Rowery - jeździcie?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mazeno
    Początki nałogu
    • 2014
    • 276

Odp: Rowery - jeździcie?

sorry, ze jedna pod druga, ale juz za pozno na edycje.

rzeczywiscie planeta plonie, tylko nie w europie, a w indiach.
    jedna nocka pod delhi i szlag trafil cala europejska niskoemisyjnosc:

choc i u nas tez troche plonie:
    To kolejna bardzo trudna noc dla sadowników i winiarzy, robią co mogą, by uratować plon. Tak niskie temperatury powietrza, w niektórych regionach Polski nie były notowane w kwietniu od 20 lat. Czyżby i Zimna Zośka przyszła wcześniej? Właściciele sadów i winnic ratują się jak mogą, palą ogniska i zadymiają plantacje, by pod dymem utrzymać więcej ciepła.

nie wiem czy sie smiac czy plakac.
    chyba se kupie e-hulajnoge na pocieszenie.
    a nie, czekaj, one tez sie pala:
    Pożar hali magazynowej w Katowicach (Brynów). Jak wiadomo, w hali składowano hulajnogi elektryczne. Na miejscu działały 22 zastępy straży pożarnej.
    KONSTYTUCJA RP Art. 54. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane.

Komentarz

• Przemek_PC
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 2462

Taką reklamę widziałem na mieście: "Bądź Eko, kup rower elektryczny"

Komentarz

• atsf
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 5119

Zamieszczone przez Przemek_PC
        Taką reklamę widziałem na mieście: "Bądź Eko, kup rower elektryczny"
        Znaczy się zwykły rower nie jest już eco, bo mordujący się na nim pedalarz emituje za dużo CO2, a planeta płonie. Ale czy te zielone fizdy nie wiedzą, że ogień się gasi także dwutlenkiem węgla?
        EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Komentarz

• mazeno
          Początki nałogu
          • 2014
          • 276

rowery, zmiany klimatu, planeta plonie to pikus.
          nawet robaki zamiast karkowki z grilla to pikus.

lubicie strzelic browaka?
          no to smacznego:

Climate change: Could beer made from urine help water shortages?

KONSTYTUCJA RP Art. 54. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane.

Komentarz

• atsf
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 5119

Zamieszczone przez mazeno
            rowery, zmiany klimatu, planeta plonie to pikus.
            nawet robaki zamiast karkowki z grilla to pikus.

lubicie strzelic browaka?
            no to smacznego:

Climate change: Could beer made from urine help water shortages?

Po szukaniu kowida w doopie już wszystkiego się można po tych s...synach spodziewać!
            EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Komentarz

• mazeno
              Początki nałogu
              • 2014
              • 276

mnie najbardziej smieszy fakt, ze z tego, co wlasciwie jest rzeczywistoscia od lat (w koncu pijemy glownie wode, ktora przeszla przez jakas oczyszczalnie), robia z tego chore ideologie, w dodatku majace nas upokorzyc.

Komentarz

• cauchy
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2939

Po 5 latach nowe oksy, Ekoi Premium 80, z wkladkami korekcyjnymi. Wreszcie mam szybę.
                EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
                Flickr | YT

Komentarz

• atsf
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 5119

Zamieszczone przez cauchy
                  Po 5 latach nowe oksy, Ekoi Premium 80, z wkladkami korekcyjnymi. Wreszcie mam szybę.
                  https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c7bd397598.jpg
                  One robią zdjęcia w czasie jazdy, czy co?

Komentarz

• cauchy
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2939

Nie, ale mam w nich wreszcie widok full hd [emoji23]
                    Flickr | YT

Komentarz

• Leon007
                      Pełne uzależnienie
                      • 2009
                      • 2875

Same pedałują, lepiej niż rower ekoelektryczny.
                      Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
                      Ja
                      Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
                      Konfucjusz

Komentarz

• kmeg
                        Pełne uzależnienie
                        • 2009
                        • 1535

Nie, ale mam w nich wreszcie widok full hd [emoji23]
                        Możesz skoczyć rowerem na kawę do Góry Kalwarii I przy okazji zobaczyć rewie mody szosówek bo może się okazać, że "srodowisko" lubi teraz co innego
                        Galeria na CB
                        http://500px.com/piotrtracz

Komentarz

• cauchy
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 2939

ależ w GK ja się melduję kilka razy w miesiącu
                          dopóki łydka mi się nie zaleczy (pewnie jeszcze z miesiąc) z kolarką mogę się pożegnać, dziś miałem wizytę kontrolną - wszystko ok, leki przeciwzakrzepowe, noga w górze i czas, czas, czas.. majówka w Toskanii mi przepadła
                          Flickr | YT

Komentarz

• chuck_1
                            Dopiero zaczyna
                            • 2020
                            • 19

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c7bd397598.jpg
                            I jak oceniasz okulary,warto rozważyć ich zakup?
                            Canon R6 + C 400/5.6 + S 35/1.4

Komentarz

• cauchy
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2939

są spoko, wkładka korekcyjna nie przeszkadza, ale są chyba na nieco szerszą głowę niż moja, muszę noski jeszcze dostosować tak, aby mi okulary nie zjeżdżały z nosa
                              testy terenowe jeszcze przede mną
                              waga 44g, więc jakieś 10-15g cięższe niż zwykłe okulary bez wkładki
                              nie ma za dużo alternatyw na fajne szkła z całą szybą i z wkładką korekcyjną, są jeszcze polskie tripout, ale wolałem ekoi
                              Flickr | YT

Komentarz

• Kolekcjoner
                                Obertroll
                                • 2006
                                • 18793

Zamieszczone przez mazeno
                                ja to bym powiedzial, ze odwrotnie, ino "kiedys" dla mnie to nie czasy komuny (bo komuna w nas pokutuje do dzis; patrz wyklad jurija bezmienowa/tomasa schumana "jak napasc na panstwo bez jednego wystrzalu" z lat 70-ych), a wieki poprzednie. jak patrze na dokonania ludzi XIX w., to nie wiem, dokad zesmy zabrneli z naszym lenistwem i powszechna glupota ogolu spoleczenstwa.
                                a czy zyjemy dluzej?
                                no tak, chorujac na raka, alzheimera i parkinsona opuszczeni przez najblizszych, pozostawieni w domach opieki (a de facto umieralniach). nie tyle zyjemy, co wegetujemy. zyla to babcia macierzewska (ta z mojego watku w galeriach). niby latamy w kosmos, a zwyklego chorobska nie potrafimy sie pozbyc. a moze nie chcemy, bo wyleczony pacjent to stracony klient.
                                Tak generalizując to można udowodnić każdą nawet najbardziej absurdalną tezę. Jednak jak się przyjrzeć szczegółowo to ja bym nie chciał mieszkać w XIX - szczególnie biorąc pod uwagę stan mojego zdrowia. Lekko licząc nie żył bym już jakieś dwadzieścia lat .....
                                A co do dokonań to pewnie że gdzie nam do XIX w - taki procesor w smarkfonie czy leki oparte o przeciwciała monoklonalne to przecież banał w porównaniu do maszyny parowej ...
                                A żeby nie było całkiem nie w temacie to ja nie jestem trendy i nie cierpię roweru - znaczy się tego z pedałami, bo dwukołowe to bardzo chętnie ale z silnikiem - najlepiej powyżej litra .....
                                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                                Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...