Gdzie pokazać swoje prace?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • TiTeUF
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 44

Zamieszczone przez micles
    Chciałbym dowiedzieć się, gdzie (oczywiście oprócz canon.board) mogę znaleźć kogoś, kto skomentowałby fachowo moje zdjęcia, pochwalił, pogardził, powiedział jak byłoby lepiej. .
    Nie licz za bardzo na krytyki bo kazdy chce co innego i wiekszosc wypowiedzi sama sobie przeczy w stylu "za jasne", "za ciemne, rozjasnij", "za blade", "za duzo kolorow", "ja bym obcial u gory", "ja bym zrobil kwadratowe" itp ...

Bedzie ci tylko glowa bolala po takich wypowiedziac ...

Mnie kiedys zalamala wypowiedz ze powinienem albo kupic lepsze szkla albo nie robic wogole zdjec . Facet nie mogl zrozumiec ze mam kitowy tele i nie moge zejsc ponizej F8 przy 300mm i ze nie mam IS dlatego czas mialem 1/250 i co za tym idzie wysokie ISO ...

Komentarz

• krzychoo
      Początki nałogu
      • 2007
      • 349

zdjęcia można jeszcze wrzucić na http://www.iso400.pl/. Ale tylko monochromatyczne. Ciekawe galerie.
      Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB

Komentarz

• szycho
        Początki nałogu
        • 2006
        • 350

Zamieszczone przez mungo
        Wrzucać wszędzie i wyciągać średnią z komentarzy
        Popieram

Od czasu do czasu wrzuce sobie coś na anglojęzyczny www.photosig.com. Jak dla mnie pełna kultura, chociaż jak wszędzie potrafią pojawić się trolle. Krytyka,przynajmniej w stosunku do moich fotek i tak ogólnie jest jak najbardziej konstruktywna.
        EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
        www.tomaszszyszko.pl

Komentarz

• Jackoo

niesmialo zaproponuje swierzutki serwis www.e-fotografia.eu

zalozyciel wspominal rowniez ze jest zainteresowany konkursami, na stronie staram sie dodwac jak najwiecej informacji o konkursach

pozdrawiam

Komentarz

• tomek293
            Dopiero zaczyna
            • 2008
            • 27

ja używam p-l.pl -fajny serwis w którym krytykują, oceniają foty-jedyny minus to rozmiar zdjęcia jakie można dodać
            http://submit.shutterstock.com?rid=977390

Komentarz

• fliegermaus
              Coś już napisał
              • 2007
              • 58

Zamieszczone przez marcello1976
              www.onephoto.net. W przeciwienstwie do plfoto zjawisko Towarzystw Wzajemnej Adoracji jest tu zmarginalizowane. Uzyskasz opinie ludzi, ktorzy prezentuja dobry poziom. Jesli fotografujesz przyrode, polecam takze fotografia-przyrodnicza.art.pl - tam poziom jest naprawde wysoki i oceny krytyczne.
              Nawet jeżeli na onephoto zjawisko TWA jest zmarginalizowane, to dokuczliwe są inne zjawiska. Podam przykład: wrzuciłem tam swoje zdjęcie, które przedstawiało - powiedzmy - skrzynkę pocztową. Akurat było to coś innego, ale nie chodzi o szczegóły.

Co się stało dalej, to ktoś w komentarzach dał link do czyjegoś innego zdjęcia skrzynki pocztowej, ktoś inny do zdjęcia jeszcze innej skrzynki, wszystkie ujęte w pewnym stopniu podobnie do mojej skrzynki i z sugestią, że popełniłem plagiat. Po paru dniach zobaczyłem, że moje zdjęcie administratorzy usunęli z publicznej galerii. Na moje pytanie "dlaczego" przez ponad miesiąc nie dostałem odpowiedzi, więc usunąłem swoje konto.

Do dziś nie rozumiem, o co chodziło. Jeżeli zdjęcie było podobne do istniejących zdjęć, to wszystkie te zdjęcia mogą być nawzajem swoimi plagiatami, zależnie od daty ich zrobienia. Przecież nikt nie wie, kiedy powstało moje zdjęcie.

Poza tym komentarze, jakie otrzymujesz w galeriach internetowych, również na onephoto, są po prostu bzdurne. Np. "nie podoba mi się to", albo "na tym zdjęciu jest tyle kształtów w tle, że one same mogłyby być tematem tego zdjęcia, a nie laska na pierwszym planie", albo "cudowne, kojarzy mi się z moim psem". Niczego się z tych komentarzy nie dowiesz, a jak nie masz silnego charakteru, to tylko się podłamiesz. Z drugiej strony jakaś doza wrażliwości jest u fotografika oczekiwana, więc z podejściem "moja publiczność to dyletanci" też dużo nie osiągniesz.

Załóż sobie własną stronę, będziesz szczęśliwszy

Przychodzi mi do głowy, że na photo.net możesz się *czasem* spodziewać sensownych opinii, jeżeli już upierasz się, że potrzebna Ci opinia internetowych znaffcóf.
              Ostatnio edytowany przez fliegermaus; 12246.

Komentarz

• micles
                Zablokowany
                • 2006
                • 4359

Podbijam temat, pytanie to samo - może się coś pojawiło ciekawego, jakaś alternatywa canon-boarda, który to zdjęciowo chyba już dogorywa...

Komentarz

• dinderi
                  Pełne uzależnienie
                  • 2009
                  • 3028

Wrzucaj na nikoniarzy. Tam zawsze sa chetni do komentowania.
                  Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                  09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• micles
                    Zablokowany
                    • 2006
                    • 4359

Tam z tego co kiedyś pamiętam jak bywałem, to było za dużo pozytywnych opinii, mało krytycznych. No ale tak, to jest do spróbowania.

Komentarz

• jacek_73
                      Pełne uzależnienie
                      • 2010
                      • 2587

Spróbuj, może uda Ci się odwrócić ten trend :razz:
                      Jestę fotografę
                      miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• najeli
                        Uzależniony
                        • 2008
                        • 992

http://1x.com/critique :P
                        www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
                        C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Komentarz

• micles
                          Zablokowany
                          • 2006
                          • 4359

Zamieszczone przez dinderi
                          Wrzucaj na nikoniarzy. Tam zawsze sa chetni do komentowania.
                          Tylko ten limit 15 zdjęć/wątek... I jak ja mam teraz wrzucić fotorepo z Bieszczad

Komentarz

• micles
                            Zablokowany
                            • 2006
                            • 4359

Tam z tego co kiedyś pamiętam jak bywałem, to było za dużo pozytywnych opinii, mało krytycznych. No ale tak, to jest do spróbowania.
                            O tym też mówiłem : http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...39#post2501739

Komentarz

• dinderi
                              Pełne uzależnienie
                              • 2009
                              • 3028

Potrzebowałes "głasków" więc dostałeś.
                              Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                              09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• micles
                                Zablokowany
                                • 2006
                                • 4359

Nie chciałem głasków, czekam na krytykę a nie "dobre, mi się podoba" albo "złe, nie wnosisz nic na forum".

Komentarz

Pracuję...