Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
Macałem dziś i iRivera T10 i Zen'a Nano Plus.
Creative wychodzi przy nim na plastikowy 'badziew' Różnica w jakości materiału dosyć wielka. Widać, że Creative będzie się mocno rysował etc.
Jest zrobiony z plastiku niczym moja mydelniczka w łazience :P
Jakości dźwięku nie sprawdzałem bo nie działały oba Kerfur rulez!
Hehe, pora coś kupić a nie ględzić
a tez dorzuce cos od siebie...
od jakiegos czasu tez mnie ssalo na na otwieracza, i juz-juz-juz sie z gaska witalem gdy sie dowiedzialem ze sa tez takie co toto video graja... nie nalezy oczekiwac zbyt wiele - cala ta technologia przypomina mi zegarki z kalkulatorkami z lat '80 ale to detal.
dorwalem cowon'a d2 - 4giga pamieci wbudowanej, slot na sd, troche mniejsze jak paczka fajek (ekran niewiele mniejszy), radio, video do 30fps + kopa wodotryskow. na mp3 leci 47 godzin (sprawdzalem; producent sugeruje 50).
osobiscie - polecam
ps. do tego jeszcze zdaly by sie sluchawki, jakis fjuteral, pare kart...
to ja dodam swoje 3gr
jakies 3 lata temu kupilem sobie Creative MuVo TX FM 512 MB i przyznam ze bardzo fajnie to gralo , bylo male i dosyc wygodne w obsludze
jakies 2 miechy temu moja siostra kupila sobie tez mp3 ale samsunga k3 1gb i przyznam ze naprawde super to gra(szczegolnie jak kupi sie lepsze sluchwaki niz te dolancza do zestawu) wyglada naprawde extra a na dodatek jest bardzo latwe w obsludze
slyszalem wiele negatywnych opini na temat samsungow i chce powiedziec ze naprawde wiele z nich to ma sie malo do rzeczywistosci
No z tego co kojarzę, to Cowon jest produkowany przez IAudio - producenta najlepszych odtwarzaczy na rynku.
Generalnie to "święta trójca" prezentuje się tak:
Pierwsze miejsce: IAudio
Drugie miejsce: IRIver
Trzecie miejsce: Apple i jego IPod
Te firmy produkują najlepsze odtwarzacze, najlepiej grające, mające najczystszy dźwięk. Pozostałe to trzaski, szumy, itd. Co prawda to też zależy od słuchawek, ale porównajcie sobie takiego IAudio z jakimś Zenem Creative'a na tych samych słuchawkach - różnica będzie słyszalna
PrzemeS zgadzam sie z Toba ale co do pierwszych 2 miejsc
to trzeci - IPod jest juz kultowy , swietna reklama i design ich mp3 spowodowal to ze malo kto nie wiem co to IPod
ale slyszalem od wielu osob ktorzy pracuja w np sklemach z sprzetem Audio ze te caly IPod sa przereklamowane i nie mowia ze zle graja ale ze sa one porownywalne z innymi firmami ....na ile to prawda nie wiem
No cóż... Ja pracuję w sklepie, który prowadzi między innymi sprzęt audio (w ograniczonym zakresie, ale jednak ) i prawda jest taka, że IPod gra dobrze. Fakt faktem, że nie tak dobrze jak "zabawki" IAudio lub IRivera, ale myślę, że można spokojnie uznać, że jest to jeden z bardziej udanych odtwarzaczy.
Ale masz rację, reklama dźwignią handlu, a IPod jest znakomicie rozreklamowany, bo właściwie jest rozpoznawany na całym świecie.
ipody... klasa sama w sobie. wygla - trzeba przyznac - znakomicie, i nawet produkuje dzwiek niczego sobie.
ale same z tym problemy - ajtjunsy nalezy (z tego co wiem) 'naprawic' we wlasnym zakresie bo inaczej oddzial fbi/cia/marine cor wpadnie z okrzykiem gin piracie, nie masz orginalnego kabla - lezymy, zywotnosc baterii pozostawia wiele do zyczenia. o cenach nie wspominam. gdzies doczytalem ze po ok 18 miesiacach intensywnego uzytkowania bateria siada (oki - zdarza sie, tak?), jednak jest to po mysli apla. nowa mozna dostac, ale taniej kupic nowego grajka...
sasiad ma duzego 30gigowego poda - eee... wole moj koreanski badziew; ekran takiej samej wielkosci, podlanczalnosc lepsza, karte moge mu zapakowac jaki mi malo miejsca, obraz bardziej w moim guscie no i rozmiar mniejszy.
jako stary pececiarz, wychowany na dosie, paskalu i ami pro, jakos applowskie cuda do mnie nie przemawiaja...
jako stary pececiarz, wychowany na dosie, paskalu i ami pro, jakos applowskie cuda do mnie nie przemawiaja...
Ja racze stary pececiarz nie jestem, ale i do mnie applowskie cuda nie przemawiają, ale z innego powodu - nie wierzę reklamie i im jest jej więcej tym bardziej jestem nieufny
No jak to dlaczego? Od 2001 roku Apple sprzedalo 100000000 (tak, sto milionow) iPodow. To wlasnie iPody zapoczatkowaly ere przenosnych empetrojek. Do tego dochodzi iTStore i iTunes, ktore wzajemniej sie uzupelniaja. No jak ktos woli uzywac chinskiej podroby to prosze bardzo, ale zeby sie oburzac, ze iPod jest kultowy?
P.S.
Uprzedzam pytanie bonka i odpowiadam: Nie, nie mam iPoda
To wlasnie iPody zapoczatkowaly ere przenosnych empetrojek.
W takim razie te dwa małe gadżety, które kupiłem jeszcze na studiach (jeden ok. 1999, a drugi koło 2001) musiały być chyba wytworem wyobraźni poimprezowego kaca ;-) Wiadomo, akademiki...
A ze słowem "kultowy" to bym uważał... w dzisiejszych czasach to jest średni komplement
W takim razie te dwa małe gadżety, które kupiłem jeszcze na studiach (jeden ok. 1999, a drugi koło 2001) musiały być chyba wytworem wyobraźni poimprezowego kaca ;-) Wiadomo, akademiki...
No dobra, zapomnialem dodac "na szeroka skale"
Zamieszczone przez muflon
A ze słowem "kultowy" to bym uważał... w dzisiejszych czasach to jest średni komplement
Komentarz