iPhone czyli telefon z unixem

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Cichy
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 7450

Odp: iPhone czyli telefon z unixem

Ale tak zupełnie na poważnie - czym się różni 4s od 5 ? Wydłużyli odrobine ekran i to tyle na pierwszy rzut oka na wygląd i specyfikację. Parę lat temu I4 ze swoją retiną był rewolucją, bo oferował nieziemską rozdzielczość jak na telefon. A teraz Apple chyba jako jedyne nie ma ekranu HD... Gdyby miał z 4,5 cala i 720p (lub więcej) to pewnie bym go sobie kupił, a tak na podstawie rumorsów o 4 calowym wyświetlaczu nabyłem S3 i teraz jak się plotki potwierdziły to nie żałuję.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• raado
      Bywalec
      • 2010
      • 149

Smartfon jak dla mnie, powinien mieć taką wielkość wyświetlacza by móc obsługiwać go jednym kciukiem tak jak np. w "starych" iphonach. Dotychczasowy rozmiar telefonu czy rozdzielczość wyświetlacza są idealne do wygodnej obsługi nawet bez jakości HD
      5Dmk3, 60D, 16-35L/4, 35L, 100L/2.8, 85/1.8, 50/1.4, 24-105L, 17-85, 580EX II

Komentarz

• Cichy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 7450

Bzdura, jak miałem smartfona wielkości I4 to wolałem go obsługiwać 2 rękami (chodzi zwłaszcza o pisanie na klawiaturze). Poza tym, jak ktoś ma grubego kciuka to nawet na małym nie da się precyzyjnie pracować jedną ręką.

Komentarz

• raado
          Bywalec
          • 2010
          • 149

Bzdura, większość osób do pisania na klawiaturze używa dwóch rąk (kciuków). Dobrze mieć jakąś opcję

Komentarz

• Czacha
            fotograf
            • 2004
            • 4868

jednak gorsi od fajnobjow sa hejterzy ... iP5 w zaden sposob nie rozczarowuje, ani tez nie zachwyca. a mimo to sprzeda sie lepiej niz wszystkie odslony SGS'a razem wziete.. bo to swietny smartfon posiadajacy znacznie wiecej niz konkurencja - design i wykonanie jednoczesnie nie ustepujac im technicznie w sumie to nawet ich wyprzedza w wielu dziedzinach, ale poczekajmy az bedzie go mozna samemu przetestowac. znowu androidowcy beda sie slinic i mowic jak to wszystko ladnie i plynnie dziala ...

ps. dziwie sie ze fotografowie ktorzy teoretycznie powinni byc estetami zachwycaja sie plastikowymi patelniami od Samsunga
            Ostatnio edytowany przez Czacha; 4.
            https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• cohontes
              Początki nałogu
              • 2011
              • 345

Czemu mają się ślinić skoro ja np. nigdy nie widziałem na Note albo S3 zacinki ? Jeśli telefon nie jest zaśmiecony to nawet na starszych 1-rdzeniowych da się płynnie poruszać. A sprzedać pewnie sprzeda się lepiej tylko ze względu na to, że niektórzy nie zrozumieją, że są inne telefony jedynie może przyciągać appstore i ogromna ilość aplikacji . I akurat dla mnie designem galaxy bije na głowę nowego iphona
              5D | R6 | EF 16-35MM F/4L IS USM | EF 40MM F/2.8 STM | RF 50MM F/1.8 STM | EF 135MM F/2L USM | RF 70-200MM F/4L IS USM
              X-T30 | XF 18-55 mm f/2.8-4.0 R | XF 35 mm f/1.4 R | XF 56 mm f/1.2 R |

Komentarz

• Cichy
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 7450

Zamieszczone przez cohontes
                I akurat dla mnie designem galaxy bije na głowę nowego iphona
                Ja bym akurat wolał Design IP z ekranem od SGS3 Firma i OS nie mają dla mnie absolutnie żadnego znaczenia.

Komentarz

• mariusz2704
                  Bywalec
                  • 2011
                  • 141

A ktoś myślał o htc one x ? Mi się wydaje, że jest lepszy od s3 dzięki obudowie. Iphona chyba nie kupię nigdy bo jestem przyzwyczajony do tego, że podłączyć można androida pod wszystko i zgrać coś bądź wysłać przez bluetooth.

Komentarz

• Czacha
                    fotograf
                    • 2004
                    • 4868

Szczerze to nie pamietam kiedy ostatnio cos zgrywalem przez BT .. przeciez to powolne i niewygodne. BT sluzy jedynie do parowania ze sluchawka/samochodem ..

Komentarz

• raado
                      Bywalec
                      • 2010
                      • 149

Zamieszczone przez cohontes
                      niektórzy nie zrozumieją, że są inne telefony
                      Każdy ma swój gust, jedni wolą brunetki a inni szatynki. Jedni wolą 2 do kwadratu rdzeni w telefonie a inni design i inne mało znaczące pierdy

Komentarz

• mariusz2704
                        Bywalec
                        • 2011
                        • 141

Zamieszczone przez Czacha
                        Szczerze to nie pamietam kiedy ostatnio cos zgrywalem przez BT .. przeciez to powolne i niewygodne. BT sluzy jedynie do parowania ze sluchawka/samochodem ..
                        No w sumie często się tego nie robi dlatego każdy powinien wiedzieć co potrzebuje. Ja kupię sobie chyba htc :-)

Komentarz

• Czacha
                          fotograf
                          • 2004
                          • 4868

raado, bo w telefonie nie rdzenie sa istotne, a optymalizacja systemu.. Wybierajac pomiedzy HTC i Samsungiem zwracal bym uwage na ilosc pamieci oraz procesor ... patrzac w strone Apple totalnie nie interesuje mnie co siedzi w srodku bo i tak bedzie działało plynniej i stabilniej niz u konkurencji
                          Ostatnio edytowany przez Czacha; 4.

Komentarz

• mariusz2704
                            Bywalec
                            • 2011
                            • 141

A właśnie jak mam zestaw bt w samochodzie to co wtedy ?

Komentarz

• Czacha
                              fotograf
                              • 2004
                              • 4868

Zamieszczone przez mariusz2704
                              A właśnie jak mam zestaw bt w samochodzie to co wtedy ?
                              Nie rozumiem odnosnie czego to pytanie..? Przeciez iP5 ma BT.

Komentarz

• mariusz2704
                                Bywalec
                                • 2011
                                • 141

Zamieszczone przez Czacha
                                Nie rozumiem odnosnie czego to pytanie..? Przeciez iP5 ma BT.
                                Aha czyli połączy się iphone z zestawem w samochodzie ? Tylko z innymi urządzeniami jest problem jak tel. z androidem np. ?

Komentarz

Pracuję...