Sprzet a samolot

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • serbio
    Bywalec
    • 2005
    • 243

A gdyby się okazalo że plecak jest za duży to czy można go ścisnąć np. taśmą klejącą taką szeroką żęby byl mniejszy ?

Komentarz

• czajna
      Początki nałogu
      • 2005
      • 401

Zamieszczone przez serbio
      A gdyby się okazalo że plecak jest za duży to czy można go ścisnąć np. taśmą klejącą taką szeroką żęby byl mniejszy ?
      W zasadzie jest taka możliwość... Ten mój był głęboki bo miałem laptopa w nim, w razie czego bym go wyjął, skompresował i miałby te 20 cm... Wszystko do przejścia

Komentarz

• sal
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1122

Zamieszczone przez marta_o
        Chyba, że tak jej się ręka zatrzęsła :-) Mieliście taki przypadek?
        Leciałem w lutym z Chicago do Zurychu i nic takiego nie miało miejsca.
        Nawet plecaka foto nie musiałem otwierać.
        Za to wczoraj mnie maksymalnie wkurzył Londyn i Swiss.
        Wiedziałem że oni restrykcyjnie (władze lotnisk w Londynie) podchodzą do jednej sztuki bagażu podręcznego.
        Dlatego w piątek zadzwoniłem do Swissa się dopytać, czy będzie problemem lecieć z plecakiem foto i torbą z laptopem.
        Usłyszałem, że nie - nie będzie problemów.
        No i wczoraj okazało się że jednak problem jest i skończyło się tym, że leciałem z aparatem w ręku (bo musiałem zrobić miejsce na jakieś pierdoły z torby z laptopem) i do tego z laptopem w ręku.
        I tak planowałem jakoś niedługo kupić Computrekkera Plus czy coś podobnego, ale teraz chyba trzeba będzie prędzej niż później.
        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
        Zamieszczone przez serbio
        Zależy który wymiar jest za duży.
        Ogólnie to wytyczne IATA są niby jedne, ale w praktyce każda linia ma "swoje" limity bagażu podręcznego (zarówno wymiarów, jak i wagi).
        Ostatnio edytowany przez sal; 591. Powód: Automerged Doublepost
        Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

• muflon
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 6763

Zamieszczone przez sal
          Wiedziałem że oni restrykcyjnie (władze lotnisk w Londynie) podchodzą do jednej sztuki bagażu podręcznego.
          Oo, właśnie, coś o tym pisałem w innym wątku A co do kontroli aparatów: ostatnio coraz częściej zdarza mi się, że muszę cały dobytek wypakowywać osobno do pudełek, swoją droga fajne są miny ludzi przy taśmie ;-)

A dla rozluźnienia: wczoraj Londynie stojąc przy maszynie (oczywiście już boso ;-)) miałem w ręku dwie komórki... kobieta podaje mi taki mały pojemniczek, żeby przepuścić przez prześwietlarkę. Ja, mając już otwarty plecak i przyzwyczajony do chwalenia się sprzętem w głośny śmiech i mówię "you'll need much more than this". Popatrzyła się na zawartość i "OK, może być tak, tylko powiem chłopakom że duży plecak z aparatami jedzie". No i przejechał - a w nim parasol i scyzoryk :-P który juz prawdę mówiąc spisałem na straty, bo tym razem (w przeciwieństwie do moich wcześniejszych zabaw w "złap mnie jeśli umiesz" ;-)) włozyłem do plecaka przypadkiem
          zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• cd30

Witam wszystkich i mam pytanie dotyczące odprawy na lotniskach, czy nie będzie problemu przy "prześwietlaniu" torby z aparatem, czy lepiej tego unikać, i czy jest to w ogóle możliwe? (nie mogłem odnaleźć stosownego wątku)
            Pozdrawiam Mariusz

Komentarz

• Krzychu
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 3611

Zamieszczone przez cd30
              Witam wszystkich i mam pytanie dotyczące odprawy na lotniskach, czy nie będzie problemu przy "prześwietlaniu" torby z aparatem, czy lepiej tego unikać, i czy jest to w ogóle możliwe? (nie mogłem odnaleźć stosownego wątku)
              Pozdrawiam Mariusz
              A jakie mają być problemy ? Uniknąć się nie da, mi ostatnio na CDG po przejechaniu plecaka przez prześwietlarkę, kazali wyjąć korpus i wszystkie szkła do kuwetki i jechały jeszcze raz (luzem)...
              Pozdrowienia,
              KZ
              KZ Aviation Photography

Komentarz

Pracuję...