Chodzi mi, że do prostej obróbki możesz używać irfana. A jak PS gubi to doklejać jheadem.
a za moim oknem zima
Zwiń
X
-
-
OK, dzięki za info.Zamieszczone przez Tomasz GolinskiChodzi mi, że do prostej obróbki możesz używać irfana. A jak PS gubi to doklejać jheadem.
[ Dodano: 20-11-04, 11:47 ]
A teraz uważaj. Dokonałem podstawowej obróbki tylko przy pomocy Irfanview i efekt jest ten sam - zostały zgubione te dodatkowe informacje!Zamieszczone przez Tomasz GolinskiChodzi mi, że do prostej obróbki możesz używać irfana. A jak PS gubi to doklejać jheadem.Komentarz
-
O to dziwne. Ja przed chwilą sprawdzałem (na focie Muflona) i było ok. Jednak polecam nową wersje (jest 3.95 chyba -> ma m.in. autorotacje fot)30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
-
Zrobię to, dzięki!Zamieszczone przez Tomasz GolinskiJednak polecam nową wersje (jest 3.95 chyba -> ma m.in. autorotacje fot)Komentarz
-
Re: a za moim oknem zima
Gimp nie dotyka w ogóle Exifa (wiem, bo patrzyłem w źródłoZamieszczone przez Jurek PliethOtóż widzę, że Twoje zdjęcie pomimo obróbki nie traci w Exif'ie informacji typu numer zdjęcia, owner info etc. Jak to robisz?
) - kopiuje go dokładnie do zapisywanego obrazka.
A jeśli mam coś do zrobienia automatem (ImageMagick), to tak jak napisał Tomek: podpieram się jhead. W ogóle jhead to jest bardzo fajne narzędzie, taki szwajcarski scyzoryk jeśli chodzi o JPEG i exify...Komentarz
-
Zamieszczone przez muflonGimp nie dotyka w ogóle Exifa (wiem, bo patrzyłem w źródło
)
Ciekawe, czy tak też jest pod windą. Obawiam się, że nie. Chyba po prostu ucina exifa...
Sprawdze w wolnej chwili.
30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
-
Teraz wszystko jasneZamieszczone przez Tomasz GolinskiZamieszczone przez muflonGimp nie dotyka w ogóle Exifa (wiem, bo patrzyłem w źródło
)
Ciekawe, czy tak też jest pod windą. Obawiam się, że nie. Chyba po prostu ucina exifa...
Komentarz
-
Jeżeli jest kompilowany w Cygwinie, z zainstalowanym libexifem, to nie widzę powodu dla którego miałoby to nie działaćZamieszczone przez Tomasz GolinskiCiekawe, czy tak też jest pod windą. Obawiam się, że nie.
Komentarz
-
-
A mniejszość rzeczonej windy nie używa i problemu nie ma :-PZamieszczone przez Tomasz Golinskimuflon, jasne. Ale większość ludzi (ze mną włącznie) używa pod windą prekompilowanych binarii.Komentarz
-
Komentarz