Rowery - jeździcie?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mazeno
    Początki nałogu
    • 2014
    • 276

Odp: Rowery - jeździcie?

no.
    a dzisiaj nie haruja, w ogole

moj pradziadek wlasnie tak robil w polu.
    pomijajac, ze cala zime mial spokoj od roboty, to codziennie mial jeszcze fure wolnego czasu, ktory wykorzystywal na malowanie obrazkow albo konstruowanie roznych przydasiow.

dzisiejszy trzydziestoparoletni przecietniak wraca z korpo do domu, wyniszczony tak fizycznie jak i psychicznie, i nawet nie ma z kim dzieci se narobic, bo nawet jak ma, to wspolokatorka, zwana czasem partnerka, ma go w du...zym powazaniu, gdyz jest rownie albo jeszcze bardziej wykonczona i jedyne na co maja jeszcze ochote to przejrzec fejsbunia, bo wymaga tylko ruszania jednym palcem.
    a mleko jest z kartonu, a nie od krowy.
    a w ogole to lodowka zamawia.
    takie mleko musi byc pyszne, nie ma co
    KONSTYTUCJA RP Art. 54. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane.

Komentarz

• cauchy
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2939

No, tak wiec podsumowując, pakujcie na silce zeby moc bez problemu focic waszymi rf 600/4 [emoji6]i zeby pod noga na rowerze cos bylo zebyscie nadazali za swoimi pociechami [emoji16]duzo na swiezym powietrzu, nie jedzcie smieci, i bedzie dobrze [emoji123]
      EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
      Flickr | YT

Komentarz

• mazeno
        Początki nałogu
        • 2014
        • 276

ile razy dajesz na drazku?
        KONSTYTUCJA RP Art. 54. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane.

Komentarz

• cauchy
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 2939

po 2 latach od regularnych treningow 6x. Wiem że bida ale co zrobic. W swoim primie 10 lat temu 4 serie po 10x, ale tak jak pisalem, to juz nie wroci, bardziej dbam o stawy i nie chce ich przeciążać. Do silki nie mam juz tez tej samej motywacji co kiedys. 2-3 miesiace w okresie jesien-zima i mam dosc, wole polazic z lornetka po lesie [emoji16]
          Flickr | YT

Komentarz

• mazeno
            Początki nałogu
            • 2014
            • 276

no popatrz.
            to ja, staruch, bez rozgrzewki robie 8-10.
            na dwoch srodkowych palcach.

Komentarz

• cauchy
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2939

No popatrz. Wspinacz przyszedl pokazac ze ma wiekszego na drążku [emoji1]a co jeszcze pokazesz? A moze na kalerczce sie poscigamy i wtedy zobaczymy kto ma wiekszego, he? [emoji6]

Sorry nie chce mi sie bawic w ta dziecinade, wyroslem z tego w szkole. lecisz do ignora
              Ostatnio edytowany przez cauchy; 19623.
              Flickr | YT

Komentarz

• mazeno
                Początki nałogu
                • 2014
                • 276

nic nie skumales.
                chcialem ci pokazac, ze jest spora roznica czy trenujesz cale zycie, czy zaczynajac gdzies kolo 40-tki.

i to nie ja wrzucam tutaj selfiki z silki

swoja droga, strasznie to twoje pokolenie wrazliwe. powiedz cos nie tak i juz foch
                Ostatnio edytowany przez mazeno; 51675.

Komentarz

• mystek
                  Pełne uzależnienie
                  • 2011
                  • 1015

#Mazeno - chyba przechodzisz kryzys wieku boomera . To jest trochę prześciganie się "kto ma dłuższego". Pewnie wspinacze, którzy przecierali pierwsze szlaki w latach 40-50tych ubiegłego wieku mogą powiedzieć to samo o Tobie, tj coś w stylu "po co gościowi lina? Ale amator". Z całym szacunkiem do Twoich umiejętności, ale nie można podchodzić do tego w taki sposób. To że goście wspinają się po pracy w korporacji świadczy o nich pozytywnie, a nie negatywnie. Gorzej jakby po pracy w korpo oglądali seriale na netfliksie i nie potrafili sobie nawet ugotować obiadu.
                  https://www.facebook.com/mystekfoto
                  https://www.flickr.com/photos/198734962@N07

Komentarz

• mazeno
                    Początki nałogu
                    • 2014
                    • 276

pewnie, ze przechodze, kazdy przechodzi.
                    tylko ja jestem z tych, co juz nie musza, a jeszcze moga

tluke od paru stron tego watku, ze nie chodzi o to, ze ktos robi to, co robi, ino o powody tego.
                    i bezsens wiekszosci tych powodow, bo konczy sie to narzekaniem na kontuzje (patrz wyzej) i fochami z powodu ewentualnej dyskusji na ten temat (patrz wyzej).
                    i myslisz, z nie ogladaja netflixowych serialikow?

bez liny (solo znaczy) tez loilem, wiec nie boje sie, nie powiedza

Komentarz

• atsf
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 5119

Zamieszczone przez cauchy

Ja mysle ze mlodsze pokolenie bedzie fajniejsze niz nasze i moze chociaz lepiej sie zaopiekuje planetą. Szkoda tylko ze zostawiamy im w prezencie topniejace lodowce i góry smieci.
                      Śp. George Carlin powiedział: "The planet is fine but the peoples are screwed up" i ja się z nim z w zupełności zgadzam.

Wystarczy już szarżującego technokratyzmu, więc odpuśćmy sobie ekoterroryzm i ocipienie klimatu.
                      EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Komentarz

• mazeno
                        Początki nałogu
                        • 2014
                        • 276

juz nie ma ocieplenia, teraz na tapecie sa "zmiany klimatu" - pojecie o wiele bardziej pojemne do manipulacji.

Komentarz

• Leon007
                          Pełne uzależnienie
                          • 2009
                          • 2875

Jeśli zgodzimy się, że światem rządzą pieniądze i seks, to nie trzeba się specjalnie wysilać, żeby wiele zrozumieć.
                          To, że klimat się globalnie ociepla jest naukowym faktem i nie ma co z tym dyskutować. Ale już większość, a może nawet wszystkie ruchy wokół tego, to w prostej linii chciwość podlana odpowiednim lobbingiem. Tak sobie właśnie myślę.

Pierwszy z brzegu przykład.
                          Gdy jakiś tydzień temu było kilka dni ciepło, na stronie startowej przeglądarki wyskakiwało mi co dzień zdanko "Dzisiaj zostanie przekroczony rekord temperatury - najwyższa od 5-10-15 lat". Jak od kilku dni jest w okolicach zera, a dzisiaj rano nawet był szron na drzewach i miałem śnieg na samochodzie - nic, jestem niedoinformowany i nie wiem jak żyć . Aha - nie mieszkam na Kasprowym, lecz na Kaszubach. To i to zaczyna się na Kas...
                          Ostatnio edytowany przez Leon007; 27765.
                          Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
                          Ja
                          Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
                          Konfucjusz

Komentarz

• mazeno
                            Początki nałogu
                            • 2014
                            • 276

ale za to masz w okolicy polski biegun zimna

Komentarz

• atsf
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 5119

Planeta płonie- powiedziała ministra Zielińska szczękając zębami
                              EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Komentarz

• mazeno
                                Początki nałogu
                                • 2014
                                • 276

https://www.bloomberg.com/news/artic...rsens-flooding

Torrential rains across the United Arab Emirates prompted flight cancellations, forced schools to shut and brought traffic to a standstill.

The floods came after one of the worst storms in decades. The government had seeded clouds in the preceding days, though meteorologists said it was unlikely that had a significant impact on the rainfall. The UAE has been carrying out seeding operations since 2002 to address water security issues, even though the lack of drainage in many areas can trigger flooding.

przetlumacze:
                                sypiemy piasek w trybiki, ale to nie piasek jest przyczyna, ze nie dziala

Komentarz

Pracuję...