Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
Kiepskie wieści dla tych, co się napalili "że to będzie MacOSX i będzie można programy odpalać" Bo chyba niespecjalnie: http://7thguard.net/news.php?id=5418
A gdzie tam jest napisane, ze to nie jest OS X? Poza tym, iStefan nie powiedzial, ze nie bedzie mozna instalowac softu. Owszem, bedzie mozna, ale tylko ten, na ktorego on pozwoli
I znowu wychodzi porownanie produktow Apple do jakis badziewi z Windows Mobile :P iPhone nie jest i nie bedzie PocketPeCetem To po prostu troszke inny produkt. Fanboje i tak go sobie kupia a Ci co chca korzystac z pakietu office'a musza kupic sobie cos od konurencji
Poza tym, iStefan nie powiedzial, ze nie bedzie mozna instalowac softu. Owszem, bedzie mozna, ale tylko ten, na ktorego on pozwoli
Znajac dostepnosc softu na appla to ja jednak wole swoje windows mobile. Przynajmniej ktos zrobil troche dobrego softu na to, nie tylko komercyjnego. Choc by mozna sie jakos ponawigowac w Polsce. Juz widze jak zrobia automape na to cos od stefana Choc moze javovy naviekspert bedzie dzialac, wiec jest nadzieja
Zamieszczone przez DoMiNiQuE
I znowu wychodzi porownanie produktow Apple do jakis badziewi z Windows Mobile :P iPhone nie jest i nie bedzie PocketPeCetem To po prostu troszke inny produkt. Fanboje i tak go sobie kupia a Ci co chca korzystac z pakietu office'a musza kupic sobie cos od konurencji
Badziewie nie badziewie... Liczy sie uzywalnosc. A uzywalnosc produktow ogryzkowych z racji ich duzej popularnosci i dostepnosci softu ma w wielu dziedzinach troche brakow.
Poza tym powtorze to co jest powyzej. Telefon ma miec przyciski, tak aby sie dalo esemesa napisac/zadzwonic bez patrzenia na ekran. Jak na urzadzenie do kieszeni to straszna cegla z tego iphona.
Telefon ma miec przyciski, tak aby sie dalo esemesa napisac/zadzwonic bez patrzenia na ekran.
Tu się nie zgodzę. Co prawda mój P900 ma na klapcę klawiaturę z cyferkami, ale równie dobrze mogłoby jej nie być, i tak byłbym zadowolony z obsługi. To kwestia przemyślanego interfejsu.
Mogę zmienić tytuł wątku? bo cokolwiek nieprawdziwy :-P :-P :-P
Jak dla mnie bomba pozostająca w sferze marzeń 499$ za 4 gb i 599$ za 8 gb to ciągle nie w moim zasięgu. Chyba, że nagle moje foty zaczną jak świeże bułeczki schodzić Chociaż jak na PDA to jest normalna cena. Co do systemu to Stefan powiedział z takim fajnym, amerykański akcentem "the operating system is Mac OS X"[do obejrzenia w prezentacji z targów na www.apple.com]. Obsługa i możliwości nowego urządzenia wyglądają na świetne. Oczywiście nie będzie to taki full wypas jak w HP, lub Dellach, czyli wszystko w jednym, jednak te podstawowe funkcje będą i staną się imho wyjątkowo dostępne. I podstawa to ten Mac OS, zero wirów, zero problemów ze stabilnością, Wi-Fi, przeglądarka www i wszystko bezpieczne Powtarzam się raz jeszcze: dla mnie bomba
Nie jest!!! Wszyscy widzę dają się nabrać na "małym druczkiem"... te 500 i 600 dolców to jest cena tej samej klasy, co "telefon w promocji za 1PLN" - z abonamentem i cyrografem u jednego, konkretnego, wyróżnionego, monopolistycznego (i raczej nie najtańszego z tego powodu) operatora!
Zamieszczone przez mungo
I podstawa to ten Mac OS
Patrz wyżej It looks like a duck, it quacks like a duck... it's a duck. Tylko czy na pewno?
Co nie zmienia faktu, że to będzie na 100% bombastyczna zabawka Tyle że z zupełnie innych powodów niż te, o których trąbią... po prostu będzie to wykonane po Applowemu - z perfekcyjną dbałością o ergonomię i "fun factor" szarego Kowalskiego.
Co nie zmienia faktu, że to będzie na 100% bombastyczna zabawka Tyle że z zupełnie innych powodów niż te, o których trąbią... po prostu będzie to wykonane po Applowemu - z perfekcyjną dbałością o ergonomię i "fun factor" szarego Kowalskiego.
O to w tym wszystkim chodzi Trąbią o takich rzeczach, bo to jest widoczne dla szarego Kowalskiego i dla niego głównie to się liczy. Lubię Mac'i właśnie za niezawodność i ergonomię. Pojawi się telefon, poczyta się komentarze użytkowników i wtedy będzie można coś poważniejszego stwierdzić. Jak narazie to tylko gdybamy
sporo z Was pisze, ze cena jest zbyt wygórowana. nie wiem dlaczego, ale jak pierwszy raz czytałem wiadomość jaka jest sugerowana cena za nowe dziecko apple to byłem pozytywnie zaskoczony. właśnie ceną.
swoją drogą już wiem na co przeznaczę najbliższe przychody z google adsense :P
A to muflon taki przeciwnik Apple? Nie wiedziałemhttp://www.apple.com/quicktime/qtv/keynote/ - polecam obejrzenie, aby zobaczyć iście profesjonalną prezentacją przygotowaną w najdrobniejszych szczegółach
sporo z Was pisze, ze cena jest zbyt wygórowana. nie wiem dlaczego, ale jak pierwszy raz czytałem wiadomość jaka jest sugerowana cena za nowe dziecko apple to byłem pozytywnie zaskoczony. właśnie ceną.
No kurde, ile można pisać... ten telefon kosztuje 500$ plus 12 (czy tam 24) razy miesięczny abonament w sieci komórkowej. I to podejrzewam nie w wersji "econo" ;-)
Zamieszczone przez mungo
polecam obejrzenie, aby zobaczyć iście profesjonalną prezentacją przygotowaną w najdrobniejszych szczegółach
Kliknąłem i pisze coś o jakichś kodekach.... :-P :-P :-P
Jest na rynku troche palmtopo telefonow, ktore wzbogacone o te kilka giga flasha na mp3 nadal beda kosztowac ulamek tego co to cos, nawet z cyrografem. Pewnie jeszcze bedzie z obowiazkowym bonusem w postaci abonamentu z kupa zbednych rzeczy za odpowiednio duzo.
Windows moze i zle sie kojarzy niektorym, ale to wlasnie ten windows zapewni, ze mozna bedzie zainstalowac jakis uzyteczny soft czy gry. Na wielka kolekcje softu na appla to bym nie liczyl, w klasyki tez pewnie sie nie da pograc. O cenach samych urzadzen szkoda sie nawet wypowiadac, bo tutaj to sie znacznie przecenili.
Tak czy siak frajerzy w stanach kupia nowy bajer. Beda mogli poszpanowac jak to ich stac na durne zabawki
Tak czy siak frajerzy w stanach kupia nowy bajer. Beda mogli poszpanowac
KuchateK, pierniku Ja nie mieszkam w US & A, frajerem takze raczej nie jestem ale takiego iPhonea sobie chetnie sprawie. Dlaczego? Bo ma wszystko czego mi od szczescia potrzeba. Swietna integracja z moim makiem, wspanialy interfejs, duzo ciekawych rozwiazan oraz duzy dotykowy ekren. Nie podoba sie? Trudno. Przeciez mozesz nadal bawic sie palmem z windows mobile (fuj) oraz tandetna nokia - szanujemu to
P.S.
Z tym cyrografem to nie badz zbyt pewny siebie. iPhone bedzie dostepny dopiero za pol roku a Ty juz wiesz na jakich zasadach bedzie sprzedawawny. Czyzby www.wrozka-grazynka.pl?
Komentarz