AI i fotografia zawodowa
Zwiń
X
-
Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
JaCzłowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
Konfucjusz -
Odp: AI i fotografia zawodowa
A my sobie nie życzymy takich personalnych zaczepek i tak ostrego języka wobec osoby na forum - jeśli Ci to nie odpowiada to po prostu tu nie pisz. Szczególnie jest to bolesne wobec tak błahych spraw, które tu poruszamy - nazywanie innego człowieka z tego powodu "chorym" ehhhh.... Szkoda że w całej tej tyradzie o wrażliwości twórczej zapomniałeś o wrażliwości wobec innej osoby.[MENTION=64355]Jacek[/MENTION]-Z z całym szacunkiem, ale jednak mnie nie rozumiesz. Ja nie mówię o żadnej niszy, o żadnych artystach. Nie mówię też o fotografii komercyjnej. I jeśli uważasz, że cała dwudziestowieczna fototgrafia, reportaż, fotografia amatorska, pamiątkowa i również artystyczna, to było coś, co robiła "wąska wyspecjalizowana grupa koneserów", to to jest nieprawda. Uderzasz w nisze, w wysoki "art", w komercję, po to, by za wszelką cenę "ominąć" to, co stanowiło jeszcze do niedawna 90 procent całej fotografii. Cóż... Oczywiście masz do tego prawo
[MENTION=5969]Kolekcjoner[/MENTION], nie życzę sobie takich bezpodstawnych oskarżeń. Zacytuj mi zdanie, w którym użyłem "personalnego epitetu". Nie, że napisałem o kimś, że "gada głupoty, albo powtarza brednie". Mam nadzieję, że rozumiesz, czym jest "personalny epitet". Jeśli mi nie zacytujesz takiego mojego zdania, to proszę nie oskarżaj mnie publicznie, bo nie masz do tego najmniejszego prawa. Jesteś moderatorem, a nie strażnikiem moralności i sędzią. Więc jeśli NIE ZŁAMAŁEM regulaminu, to zachowaj swoje światłe uwagi dla siebie, z łaski swojej.
Co do mojej funkcji na forum jeśli masz zastrzeżenia do mojej pracy to pisz do admina."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Mam zastrzeżenia. Mam po prostu dość twoich impertynenckich uwag pod moim adresem i "wychowywania" wszystkich naokoło (nie tylko mnie). Nie będę tego zgłaszał żadnemu adminowi, ponieważ admini to widzą. Jeśli żaden z nich, pomimo to, nie zwraca Ci uwagi, to znaczy że nie widzą w twoim zachowaniu niczego niewłaściwegohttp://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia
Komentarz
-
A są fora gdzie uczestnicy nie "wypluwają" swoich kompleksów na innych uczestników
jpOstatnio edytowany przez jan pawlak; 45158.puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/Komentarz
-
Ostatnio edytowany przez candar; 18138.Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6
obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.comKomentarz
-
Ja też nie mam. Ale bez sarkazmu. [MENTION=5969]Kolekcjoner[/MENTION] to jedyny moderator, który ma tu jaja. Inni też są spoko, jak np [MENTION=34794]Bangi[/MENTION], ale w niektórych sytuacjach dla mnie "za grzeczni"
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!Komentarz
-
Ja jestem grzeczny bo umawiałem się z Adminem na moderowanie głównie spamu i ogólnie nie chce mi się wchodzić w Wasze przepychanki. Czasami zareaguję, ale generalnie nie oczekujcie tego ode mnie
Komentarz
-
Jak wyobrażasz sobie cechy i pracę idealnego moderatora/admina ?
Według mnie najsłabszą cechą dla funkcji moderatora/admina konkretnego forum jest to że zabierają głos, maja własne zdania w treści/dyskusji na forum i je prezentują stając sie stroną w dyskusji/sporach. I tylko niewielu jest skłonnych uznać że mogą nie mieć racji.
Myślę że AI (która nie ma ludzkich emocji) mogłaby być idealnym super_moderatorem.
Wyłapywałaby np. wszystkie błędy i przeinaczenia w wypowiedziach i "cytatach" na forum, usuwała automatycznie spamy i "sztucznie merytoryczne" wypowiedzi, przyznawała punkty karne za obrażnie/ocenianie innych uczestników (i ich wypowiedzi) i nie prezentowała jak wiele więcej wie od uczestników forum, i jaka jest doskonała.
jpOstatnio edytowany przez jan pawlak; 45158.puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/Komentarz
-
Qrwa, naprawdę? AI na prezydenta, AI na rodzica, AI na idealną partnerkę...Jak wyobrażasz sobie cechy i pracę idealnego moderatora/admina ?
Według mnie najsłabszą cechą dla funkcji moderatora/admina konkretnego forum jest to że zabierają głos, maja własne zdania w treści/dyskusji na forum i je prezentują stając sie stroną w dyskusji/sporach. I tylko niewielu jest skłonnych uznać że mogą nie mieć racji.
Myślę że AI (która nie ma ludzkich emocji) mogłaby być idealnym super_moderatorem.
Wyłapywałaby np. wszystkie błędy i przeinaczenia w wypowiedziach i "cytatach" na forum, usuwała automatycznie spamy i "sztucznie merytoryczne" wypowiedzi, przyznawała punkty karne za obrażnie/ocenianie innych uczestników (i ich wypowiedzi) i nie prezentowała jak wiele więcej wie od uczestników forum, i jaka jest doskonała.
jpSprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!Komentarz
-
Zaczęło się
AI oskarżyła studentkę, że korzystała z AI. Nadchodzą koszmarne czasy dla uczących sięDawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6
obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.comKomentarz
-
EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.Komentarz
-
Jesteś rzecznikiem prasowym firmy Skynet?Myślę że AI (która nie ma ludzkich emocji) mogłaby być idealnym super_moderatorem.
jp
Poczytaj trochę o sztucznej inteligencji w zastosowaniach militarnych i dlaczego ciągle żołnierz człowiek naciska guzik. Bo już bardziej kawy na ławę wyłożyć się nie da.
Tak jeszcze dodam, że mój ulubiony Stanisław Lem w opowiadaniu Ananke pisał, co się dzieje gdy AI podejmuje decyzje. Już w 1971 roku wiedział.Ostatnio edytowany przez Leon007; 27765.Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
KonfucjuszKomentarz
-
Ale ja sobie nie wyobrażam, bo to nie jest moja praca w klasycznym rozumieniu. Robię to pro bono. Lubię tu rozmowy i dyskusje, gdyby ktoś miałby mi zakazać wypowiadania własnego zdania, bo jestem moderatorem, to przestałbym nim byćJak wyobrażasz sobie cechy i pracę idealnego moderatora/admina ?
jp
Z drugiej strony nigdy też nie nadużywałem swojej pozycji i generalnie się nie kłócę z nikim - z natury jestem dość ugodowym człowiekiem i otwartym również na krytykę.
Wg mnie AI nie nadaje się do wszystkiego, bo czasami trzeba mieć jednak pewne wyczucie lub znać szerszy kontekst dyskusji, a AI chyba jeszcze tego nie ma
Niezmiennie mnie zadziwiasz...Komentarz
-
A ja mam wrażenie, że Jasiu - po tym, jak pojechaliśmy po jego wątku o telefonie - postanowił nas wk.rw..ć przy każdej okazji. I ma właśnie taką w postaci AI.Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
KonfucjuszKomentarz
-
Kiedy zrozumiecie, że Jasio to sztuczna inteligencja. W wersji przedpremierowej i obarczonej licznymi niedoróbkami, ale zawsze.Komentarz
Komentarz