powoli (bardzo powoli) zaczyna sie zima w polsce- jestem ciekawy na czym jezdzicie i gdzie jezdzicie oraz wedlug siebie jak jezdzicie??maly subiektywizm dozwolony
Narty
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Tagi: Brak
-
Generalnie z góry na dól (chyba że orczyk), niebieskie narty, ostanio (luty 2006) Wierchomla, jak - nie mam na koncie zlamań ani ofiar.
A tu gdzie jestem to tylko biegówki.kazper -
ja nie jeżdżę, i się nie dziwię... widzę z okna beskid śląski i ani kapki śniegu....
Oko plus aparat - dobrana para.
Komentarz
-
Jako, że mieszkam w górach to czasem jeżdżę, w dodatku do najbliższego wyciągu mam jakieś 60 metrów! Teraz mam Atomic Beta Race, 198cm długości, czyli typowo downhillowe, stabilne przy dużych szybkościach na prostych i spokojne bardzo przy skręcaniu. Poza tym mam jeszcze biegówki, ale niestety pies zeżarł mi buta, więc leżą nieużywane. Gdzieś jeszcze mam dwa komplety nart skokowych, ale niestety też bez butów. To jest dopiero jazda, długie na 250cm, szerokie jak deska snowboardowa i brak krawędzi! Nie ma szans tym normalnie skręcić (choć nie do skręcania służą te narty w końcu). Szkoda, że te lata mam już za sobą i teraz po pierwszym skoku pewnie by mnie odwieźli do szpitala :/Komentarz
-
A tak na poważnie to macie jakieś wspomnienia, namiary refleksje lub traume po wizycie w stacji Jasna (Chopok) na slowacji ???
Wracam z zsylki pod koniec styczniua i ludzę sie że juz będzie śnieg. I tak ubzdural mi się Chopok.
Поздравляю с Новым Годом !!!kazperKomentarz
-
A ja właśnie wróciłem z wypadu "narciarskiego" do Szklarskiej Poręby. A że warunki jakie są/były wszyscy wiedzą jakie to wypad był bardziej barowy
Udało się jednak troche pokulać w dół w Harahov'ie i ciutke w Szklarskiej. Sprzęt nie własny (jeszcze nie czuję potrzeby posiadanie własnego sprzętu), ale jak dla mnie było ok. Buty HEAD, narty Atomic (120+ i 160).
EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
www.tomaszszyszko.plKomentarz
-
wczoraj bylem _pod_ Chopokiem... i poki co, to rzeczywiscie - trauma. Czynny chyba byl jeden orczyk na cala gore... Za zielono:rolleyes:Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...Komentarz
-
Ja byłem w Karpaczu , podobnie jak w szklarskiej deszcz zmył śnieg chociaż Kopa wyglądała na dośnieżanąjakieś D + sporo zapałuKomentarz
-
A je sobie śmigam na nartach HEAD.
A jak chcę pojeździć to tylko Alpy. Uważam że w Polsce się nie opłaca.
A jeśli do Polski do najczęścij Zielenic.Komentarz
-
kasprowy , pilsko, szczyrk
narty niebieskie, rosiniole (fonetycznie)
na slowacji bylem 2 x ale nie na chopoku350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canonaKomentarz
-
hammer
od 8 roku zycia narty przeróżniste; zaczynałem od ALu ~120cm
a skończyłem na fisherach ~190cm
a teraz deska od dwóch sezonów - amatorsko; na razi skacze tylko na 'ogóra' czyli do przodu ewentualnie jakiś grabik
gdzie jeżdze? w Alpy.... Austria głownie... choc w tym roku jade i do Szwajcarii Laax (kuzynowi sie ubzdurało)
Polskę traktuje raczej jako rozgrzewkę (Szczyrk lub Wisła); czasem mamy wyskok na Velką Raće
Komentarz
-
Hehe..tak sobie czytam ten wątek i na myśl mi przychodzi nasz pierwszy polski lodowiec
Dla niewtajemniczonych: Biały Krzyż w Szczyrku
Dalo sie tam jeźdźic już tydzień przed Świętami! No i jutro wybiorę sie tam po raz piąty w tym sezonie...znów uczyc(jestem instruktorem). Co prawda normalnie częściej wybieram Ustroń, Wisłę i czasem Słowacje...ale teraz wyboru nie ma..
Aaa, zapomniał bym, narty: Head,Komentarz
-
Ja śmigam na stokach blisko Krakowa - lubię wyskoczyć w środku tygodnia na Śnieżnicę lub Mosorny Groń, bo wtedy jest puściutko. Czasem Słowacja - Velka Raca (polecam), lub Strbske Pleso (bo tam jest ładnie i lubię hotelik Patria). Nartki Rossignol 9SKomentarz
-
Ja jeżdżę sobie w okolicach Zakopanego. Białka, Małe Ciche. Teraz otwarli dwa nowe wyciągi w okolicy - jak przestanie lać deszcz
to się na nie wybiorę.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Bardzo lubie Bialke - Kotelnice - tylko niestety w weekendy/swieta sa tam takie tlumy, ze przestaje mi sie to podobac (bo karnet czasowy wtedy powoli przestaje sie oplacac). Ale bardzo przyjemny stok, zwykle dobrze przygotoway, swietne zaplecze.
Drugi moj faworyt to Krynica - Jaworzyna bylaby boska, gdyby nie skandalicznie wysokie ceny i tlum ludzi w godzinach 11-14. No i tylko rano mozna stok nazwac dobrze przygotowanym - pozniej zwykle jest slabo. Ale na dobrze przygotowanej i niezatloczonej trasie czarnej, to baaardzo milo jest sobie pojezdzic (tylko tam znowu przy tym nachyleniu stoku orczyk jest dosc niewygodnym rozwiazaniem).EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
"Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)Komentarz
Komentarz