Fundacja "Mam Marzenie" - marzenie o aparacie.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • januszP.
    Uzależniony
    • 2006
    • 634

Zamieszczone przez slawi_3000
    Chyba się tu nie za bardzo rozumiemy.
    Akcja jest spontaniczna. Propozycja i inicjatywa należy do kilku osób. I uprzejmie proszę jej nie recenzować - nikt nie potrzebuje informacji o tym, jakbyście WY to robili, gdybyście WY to robili. Chcecie Panowie - zorganizujcie coś podobnego na własny sposób.
    A o tym, czy prezent się podoba pozwólcie zdecydować odbiorcy. Ma coś do powiedzenia na ten temat.
    Wybacz ale się z Tobą "źdźiebko" nie zgodzę. Spontaniczną akcję można organizować dla np. powodzian.
    Akcję organizuje Fundacja "Mam Marzenie" a więc jakaś organizacja w sposób ścisle określony a nie na zasadzie improwizacji. I ponieważ one są koordynatorkami tego przedsięwzięcia należy to zrobić ustalajac z nimi pewne szczegóły!
    Chwała Thorinowi, że zainicjował ja na CB i chwała wszystkim forumowiczom, w tym wątku że tak spatanicznie się do niej chcą włączyć. I należy to wykorzystać i nadać temu poprawne ramy!
    A napewno wszyscy bedą zadowoleni i usatysfakcjonowani!
    Pozdrawiam
    Janusz

Komentarz

• Triszer
      Bywalec
      • 2004
      • 191

Właśnie staram się wytłumaczyć, że spontaniczność nie zawsze jest wskazana.
      Ja też nie potrzebuję informacji co byśmy robili jak byśmy robili gdybyśmy robili jak zrobili. Daruj sobie slawi_3000. Chcesz rozkręcić jakąś pyskówkę? A to "Chcecie Panowie - zorganizujcie coś podobnego na własny sposób." - mistrzostwo świata w piękny sposób zachęcasz forumowiczów do pomocy.

Komentarz

• slawi_3000
        Uzależniony
        • 2006
        • 568

Triszer, janusz. Poddaję się. Czujecie potrzebę nadawania poprawnych ram, to nadawajcie i eliminujcie zbędną spontaniczność. EOT.

Komentarz

• max44
          Dopiero zaczyna
          • 2005
          • 37

Panowie, w spełnianiu marzeń nie liczy się fabryczny stan przekazywanych przedmiotów...
          Oczywiście dobrze by było, aby stan aparatu był bardzo dobry, ale chyba lepiej, żeby w zestawie znalazła się cała masa dodatków, które oferujecie i które na pewno przydadzą się Michałowi, niż żeby otrzymał nówke z kitem i nic więcej...
          Te dzieciaki mają zazwyczaj w sobie dużo pokory, Michał na pewno nie chce się chwalić sprzętem przed kolegami, chce robić dobre zdjęcia...

januszP. - zdziwiłbyś się, jak często trzeba improwizować spełniając marzenia... oczywiście staramy się, żeby wszystko było jak najlepiej zorganizowane, ale niekiedy nasze akcje to zupełny spontan - kiedy czas biegnie nieubłaganie trzeba się spieszyć... i zdarzają się przypadki, że czas jest górą...

Nawet jeśli wolontariusze z Wrocławia rozpędzili machinę i nowy aparat jest już w zasięgu ręki, Wasz zestaw i tak będzie wspaniałym prezentem - tyle dodatków (i zapasowe body) Michał zdobywałby pewnie przez następnych kilka lat...

P.S. A już kapitalną sprawą będzie, jeśli ktoś z Wrocławia (np. Akustyk) spotka się z Michałem raz na jakiś czas i trochę podszkoli, albo wspólny plener zorganizuje...
          Ostatnio edytowany przez max44; 1484.
          canon i dodatki...

Komentarz

• Triszer
            Bywalec
            • 2004
            • 191

Chyba się tu nie za bardzo rozumiemy.
            Akcja jest spontaniczna.
            Spontaniczność nie zabrania myślenia

Propozycja i inicjatywa należy do kilku osób. I uprzejmie proszę jej nie recenzować - nikt nie potrzebuje informacji o tym, jakbyście WY to robili, gdybyście WY to robili.
            Więc dzięki serdeczne thorin, Il fuoco i akustyk, sorka ale reszta ludków musi rozpocząć własną działalność tak?

Chcecie Panowie - zorganizujcie coś podobnego na własny sposób.
            jak tak dalej pójdzie to chyba nie będzie wyjścia, tylko to trochę obciach, że 15 osób nie może się dogadać. Ale to chyba normalne w tym chorym kraju.
            A o tym, czy prezent się podoba pozwólcie zdecydować odbiorcy. Ma coś do powiedzenia na ten temat.
            no właśnie, to mamy zrobić prezent Michałowi czy sobie?

Komentarz

• Triszer
              Bywalec
              • 2004
              • 191

Triszer, janusz. Poddaję się. Czujecie potrzebę nadawania poprawnych ram, to nadawajcie i eliminujcie zbędną spontaniczność. EOT.
              przepraszam, slawi_3000 nie zauważyłem Twojego posta. Mi nie chodzi o potrzebę "nadawania poprawnych ram". W tej chwili nie mam już żadnej potrzeby. Chyba będzie lepiej jak wpłacę pieniądze na koto fundacji.

Komentarz

• max44
                Dopiero zaczyna
                • 2005
                • 37

Dodam może jeszcze jedno: pod koniec miesiąca ruszamy na allegro z licytacją różnych ciekawych przedmiotów przekazanych na rzecz Fundacji przez znanych i nieznanych darczyńców...
                Tzn. mam nadzieję, że ruszymy, bo "przekonywanie" do tej akcji jest w toku...
                Całość (w 100%!!) uzyskanej w ten sposób gotówki będzie przeznaczona na spełnianie marzeń chorych dzieci...
                Dam Wam znać! :P
                canon i dodatki...

Komentarz

• Triszer
                  Bywalec
                  • 2004
                  • 191

Zamieszczone przez max44
                  Nawet jeśli wolontariusze z Wrocławia rozpędzili machinę i nowy aparat jest już w zasięgu ręki, Wasz zestaw i tak będzie wspaniałym prezentem - tyle dodatków (i zapasowe body) Michał zdobywałby pewnie przez następnych kilka lat...
                  tu się mylisz, jak sprawą zainteresują się ludzie z forum nikona, minolty, olimpusa itd to Michał bedzie miał problem z magazynowaniem tego wszystkiego.

Komentarz

• McKane
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 2015

Zamieszczone przez Triszer
                    tu się mylisz, jak sprawą zainteresują się ludzie z forum nikona, minolty, olimpusa itd to Michał bedzie miał problem z magazynowaniem tego wszystkiego.
                    Biedny chlopak jak on to przezyje
                    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• cood
                      Coś już napisał
                      • 2006
                      • 94

Zamieszczone przez McKane
                      Biedny chlopak jak on to przezyje
                      zważywszy na fakt, iż Michał jest nieuleczalnie chory Twoja wypowiedź jest co najmniej niesmaczna.

a.
                      cood [czyt. kud]
                      http://endofchaos.com - zrobiłem kilka galerii foto.
                      przyszła też pora na moją własną www.adamstepien.com
                      moja galeria na CanonBoard http://canon-board.info/showthread.php?t=10641

Komentarz

• Triszer
                        Bywalec
                        • 2004
                        • 191

niesmaczna to bardzo delikatnie powiedziane. McKane, może byś tak przez moment pomyślał zanim coś napiszesz.

Komentarz

• Zakk Wylde
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 349

McKane masz racje ale czasem trzeba wiedziec jak zartowac :/
                          sprzęt | | |

Komentarz

• McKane
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 2015

Zamieszczone przez Zakk Wylde
                            McKane masz racje ale czasem trzeba wiedziec jak zartowac :/
                            Ale co w tym zarcie jest nie tak ... slyszeliscie kiedys w zyciu o przezywaniu emocjonalnym ??? Czy jak wyszliscie z egzaminu na studiach (czy jakiegos innego) i ktos Was zapytal "Jak to przezyles?" to oznaczalo ze wystapilo u Was bezposrednie zagrozenie zycia ?
                            Jesli naprawde byliscie slabi z polskiego to looknijcie do odpowiedniego slownika zanim zaczniecie pisac brednie i wkladac w moje usta rzeczy ktorych nie powiedzialem i nie mialem na mysli.

Moderatora prosze o przeniesienie tego fragmentu do pralni bo dotyczy on problemu nauczania podstawowego jezyka polskiego a nie pomocy fundacji.
                            http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• max44
                              Dopiero zaczyna
                              • 2005
                              • 37

KONIEC docinek!!!!

Może dobór słów w tym żarcie troszeczkę niefortunny, ale zdecydowanie odebrałem to jako żart...

Ten wątek ma służyć spełnieniu marzenia pasjonata fotografii, dajcie więc sobie na wstrzymanie - idźcie na piwko, nad wodę, przytulcie swoją kobietę...
                              canon i dodatki...

Komentarz

• Triszer
                                Bywalec
                                • 2004
                                • 191

Tak, przenieśmy to do pralni i będziemy roztrząsać w nieskończoność ku uciesze właściciela serwera, tak McKane?

Komentarz

Pracuję...