Gdzie pokazać swoje prace?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • micles
    Zablokowany
    • 2006
    • 4359

Gdzie pokazać swoje prace?

Mam taki problem : robię dużo zdjęć, ale co z tego, jak nie mam ich komu pokazać.

Chciałbym dowiedzieć się, gdzie (oczywiście oprócz canon.board) mogę znaleźć kogoś, kto skomentowałby fachowo moje zdjęcia, pochwalił, pogardził, powiedział jak byłoby lepiej.

Jestem również zainteresowany wszelakiego rodzaju konkursami, najlepiej z ograniczeniem do lat 18, bo ze starszymi fotografami to chyba sobie jeszcze nie dam rady.
  • marcello1976
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 18

www.onephoto.net. W przeciwienstwie do plfoto zjawisko Towarzystw Wzajemnej Adoracji jest tu zmarginalizowane. Uzyskasz opinie ludzi, ktorzy prezentuja dobry poziom. Jesli fotografujesz przyrode, polecam takze fotografia-przyrodnicza.art.pl - tam poziom jest naprawde wysoki i oceny krytyczne.
    Korpus Canona i kilka końcówek do niego (też Canona)

Komentarz

• bruckner
      Początki nałogu
      • 2006
      • 275

Dobre na początek... Podchodzi pod TWA ale może być...

Też niezłe, poziom wysoki
      pozdrawiam

Fotki Digart
      FOTOblog

Komentarz

• micles
        Zablokowany
        • 2006
        • 4359

No w tym problem, że mi chodzi o takie bardziej wyczerpujące komentarze, a nie :"niezłe","piękne", itp.

Podoba mi się dział "konstruktywna krytyka" na fotogaleriach, właśnie o to mi chodziło, może ktoś jeszcze coś takiego mi poda?

Komentarz

• Allensteiner
          Bywalec
          • 2006
          • 177

a może obiektywni.pl ?
          jest tam coś takiego jak konstruktywna krytyka jeśli dobrze pamiętam, choć jakoś dawno tam nie zaglądałem;
          pamiętam, że ludzie z canon-board pozytywnie się wypowiadali o tym portalu;
          poszperaj na tamtejszym forum, ktoś nawet oferował coś takiego jak krytyka (konstruktywna) dla początkujących;
          powodzenia
          lepsze jutro było wczoraj

Komentarz

• rysib
            Początki nałogu
            • 2006
            • 281

a może foto tok?? choć nie łatwo się tam dostać to jednak prace tam prezentowane są na wysokim poziomie
            Pozdrawiam Rysiek

Komentarz

• jacab1
              Bywalec
              • 2005
              • 177

Fototok... jak najbardziej polecam, bo zdjęcia są tam wrzucane anonimowo. Dostać się tam nie jest trudno, trzeba tylko wstwić swoje najlepsze zdjęcie

Obiektywni i plfoto.... to serwisy otwarte i chyba prowadzone przez tych samych ludzi. Generalnie- jak jest słabe zdjęcie to nic się nie dowiesz co jest nie tak... a jak jest zdjęcie dobre -to komenty w stylu "ładne"

fotogalerie... tu proponuję zacząć... poziom zdjęc raczej niski... można mieć swoją stronę nick.fotogalerie.pl
              pozdrawiam
              http://fotosyntetycznie.blogspot.com/
              http://jacekbrozek.blogspot.com/
              http://bacaj.digart.pl/

Komentarz

• MacGyver
                Cenzor
                • 2006
                • 7043

A czym sie różni "praca" od zwykłego "zdjęcia" ? ;-)
                Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• micles
                  Zablokowany
                  • 2006
                  • 4359

Na moje to różnicy nie ma, a jakby się już uparł, to można powiedzieć, że zdjęcia to pliki prosto z aparatu, a prace to obrobione komputerowo zdjęcia Ale mniejsza z tym, dowiedziałem się tego co chciałem, dziękuję!

Komentarz

• Wats0n
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 996

Cóż, z tego, co zaobserwowałem, najwięcej konstruktywnej krytyki można doznać na tym forum.
                    Z innych serwisów - obśmiewane przez wszystkich plfoto jest chyba najbardziej normalne, owszem, znajdują tam odbicie przeróżne kompleksy, TWA i tzw tradycyjna polska mentalnosc, niemniej jednak tam to aż tak nie razi. W sumie pewnie dzięki tym cechom na plfoto jest tak "swojsko".
                    Fototok stara się sprwiac wrazenie serwisu na poziomie, dbającego o anonimowość etc. W praktyce surowo oceniane sa jedynie prace osob starajacych sie o przyjęcie do galerii, pełnoprawny uzytkownik może wygenerować dowolną kupę, a i tak zostanie ona dobrze przyjęta. Inna sprawa, że ludzie często starają się tam zakwalifikować pokazując zdjęcia absolutnie tragiczne.
                    Jeszcze inną bajką jest forum fotoczat - założone przez uciekinierów z plfoto i fotoparku. Tam z kolei daje się same pozytywne komentarze, a ewentualne uwagi są zwykle mocno zawoalowane.
                    Nie ma galerii idealnej.
                    Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• piszczal
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 459

Zamieszczone przez Wats0n
                      Nie ma galerii idealnej.
                      Racja, ale z nich wszystkich najbliżej mi do FotoTok
                      aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Komentarz

• meian
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 138

Zamieszczone przez micles
                        No w tym problem, że mi chodzi o takie bardziej wyczerpujące komentarze, a nie :"niezłe","piękne", itp.

Podoba mi się dział "konstruktywna krytyka" na fotogaleriach, właśnie o to mi chodziło, może ktoś jeszcze coś takiego mi poda?
                        Witaj,

A propos Fotogalerii " konstruktywna krytyka" w większości przypadków nie ma nic wspólnego z konstruktywna krytyką ...
                        Polecam Digart i fototok, co do komentarzy wszędzie znajdziesz podobny problem... Polecam po prostu spróbować wszędzie, po krótkim czasie wybierzesz serwis który będzie spełniał Twoje oczekiwania...
                        Pozdr,
                        m
                        www.marekpodolczynski.com

Komentarz

• mungo
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 535

Wrzucać wszędzie i wyciągać średnią z komentarzy

Zaczątek portfolio: link

Komentarz

• Dudds

najlepiej jak bedziesz wystawiał swoje zdjęcia i wydział styl i poziom komentarzy.. sam będziesz wiedział czy to jest to czego oczekujesz od krytyki oraz pozytywów na jakimś danym portalu...

Komentarz

• comatus
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 725

Ja jakoś digarta nie polecam, nie przypadł mi do gustu. Bardzo często ciężko o jaką kolwiek krytykę - zwykle wystawianie ocen odbywa sie na zasadzie co ty mi to i ja tobie. No i kółka adoracji są tam chyba najmocniej ze wszystkich znanych mi galerii rozwinięte. Dużo bardziej podoba mi sie plfoto.

Komentarz

Pracuję...