Czy można zabronić fotoreporterowi zdjęć i kiedy?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Gooferek
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 47

bebesky : juz nie mam zamiaru sie tlumaczyc z mojej pracy, ktora tak naprawe praca tak do konca nie jest itd. Nie wydaje mi sie zebym zaprzeczal sam sobie, ale nie bede sie nad tym rozwodzil dokladnie, bo nie ma to sensu. Wczytuj sie dokladniej w posty, ktore pisze Reportaz to reportaz - kilkanascie zdjec, dzieki ktorym osoby ktore beda go ogladaly beda mogly czuc sie "jakby tam byly". Tyle w tym temacie.

Zamieszczone przez kjoanna
    5sek x kilkaset fotek=...
    Skadze... nie kilkaset Nie wyolbrzymiajmy.

Tu naprawde nikt sie do mnie nie przyczepil ze zaslaniam widzom czy cos. Tego nikt mi nie zarzucil. Na widowni byli moi znajomi i jakos zaden po wystepie nie zwrocil mi uwagi, wiec wydaje mi sie ze w tej kwestii nie zawinilem.
    Ostatnio edytowany przez Gooferek; 6831. Powód: Automerged Doublepost
    Canon 350D | Canon 50D | Tamron 17-50/2.8 | Canon 50/1.4 | Canon 70-200/4L | Speedlite 580EX+430EX | talia karta

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez Gooferek
      Na widowni byli moi znajomi i jakos zaden po wystepie nie zwrocil mi uwagi, wiec wydaje mi sie ze w tej kwestii nie zawinilem.
      W pewnym sensie masz racje - wydaje ci sie .

Komentarz

• bebesky
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1231

Nie wydaje mi sie zebym zaprzeczal sam sobie, ale nie bede sie nad tym rozwodzil dokladnie, bo nie ma to sensu. Wczytuj sie dokladniej w posty, ktore pisze
        Tu naprawde nikt sie do mnie nie przyczepil ze zaslaniam widzom czy cos. Tego nikt mi nie zarzucil. Na widowni byli moi znajomi i jakos zaden po wystepie nie zwrocil mi uwagi, wiec wydaje mi sie ze w tej kwestii nie zawinilem.
        może po prostu ci ludzie byli ldobrze wychowani????
        i nie chcieli robić awantury

a co do zaprzeczania sobie:

Napisałeś:
        "Jako fotoreporter lokalnej gazety miałem za zadanie wykonać fotki"
        "Wspolpracuje z gazeta "
        "Pewnie to dlatego ze robie to wiecej dla siebie, dla wlasnej przyjemnosci i doswiadczenia, niz dla gazety,"
        "Zawodowo pracuje zupelnie w innej branzy kompletnie nie zwiazanej z fotografia"
        "zdjecia robie glownie dla siebie, a nie dlatego ze "gazeta mnie gdzies wysyla""

ponadto:
        "bo dzieki mnie maja swietne zdjecia"
        "nigdzie nie napisalem ze "mam swietne zdjecia""

hmmm a może was jest po prostu dwóch ??

Komentarz

• szwayko
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2085

Ech przez tego typu postawy psuje sie tylko wizerunek fotografom.

Drugim czynnikiem jest niestety cyfra ktora daje mozliwosc bezkarnego pstrykania wielu klatek (oczywiscie profi bo w nich migawka ma byc szybka i solidna a nie cicha) i dodajmy do tego jeszcze lampe blyskowa.
          I mamy drugi pokaz w tym samym czasie :-)
          A najgorsze sa te 8 klatkowe marki, np. na spiewanej poezji, do ktorych podpiety jest fotograf nie za bardzo wierzacy w swoje umiejetnosci. Za to wiare maja mu zapewnic pojemne karty.

Nastepnym razem to ci sceniczni artysci przestana w ogole sobie zyczyc robienia jakichkolwiek zdjec. Tylko tak dalej :-(
          frickr FB
          www.szwajkowski.pl

Komentarz

• bebesky
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1231

[QUOTE=szwayko;288548]A najgorsze sa te 8 klatkowe marki, np. na spiewanej poezji, do ktorych podpiety jest fotograf nie za bardzo wierzacy w swoje umiejetnosci. Za to wiare maja mu zapewnic pojemne karty.
            QUOTE]

w sumie to najlepiej byłoby ustawić kilka kamer a potem wycinać klatki z filmów )) - wtedy na 100 % uda się zrobić super ujęcie
            bo czy będzie z tego super zdjecie to już inna sprawa

Komentarz

• Gooferek
              Dopiero zaczyna
              • 2006
              • 47

bebesky : nie ma sensu zebym szczegolowo tlumaczyl zasad mojej wspolpracy z gazeta, ale nie do konca wyglada to tak jak widzisz. Mniejsza o to.

Rzeczywiscie... napisalem ze mam swietne zdjecia i zapomnialem o tym poscie Zwykle roztargnienie. Zwracam honor
              Canon 350D | Canon 50D | Tamron 17-50/2.8 | Canon 50/1.4 | Canon 70-200/4L | Speedlite 580EX+430EX | talia karta

Komentarz

• kjoanna
                Początki nałogu
                • 2006
                • 494

Skadze... nie kilkaset Nie wyolbrzymiajmy.
                no skoro pod linkiem ktory nam podales jesy ponad 100 to przypuszczam ze moze byc ich wiecej. a to rowna sie juz kilka minut

pzdr

CB

Komentarz

• Arche121
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 288

Rzeczywiscie... napisalem ze mam swietne zdjecia i zapomnialem o tym poscie Zwykle roztargnienie. Zwracam honor [/QUOTE]

do świetnych zdjęć jeszcze Tobie dużo brakuje-przejrzałem twoje portfolio i bez obrazy zwykłe gnioty

Komentarz

• rolaj
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 584

Zamieszczone przez M_Kuron
                    Jak można robić zdjęcia w zamian za "promocje"? Przecież to paranoja! Gazety na tym zarabiają i dlatego muszą płacić. Trochę niepoważne podejście niszczące rynek. Właśnie przez takie praktyki w moim mieście nie da się znaleźć innej gazety niż Gazeta Wyborcza, która płaci za zdjęcia. Jak czytam takie posty to mocno obawiam się o moją przyszłość w zawodzie...
                    Jest jeszcze Agencja

Komentarz

• Gooferek
                      Dopiero zaczyna
                      • 2006
                      • 47

Zamieszczone przez Arche121
                      Rzeczywiscie... napisalem ze mam swietne zdjecia i zapomnialem o tym poscie Zwykle roztargnienie. Zwracam honor
                      do świetnych zdjęć jeszcze Tobie dużo brakuje-przejrzałem twoje portfolio i bez obrazy zwykłe gnioty[/QUOTE]

Jak na poziom fotografii w moim miescie to moje zdjecia sa swietne Moze jeszcze duuuuuuuuzo mi brakuje, ale staram sie jak moge.

No i z posta o zdjeciach na imprezach wyszlo wieszanie psow na fotografie A ja chcialem tylko zapytac czy zle zrobilem zeby miec pewnosc i wiedze na przyszlosc
                      Ostatnio edytowany przez Gooferek; 6831. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Arche121
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 288

napisał GOOFEREK:
                        Jak na poziom fotografii w moim miescie to moje zdjecia sa swietne Moze jeszcze duuuuuuuuzo mi brakuje, ale staram sie jak moge.

skad jestes taki pewien ,że poziom fotografii w twoim miescie jest taki niski??
                        Moze to Ty zanizasz ten poziom-proponuje wiecej samokrytyki!!!!

Komentarz

• Gooferek
                          Dopiero zaczyna
                          • 2006
                          • 47

Zamieszczone przez Arche121
                          napisał GOOFEREK:

skad jestes taki pewien ,że poziom fotografii w twoim miescie jest taki niski??
                          Moze to Ty zanizasz ten poziom-proponuje wiecej samokrytyki!!!!
                          A ja proponuje oceniac kogos pokazujac co sie samemu robi, tak dla porownania. Wydaje mi ze niestosownym jest krytykowac czyjes zdjecia nie pokazujac jednoczesnie swoich. Nie widze nigdzie w podpisie ani w profilu linku do portfolio.
                          A moje zdjecia z reporterki porownuje do zdjec naszego miejskiego artysty fotografika, rzekomo czlonka ZPAF, ktory niejednokrotnie robil zdjecia ze mna na tych samych imprezach i moje wyszly o wiele lepiej, nie tylko w moich oczach.
                          Wiec moze slowa: "troche samokrytyki" trzeba skierowac do siebie a nie do mnie??

Komentarz

• CYNIG
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 694

A ja proponuje oceniac kogos pokazujac co sie samemu robi, tak dla porownania. Wydaje mi ze niestosownym jest krytykowac czyjes zdjecia nie pokazujac jednoczesnie swoich. Nie widze nigdzie w podpisie ani w profilu linku do portfolio...
                            Jak ja lubie takie teksty... swiezosc jajek bedziesz tez ocenial tylko wtedy jak bedziesz potrafil je zniesc???

I tak na wszelki wypadek: www.rsi.com.pl/~sp9nvy
                            https://500px.com/tkasiak/galleries

Komentarz

• rolaj
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 584

Gooferek, plizzz..... Bo zostaniesz trollem jak tak dalej pójdzie.

Komentarz

• kjoanna
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 494

Zamieszczone przez CYNIG
                                Jak ja lubie takie teksty... swiezosc jajek bedziesz tez ocenial tylko wtedy jak bedziesz potrafil je zniesc???
                                maly OT:
                                tak mi sie przypomnialo jak jeszcze za czasow nikona zalozylam watek na cyberfoto ze zaczynam myslec o zmianie systemu... Ojeju jak sie zaczeli fotek domagac! Tylko do dzisiaj nie wiem po co... Bo jesli dobre fotki robie to moge zmienic czy na odwrot? he he

CB

Komentarz

Pracuję...