A mi się wydawało, że większość zmiennych trzymana jest w rejestrze i tylko co wybitniejsze programy mają swoje ustawienia zapisywane do plików.
Przetestuj swój komputer!
Zwiń
X
-
-
Ladny OffTop koledzy
Co do reinstalki systemu to mozna ja zrobic w czasie krotszym niz 12h, wystarczy zrobic obraz systemu i po sprawie :PPZDR
Komentarz
-
Właśnie o tym jest parę ostatnich postów. Raz zrobisz obraz, ale potem po paru miesiącach już taki obraz jest niezbyt aktualny - różne updejty do programów wychodzą, nowsze wersje, nowsze sterowniki itd no i potem aktualizowanie systemu z obrazu może zająć prawie tyle samo czasu co pełna reinstalka.
A obraz samego systemu bez software w przypadku Windows 7 zaoszczędza max pół godziny - tyle trwa instalacja. Cóż... każdy niech sam sobie wybiera metodę
.
Komentarz
-
Sprzet ten sam co kilka postow wyzej, jedna roznica to system:
- Windows 7 (32bit) + iTunes, Skype, Spyboty i inne takie - 17sek
- Windows 7 (32bit) bez powyzszych - 16.5 sekPZDR
Komentarz
-
No, a ja robię ręcznie obraz co tydzieńWłaśnie o tym jest parę ostatnich postów. Raz zrobisz obraz, ale potem po paru miesiącach już taki obraz jest niezbyt aktualny - różne updejty do programów wychodzą, nowsze wersje, nowsze sterowniki itd no i potem aktualizowanie systemu z obrazu może zająć prawie tyle samo czasu co pełna reinstalka.
A obraz samego systemu bez software w przypadku Windows 7 zaoszczędza max pół godziny - tyle trwa instalacja. Cóż... każdy niech sam sobie wybiera metodę
.
. Reinstalacja trwa 16-18 min. System ma 70 GB. Używam Norton Ghosta 15 jest tam też opcja obrazu przyrostowego, który robi się w 3-5 min i można to powtarzać w zadanym interwale np. codziennie. Polecam.
swnwKomentarz
-
-
Wracając do testu spamerzy! :P
system: Windows 7
proc: QuadCore Intel Core i5 750
płyta: MSI P55-GD61/GD65
grafa: NVIDIA GeForce GTX 260 SOC
pamięć: 4GB (2x2GB) 2000MHz Xtreme Series
czas: 2,3 sek.30D | 7D | 5DmkII | 6D | 17-40/4 L| 50/1.4 | 70-200/4 L | 100/2.8 IS L | 24/1.4 II L | 430 EXKomentarz
-
Notebook HP 8530p
Procesor: T9400 2,53GHz
Pamięć: 2x2GB
HDD: 250GB
Grafika: ATI Radeon HD3650 256MB
Windows 7 Pro 32bit
Czas: ~12sKomentarz
-
system: Windows 7
proc: QuadCore Intel Core i5 750
płyta: Gigabyte P55-UD3
grafa: Radeon HD4670
pamięć: 4GB (2x2GB) 1333MHz
czas: 5,6s
z tego co zauwazylem to bardziej sie proc liczy niz ram przy tym wiec nie wiem jak ten czas uzyskales :0Komentarz
-
Ja miałem podobny czas na i5 - jak nie kręcony to te 2,3 sek to niestety niemożliwe są...Komentarz
-
podkręciłem swojego do 3,2GHz i skróciło się o 0,2s ale to dalej ponad 5s jest, jeszcze która wersja PS, moja CS4Komentarz
-
Ja też nie wiem, nie wnikam. Taki wyszedł i już. Dla uściślenia PS to CS3 a procek nie był kręcony. Oczywiście bez programów w tle.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No tak... Sprawdziłem raz jeszcze i wcześniej musiałem dać d... ;-)
Sorki za zamieszanie, he, he...
Prawidłowy czas to 5,3 sek.30D | 7D | 5DmkII | 6D | 17-40/4 L| 50/1.4 | 70-200/4 L | 100/2.8 IS L | 24/1.4 II L | 430 EXKomentarz
-
Panowie, to jak zrobic miarodajny test? Ten z poczatku watku pokazal mi 25s, a DPP przy balansie sie nadal wiesza. Sprawa jest o tyle pilna ze jesli nie poradze sobie z zawieszajacym sie DPP, to bede musial kupic nowy komputer, nie bardzo mnie w tej chwili na to stac ale nie bede mial wyjscia. Mimo iz wszystko inne chula jak nalezy to DPP i niekiedy Bridge wiesza sie. Jak mam sprawdzic czego to wina? W srodku mam WIN XP 32 bit. Intel 6400 2CPU 2.13 3GB RAM, chyba powinno wystarczyc?
Na czym swoja prace opiera takie DPP podczas ustawiania pipeta balansu bieli? Pracuje na kosciach pamieci czy procesorze? Kosci zawsze mozna wymienic..Komentarz
-
Komentarz
-
Po pierwsze to chyba nie właściwy temat...
Po drugie zmiana komputera wcale nie musi rozwiązać problemu. Przyczyny mogą być rozmaite:
- problemy z hardware, jakaś niestabilność z powodu płyty głównej, zasilacza lub pamięci albo nieodpowiedniego dopasowania części
- jakieś problemy z software, sterowniki czy niezgodność innego softu
- problem samego DPP w szczególnych warunkach
Ja bym zaczął od zrobienia formata, postawienie całego systemu od zera i instalację absolutnego minimum softu, tylko podstawowe sterowniki które są absolutnie konieczne do pracy z DPP (np. sterowniki do karty graficznej jeśli system jej nie wykrywa i rozdzielczość nie nadaje się do pracy) i wtedy spróbował czy nadal się wiesza. Popracował tak kilka dni.
Jeśli by się nie wieszał, to oznacza, że problem był w sofcie. Z czasem doinstalujesz kolejne programy i zdiagnozujesz czy któryś z innych programów nie powodował problemów.
Natomiast jeśli chodzi o pipetę do balansu bieli, to mnie też się wiesza najnowsze DPP na pipecie i najwyraźniej tak to już jest z DPP i trzeba poczekać na nowszą wersję, która będzie pozbawiona tego błędu, albo zmienić soft na inny. Może to być tańsze rozwiązanie, niż zmiana komputera.Komentarz
Komentarz