Fundacja "Mam Marzenie" - marzenie o aparacie.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • thorin
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1990

Zamieszczone przez slawi_3000
    Jeśli się nie znajdzie, chetnie kupię nowy pierścień M42 i prześlę Akustykowi. Proszę o sygnał na PM.

Pozdrawiam

Sławek

Poszukiwania sa w toku, wlasnie dowiadujemy sie co Birez wyciaga z przepastnych den swoich szuflad ale wkrotce sie dowiemy, przede wszystim dziekuje bardzo za okazanie checi zarowno Tobie Sławku jak i Tomaszowi

Komentarz

• max44
      Dopiero zaczyna
      • 2005
      • 37

Muszę Wam się przyznać, że działam w tej fundacji od jakiegoś czasu...
      3 tygodnie temu miałem przyjemność wręczać aparat cyfrowy pewnej 8-letniej dziewczynce...

Radochy było tyle, że nie da się opisać...
      Te dzieciaki mają przekichane, wiele z nich pół życia spędza w szpitalu, więc takie gesty (spełnianie marzeń) bardzo wiele dla nich znaczy...

P.S. Osobiste wręczenie jak najbardziej wskazane... Ktoś w Was po prostu dołączy do wolontariuszy i przy okazji ładnie to uwieczni dla potomnych...
      canon i dodatki...

Komentarz

• birez
        Uzależniony
        • 2005
        • 609

Zamieszczone przez thorin
        Poszukiwania sa w toku, wlasnie dowiadujemy sie co Birez wyciaga z przepastnych den swoich szuflad ale wkrotce sie dowiemy, przede wszystim dziekuje bardzo za okazanie checi zarowno Tobie Sławku jak i Tomaszowi
        Spoko, spoko - znajdzie sie - w przyrodzie i u bireza nic nie ginie

Komentarz

• McKane
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2015

Ja Panowie moge dorzucic komplet pierscieni posrednich do makro (m42) w zakrecanym opakowaniu.
          Mam tez adapter cokina P 49 mm do ktorego dorzucilbym jakis filtr (np zmiekczajacy do portretow) - brakowaloby wiec tylko holdera. Nie wiem tylko jakie srednice filtra maja te wymienione obiektywy. Jesli ktorys przypasuje to fajnie bedzie kolejna pozycja do kompletu.
          http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• thorin
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1990

Zamieszczone przez max44
            Muszę Wam się przyznać, że działam w tej fundacji od jakiegoś czasu...
            3 tygodnie temu miałem przyjemność wręczać aparat cyfrowy pewnej 8-letniej dziewczynce...

Radochy było tyle, że nie da się opisać...
            Te dzieciaki mają przekichane, wiele z nich pół życia spędza w szpitalu, więc takie gesty (spełnianie marzeń) bardzo wiele dla nich znaczy...

P.S. Osobiste wręczenie jak najbardziej wskazane... Ktoś w Was po prostu dołączy do wolontariuszy i przy okazji ładnie to uwieczni dla potomnych...

Michal jest z okolic wroclawia, dlatego zaszczyt delegacji dostal sie Akustykowi Widze ze Faustynka rowniez bedzie focic jedynym slusznym systeme

EDIT: a mialem sie dzis polozyc wczesniej

Mamy tak:
            1. Praktice PLC-3
            2. Jupiter 9 85mm f2
            3. Pentacon 50mm f1,8
            4. Lampa Toshiba
            5. Canon EOS 500
            6. Canon 35-80mm /3,5-5,6
            7. Bateria
            8. Smycz
            9. Kabura
            10. Ksiazka
            11. film
            12. polar Hakuba MC
            13. Baterie
            14. pierscien M42
            15. Adapter P Cokin 49mm
            16. Filtr zmiekczajacy do systemu Cokin
            17. Komplet pierscieni posrednich do makro

dziekuje bardzo McKane
            Ostatnio edytowany przez thorin; 2366.

Komentarz

• McKane
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 2015

O pieknie wlasnie znalazlem info o Pentaconie ... srednica filtra 49 mm wiec moje zabawki sie przydadza. Teraz przydalby sie ktos kto zasponsoruje holder P bo bez tego lipa.

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• thorin
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1990

Slawi_3000, jak twierdzi Birez, na 95 % wie gdzie zapodzial pierscionek, jesli wiec go znajdzie to szkoda sie dublowac. McKane dobrze prawi, 50mm 1,8 to ladna szeroka portretowka, filtr zmiekczajacy tez fajna rzecz, moze wiec w cos takiego zainwestujesz w zamian za pierscien ? http://allegro.pl/item119376855_uchw...u_cokin_p.html
                McKane, taki bedzie odpowiedni ?

Komentarz

• McKane
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 2015

Slawi_3000, jak twierdzi Birez, na 95 % wie gdzie zapodzial pierscionek, jesli wiec go znajdzie to szkoda sie dublowac. McKane dobrze prawi, 50mm 1,8 to ladna szeroka portretowka, filtr zmiekczajacy tez fajna rzecz, moze wiec w cos takiego zainwestujesz w zamian za pierscien ? http://allegro.pl/item119376855_uchw...u_cokin_p.html
                  McKane, taki bedzie odpowiedni ?
                  Idealny

Komentarz

• akustyk
                    gajowy
                    • 2004
                    • 12226

zostawcie tego Cokina, ja mam nakrecany zmiekczajacy na fi55. redukcje z 52 na 55 tez znajde.
                    www albo tez flickr

Komentarz

• slawi_3000
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 568

Zamieszczone przez akustyk
                      zostawcie tego Cokina
                      OK, tak, czy owak macie Panowie u mnie konto otwarte, czekam na koherentny sygnał :grin:

Komentarz

• thorin
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1990

Birez ma juz pierscien m42 , Akustyk, mozesz nakrecany dorzucic do puli, cokin bylby pod pentacona, nakrecany pod canona.
                        Ostatnio edytowany przez thorin; 2366.

Komentarz

• akustyk
                          gajowy
                          • 2004
                          • 12226

thorin - a nie myslisz, ze tego juz jest calkiem duzo? jak na poczatek to z powodzeniem powinno wystarczyc. z nadmiarow mozemy ewentualnie drugi zestaw poskladac i tez komus sprezentowac

EDIT: moze zamiast tych filtrow, czy wrecz Praktiki (jeden aparat mysle wystarczy) po prostu poszukac do tego zestawu statywu. nawet jakiegos "made in DDR", czy "sdielano w SSSR". jak nie znajdzie sie wsrod nas ktos, kto taki statyw ma do oddania, to zebrac kilka zlotych od chetnych i po prostu kupic.
                          Ostatnio edytowany przez akustyk; 984.
                          www albo tez flickr

Komentarz

• thorin
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1990

mysle ze jest ok, nawet bardzo ok ale poczekajmy jeszcze dzien dwa, moze ktos cos wrzuci czego jeszcze nie mamy, kabura niby jest ale moze jakas torba czy inny plecak, moze ktos powiekszalnik chcialby dac, zamykamy pule w niedziele wysylamy rzeczy w poniedzialek, odpowiada wam taki uklad ?

Komentarz

• slawi_3000
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 568

może coś takiego:
                              http://allegro.pl/item120581582_nowy...zny_cobra.html

albo większy? zdecydujcie Panowie.

Komentarz

• birez
                                Uzależniony
                                • 2005
                                • 609

Birez ma juz pierscien m42
                                A czego przy okazji nie znalazl, to hohoho... (m.in. mieszek ale jak juz mamy pierscienie to moze nie warto sie dublowac)
                                Jednak porzadki to dobra rzecz...

Komentarz

Pracuję...