Przetestuj swój komputer!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • iczek
    Uzależniony
    • 2004
    • 711

34 sekundy, Intel 3GH, Winda XP, 1GB RAM
    FotoPropaganda - blog tylko o dobrej fotografii
    Ptaki
    Portrety
    Pejzaż

Komentarz

• Jac
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 4813

pIII 800 mhz 392 MB ram i uwaga, uwaga mamy zwyciezce 4 min 50 sek. :-) i pare procesow w tle chodzilo
      Instagram

Komentarz

• muflon
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 6763

Zamieszczone przez iczek
        34 sekundy, Intel 3GH
        Iczek, jaki? Bo to może oznaczać kilka różnych rzeczy, z krańcowo przeciwnych półek cenowych ;-)
        zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

A ja w weekend jak sie bede nudzil to przeczyszcze system, stuninguje i podkrece i powtorze .

A w praniu - tylko Bridge przy duzej ilosci zdjec mnie wkruza ze musi gnojek te miniaturki przygotowywac , a poza tym PS smiga (a mam porownanie do PS Elements 2.0 i NeatImage na Athlon 1700+ , 1GB SDRAM - to moj poprzedni komp).

Komentarz

• kocis
            Początki nałogu
            • 2005
            • 472

U minie było 34,6 s.
            Procesor - AMD Athlon 64 2800+ (zegar 1,8G)
            Ram - 1G
            Płyta - VIA K8M800
            Chipset - 8237

Testowałem identyczną funkcję (taki sam efekt) za pomocą Corel Photo Paint v.9.0.

Posiadam Adobe PS CE6 i tam ta funkcja w nastawach max zawiesza program. Więc pewnie wynik z Corela jest do bani. Ale z drugiej strony patrząc, to liczy się efekt końcowy na papierze.
            300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EX

Komentarz

• Jac
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 4813

Zamieszczone przez kocis
              Ale z drugiej strony patrząc, to liczy się efekt końcowy na papierze.
              z pkt widzenia zdjecia to liczy sie efekt koncowy, natomiast z pkt widzenia testu liczy sie algorytm testowania, wiec niestety to nie to samo.
              Instagram

Komentarz

• kocis
                Początki nałogu
                • 2005
                • 472

Wiem, wiem. Kilka postów wcześniej Tomasz Goliński na Gimpie uzyskał chyba <10s. Znaczy, że algorytm lepszy? czy co?
                Ten mój "wtręt" był troszkę obok zasadniczego tematu, bo PS CE6 po porostu odmówił współpracy w tym teście.
                300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EX

Komentarz

• bonk
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 636

Zamieszczone przez kocis
                  Wiem, wiem. Kilka postów wcześniej Tomasz Goliński na Gimpie uzyskał chyba <10s. Znaczy, że algorytm lepszy? czy co?
                  Ten mój "wtręt" był troszkę obok zasadniczego tematu, bo PS CE6 po porostu odmówił współpracy w tym teście.
                  trzeba by pórownać pliki wynikowe i wtedy ocenić co gimp wykręcił

a wogóle porównywanie szybkości sprzętu na podstwie wykonania pewnego zadania,
                  na dwóch różnych aplikacjach jest bezsensowne.

równie dobrze można porównywać worda do quarka

Komentarz

• muflon
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 6763

Zamieszczone przez bonk
                    a wogóle porównywanie szybkości sprzętu na podstwie wykonania pewnego zadania, na dwóch różnych aplikacjach jest bezsensowne.
                    W tym wypadku tak, bo nikt tak naprawdę nie wie co kryje się za tym 'radialnym rozmyciem' w PS. Natomiast gdyby wziąć coś prostszego, np. unsharp mask - gdzie algorytm jest właściwie jeden i przy takich samych parametrach efekty będą identyczne - i porównać jak chodzi na różnych kombinacjach soft+hard to by coś tam mówiło o szybkości.

Ale z prawdziwym benchmarkiem to rzeczywiście wiele wspólnego nie ma ;-)

Komentarz

• minek
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1386

Zamieszczone przez muflon
                      W tym wypadku tak, bo nikt tak naprawdę nie wie co kryje się za tym 'radialnym rozmyciem' w PS. Natomiast gdyby wziąć coś prostszego, np. unsharp mask - gdzie algorytm jest właściwie jeden i przy takich samych parametrach efekty będą identyczne - i porównać jak chodzi na różnych kombinacjach soft+hard to by coś tam mówiło o szybkości.
                      Muflon, pisałem wczesniej, w GIMP bardzo podobny efekt daje: blur -> motion blur -> radial (czy jakos podobnie).

Komentarz

• muflon
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 6763

Zamieszczone przez minek
                        Muflon, pisałem wczesniej, w GIMP bardzo podobny efekt daje: blur -> motion blur -> radial (czy jakos podobnie).
                        Ale własnie: _podobny_, natomiast nie wiadomo co jedno i drugie tak naprawdę robi (to znaczy w Gimpie wiadomo, bo jest źródło ;-) ). Natomiast algorytm USM jest raczej ten sam.

Komentarz

• Tomasz Golinski
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 8623

z naciskiem na "raczej". PS może mieć jakieś wodotryski. albo choćby inaczej liczyć radius, amount i treshold.
                          30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                          Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Calliactis
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 353

UWAGA!!! NOTEBOOK! -> Acer Aspire 5014 WLMi - Athlon64 3700+ (@2,8GHz) / 2x512MB DDR2 / 80GB HDD / X700...

Win XP Home (oryginalny od Acer'a) + standardowe sterowniki + PS CS2 (legal :P)

dla testu PS'a - z obrazkiem z pierwszej strony -> 32 sekundy
                            dla testu 'poligraficznego' -> 7 sekund
                            5D mkII | 17-40 f4 | 24-70 f2.8 | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
                            rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...

Komentarz

• Auwo
                              Uzależniony
                              • 2004
                              • 928

No teraz to mi się podoba
                              PS - 22 sekundy

konfiguracja
                              A8N Premium,Athlon 64 X2 3800,HyperX 2x512MB, Raptor 74

Komentarz

• muflon
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 6763

Zamieszczone przez Auwo
                                PS - 22 sekundy
                                No, to ja mogę powiedzieć, że tyle samo (identyczne graty) ;-)

Komentarz

Pracuję...