forum [cyferki, cyferki...]) do "mieżnonarodnej" korporacji. Może wtedy ktoś zmobilizuje naszych decydentów..?
              Popieram. Musi być już zwarty i gotowy plan działania, to ma wyglądać na profeskę i z profeską trzeba dopiero uderzyć do Canona, bo w innym wypadku zostaniemy odebrani jako "jacyśtam co sobie coś tam chcą, ale jeszcze nie do końca wiedzą co chcą".
              FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
              APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Komentarz

• Sergiusz
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2708

Sam plan to za mało. Nawet profesjonalny pozostaje tylko planem.
                Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• plaucjusz
                  Bywalec
                  • 2008
                  • 168

Zamieszczone przez Sergiusz
                  Sam plan to za mało. Nawet profesjonalny pozostaje tylko planem.
                  Ale nie od razu Kraków zbudowano. Myślę że wszystko idzie w dobrym kierunku a od Nas i naszej aktywności będzie zależał sukces.

Też jestem zdania by Canon Polska postawić przed faktem dokonanym.
                  Ładne ciałko,gorące stopki i ostre oko:-P

Johann Wolfgang Goethe

Komentarz

• Sergiusz
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2708

Ale my tu nie o Krakowie... Ale ta dyskusja nawiązując do stylu zmilitaryzowanego to taki Paragraf 22 lub 08/15. Co nazywasz faktem dokonanym?

Komentarz

• wojkij
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1915

Dziś jest jakieś fotograficzne spotkanie w Łodzi, jeśli będzie taka możliwość to wspomnę o tej inicjatywie, może ktoś się zdecyduje.
                      Ostatnio edytowany przez wojkij; 11622.
                      www.kwapisz.org

Komentarz

• plaucjusz
                        Bywalec
                        • 2008
                        • 168

Odpowiem cytatem. Myślałem o tej wypowiedzi.

Johann Wolfgang Goethe

Komentarz

• Sergiusz
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 2708

To trochę jak ulica bez wylotu ( ślepa uliczka ) Nie tędy droga.

Komentarz

• plaucjusz
                            Bywalec
                            • 2008
                            • 168

Sergiusz..Tak teraz przyszło mi do głowy czytając Twój wcześniejszy post
                            (...)jesteśmy dogadani w sprawie fotografowania przedstawień teatralnych i pokazów mody w Krakowie(...)
                            Mógłbym coś pomóc w tym kierunku w Teatrze Starym w Krakowie (mam dojście) powinno się udac..
                            Jeżeli byłbym przydatny służę pomocą..

Johann Wolfgang Goethe

Komentarz

• Sergiusz
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2708

Ja napisałem o naszych skromnych dokonaniach w naszym klubie od początku roku. Nie chcę absolutnie w tym miejscu wspominać ani słowem więcej o tej działalności a chyba nawet jest gdzieś odrębny wątek na ten temat. Ale na marginesie, ja nie szukam miejsc takich jak teatr bo każdy zainteresowany tym tematem prędzej czy później znajdzie do niego drogę. Ja szukam takich miejsc gdzie można liznąć temat, zrobić tak zwany pierwszy krok. A wiadomo, że wtedy można coś naknocić albo i bardziej. Jeśli masz na tyle dobre wejście w tym teatrze to myślę, że można by to wykorzystać z obopólnym pożytkiem dla obydwu stron. Ale według mnie bardziej potrzebny byłby układ w jakimś lokalnym pubie gdzie można by spędzić nieco czasu przy herbacie i pączkach.

Komentarz

• Mellan
                                Pełne uzależnienie
                                • 2007
                                • 1851

Jestem niepoprawny i znów dałem do pieca.
                                Mam nadzieję, że dalej będzie się samo paliło.
                                C-F-K - forever

Komentarz

Pracuję...