Skąd bierzecie kasę na sprzęt

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jacech1
    Coś już napisał
    • 2005
    • 98

ja też pracuję czasem zlecenie wykonam. Jedno jest pewne brakuje mi ok. 15 000zł do szczęścia.

Komentarz

• Skipper
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1112

Zamieszczone przez Hallgerd
      Dylemat to czy 17-40L, czy 16-35L, czy może poczekać poczytać opinie na forum i 16-35II.
      to nie powionien byc wielki dylemat kiedy odpowiesz sobie na pytanie doczego chcesz go kupic... jesli widoczki, człowiek na ulicy etc to zdecydowanie 17-40, jesli zdjęcia w trudniejszych warunkach oswietleniowych w ktorych nie podeprzesz sie lampa to 16-35 moze byc rozwiazaniem.

tu wiele osob kupuje szkła mocno na wyrost bo kiedys swiatła braknie lub cos tam innego do czego najczesciej nigdy nie dochodzi, wydając kase na cos z czgeo tak naprawde nie korzystaja
      róznica w cenie miedzy 17-40 a 16-36 jest spora... kupisz 17-40 plus 70-200 f4 w cenie 16-35. 17-40 to bardzo solidne szkło i wbrew temu co tu wypisuja sprawdza sie bardzo dobrze, a za reszte kaski moze poleciec gdzies w ciekawy region swiata i zrobic kupe naprawde fajnych zdjęc

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple

Komentarz

• theremin

Witam!

Zamieszczone przez wprawka
        (...)jeszcze jedno, dla tych, którzy nie zrozumieli mojego pytania (może się nieprecyzyjnie wyraziłem) (...)
        Drogi Kolego Nauczycielu:
        W tym zawodzie niedopuszczalne jest "nieprecyzyjne wyrażanie się".

Co do głównego tematu ;-) :

Pozdrawiam!
        Kolega Nauczyciel

Komentarz

• Jac
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 4813

albo to samo pytanie żony kiedy mówię, że sobie kupię obiektyw za 3000 zł.
          - a na szafe za 1600 zł to Ci szkoda.
          hehe no to zle pytasz - twoje pytanie powinno brzmiec - czy wydajesz na sprzet wiecej niz na zone/dzieci/mieszkanie/.... jesli tak - to masz problem ;-)

jesli bedziesz wiecej wydawal na zone... to twoj obiektyw za 3k zniknie... uslyszysz wtedy ... "kup go sobie kochanie jak ci tak potrzebny" ;-)
          Instagram

Komentarz

• jadeit
            Początki nałogu
            • 2004
            • 466

ja w 90% ze stałego etatu
            nie związanego wogóle z fotografią
            pozostałe 10% z fotografii

pozdrawiam
            un point c'est toi
            fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Komentarz

• esteper
              Uzależniony
              • 2006
              • 635

Czasem poprowadzę jakąś imprezę, postoję sobie weekendami na ulotkach, jakieś datki od rodzinki Ale i tak cały czas mało
              5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Komentarz

• bebesky
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1231

nie pytałem czym się zajmujesz, tylko jak sobie dajesz rade, czy zarabiasz na swojej pasji, a nie czy sprzedajesz cegły
                to trzeba było tak zapytać wtedy byś uzyskał inną odpowiedź.

Komentarz

• Avadra_K
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 580

Jak widzę znaczna część z nas ma poważny problem:-? , czy stać go na taki czy inny obiektyw, body, lampę Niestety (dla mnie) jestem już na innym poziomie abstrakcyjnego myślenia

Teraz nie muszę już kombinować co i za ile kupić, ja teraz muszę kombinować jak wytłumaczyć "Młodemu" , że lepiej bedzie jak zacznie np. dobierać do swojego sprzętu nieco tańsze zamienniki niż oryginalen szkła firmy C.

Co mnie wczoraj zdrowia kosztowało żeby mu przetłumaczyć, żeby kupił 80-300 sigmy (uzywka za 260 pln) zamiast 70-300 Canona.... (nówkę)??:
                  Mówię Wam to jest dopiero wyzwanie w porównaniu z przekonaniem żony, że szkło za 3 kpln jest o wiele bardziej potrzebnym wydatkiem dla rodziny, niż szafa za połowę tej ceny.

Pozdrawiam i miłego tygodnia życzę

A w temacie:

Parafrazując wielkie autorytety - Się pracuje, się ma !!!

(sztuka nie ma wroga, chyba że w ignorancie )

- słabym głosem zapytała Małgorzata. - - zachrypiał - . "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow

Komentarz

• Tomasz1972
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 3042

Zamieszczone przez Avadra_K
                    Parafrazując wielkie autorytety - Się pracuje, się ma !!!
                    Różnie z tym bywa

Jedzie Zajączek przez las na nowiusim rowerze i spotyka Wilka pijącego alpagę.
                    - Zajączku, skąd masz rower - pyta się Wilk
                    - Oszczędzałem i mam. - odpowiedział Zajączek
                    Parę miesięcy później znów Wilk spotyka Zajączka, tym razem na skuterze.
                    - Zajączku, skąd masz skuter?
                    - Oszczędzałem, sprzedałem rower i mam.
                    Znów parę miesięcy później jedzie Zajączek jedzie w nowiusim samochodzie, aż tu nagle... nad głową przelatuje Wilk w samolocie.
                    - Wilku! Skąd ty masz taki samolot?! - dziwi się Zajączek
                    - Sprzedałem butelki i mam!

Komentarz

• Toffic
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 235

Na wszystko od razu raczej mało kto sobie może pozwolić - ciułać, ciułać, ciułać ... Pomalutku, kosztem wyrzeczeń. Kompletowanie zestawu to lata całe. Ech, młodzi ludzie chcieliby wszystko od razu. Jak napisała Hallgerd - stocki mogą pomóc, przyspieszyć.
                      Fotografia

-

Komentarz

• Bajo
                        Coś już napisał
                        • 2007
                        • 99

taaaa szczególnie kiedy sie dorasta (ja) to oszczędzanie pszycodzi z trudem bo jest tyle innych rzeczy ale ja sie przełamałem !!! zbieram na 50 1.4 i mi sie musi udać. kompletowanie to wazna sprawa bo kto nie maży o 70-200 2.8 albo o lepszyn mowym body. panowie i panie a prawda wyglada tak ze jak fotograf d...pa to i marek 3 z wagonem obiektywów nie pomoże : ( ale poraz kolejny powtórze ze kiedys ludzie konkursy wygrywali zenitmi z recznym pchnięciem migawki. zepsutym selenowym światłómirzem i filmem którego czółości nie dało sie zgdnąc! a co do sprzętu to faktem jest ze chęć posiadania jest wieksza od zdrowego rozsądku. teraz traktujemy to jak zabawe ale jesli kiedykolwiek miało by to zbórzyć moją rodzine to jestem gotów utopić cały sprzęt w jeziorze bo pewne watości są wyższe niż materializm
                        Pozdrawiam Bajo (boże co ja gadam tak to jest jak sie oszczędza na sprzęt i nie chodzi sie z kolegami na imprezy)
                        Canon 400D + kit + canon 38-76 4.5/5.6 + Tamron 80-210 4.5/5.6 + 430Ex

Komentarz

• -=Festyk=-
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 666

A ja zostałem potraktowany w ten sposób:
                          -Będziesz miał same czwórki na świadectwie to dostaniesz aparat(350D)
                          To jest dopiero wyzwanie biorąc pod uwagę,że w mojej klasie NIKT nie miał średniej 4,0.Proponuję takie rozwiązanie ,,dzieciatym''kolegom.Dajcie dziecku niewykonalny warunek prowadzący do nowego sprzętu,a problem rozwiąże się sam

||Galeria

Komentarz

• tomba
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 234

...wlasnie sprzedalem samochod
                            sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
                            niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
                            Fotograf ślubny

Komentarz

• b'Art
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 370

z portfela

Komentarz

• dominix
                                Bywalec
                                • 2006
                                • 103

Z wody... ;-)

Pozdrawiam
                                Dominik
                                EOS 3, EOS 40D, EOS 7D, 17-40 f/4L, 28-135 f/3.5-5.6 IS USM, 75-300 f/4-5.6, 50 f/1.4,
                                100 f/2.8 Macro USM, 580ex, kilka hoya hmc pro1, Lowepro SR 100 AW, CT AW Fotki tutaj

Komentarz

Pracuję...