FAJNĄ rzecz kupiłem :)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Przemek_PC
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2462

Odp: FAJNĄ rzecz kupiłem

Zamieszczone przez xxkomarxx
    Ja jestem szczęśliwy jesli ona jest szczęśliwa. Ona kupuje czesto buty, ja co jakis czas nowe szklo czy body :-) Uklad jest dobry :-)
    Taki uklad jest dobry do czasu kiedy postanowicie sie rozstac i podzielic majatek wspolny. Ona buty zabierze jako rzeczy osobiste a ty bedziesz musial kupic od niej polowe szkiel.

Komentarz

• zysk
      Pełne uzależnienie
      • 2013
      • 1120

Zamieszczone przez pan.kolega
      Dawniej młodzian z Żytomierza umiał użyć mikromierza.
      A młodzianie z innych miejscowości ,to już nie ? .
      Dziś na wymarciu są i szczelinomierze oraz umiejętność posługiwania się nimi.
      Dawno już nie widziałem w rekach mechanika.
      Te najbardziej zmasakrowane listki to 4i5 setek.
      "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
      7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Komentarz

• RobertON
        Pełne uzależnienie
        • 2012
        • 2194

A to się zawory ustawiało...
        https://500px.com/robowert26

Komentarz

• xxkomarxx
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1456

Zamieszczone przez Przemek_PC
          Taki uklad jest dobry do czasu kiedy postanowicie sie rozstac i podzielic majatek wspolny. Ona buty zabierze jako rzeczy osobiste a ty bedziesz musial kupic od niej polowe szkiel.
          Szkla to tez rzeczy osobiste :-)

Komentarz

• jaś
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 2601

Zamieszczone przez xxkomarxx
            Szkla to tez rzeczy osobiste :-)
            bo szkła są jak maszynki do golenia.
            Jestem szumofobem
            S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
            Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Komentarz

• darkon
              Bywalec
              • 2011
              • 239

Zamieszczone przez jaś
              bo szkła są jak maszynki do golenia.
              ale tylko te ostre od pełnej dziury
              EOS300 / 40D / 6D / C17-40 f4 / T24-70 f2.8 / C35 f2 IS / C50 f1.8STM / T70-300 f4-5.6 / C85 f1.8 / C580EXII

Komentarz

• zysk
                Pełne uzależnienie
                • 2013
                • 1120

Zamieszczone przez RobertON
                Nawet w silnikach 2300 KM .
                "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]

Komentarz

• trothlik
                  Uzależniony
                  • 2004
                  • 782

Zamieszczone przez zysk
                  Żaden znany mi świeżo "upieczony" "inżynier" ,nic nie zmierzy suwmiarką analogową z dokładnością 0,02 mm .
                  Nawet proste sprawy:znaleźć wymiar A0 zaczynając od A4 ,to dla obecnego inżyniera
                  to mission impossible.Niestety.
                  Niestety prawda.
                  U mnie na roku (elektronika) kilka osób wiedziało jak działa tranzystor...
                  Sytuacja z życia:
                  Siedzę z kumplem na pracowni informatycznej i robimy cośtam swojego. Na stanowisku obok nas siedzi panna i próbuje zaliczyć jakiś program.
                  W końcu pan doktor się zlitował, podszedł i zagadał co może by niewieście pomóc. No i pyta w czym rzecz. A panna na to że ona "nie rozumie problemu od strony matematycznej". A koleś jej na to, że pole kwadratu to a^2 a nie a^3.
                  Mało z kolesiem nie spadliśmy z krzeseł.
                  trothlik
                  "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Komentarz

• busz
                    Bywalec
                    • 2014
                    • 119

Zamieszczone przez trothlik
                    Niestety prawda.
                    U mnie na roku (elektronika) kilka osób wiedziało jak działa tranzystor...
                    Sytuacja z życia:
                    Siedzę z kumplem na pracowni informatycznej i robimy cośtam swojego. Na stanowisku obok nas siedzi panna i próbuje zaliczyć jakiś program.
                    W końcu pan doktor się zlitował, podszedł i zagadał co może by niewieście pomóc. No i pyta w czym rzecz. A panna na to że ona "nie rozumie problemu od strony matematycznej". A koleś jej na to, że pole kwadratu to a^2 a nie a^3.
                    Mało z kolesiem nie spadliśmy z krzeseł.
                    Ależ ja jestem pokręcony, inżyniera obroniłem rok temu, niestety w pracy inżynierskiej do pomiaru cylindra musiałem użyć... suwmiarki! Ja bym nie demonizował, oczywiście, wszędzie są ignoranci, ale zostaną odsiani.

A znalezienie A0 od A4 to już w ogóle, czasem myślę, że moja polibuda jest z innego świata, albo mam szczęście do ludzi.
                    Ostatnio edytowany przez busz; 52199.
                    | D7100 | 12-24/4 | 70-200/2.8 | 150-600/5-6.3 |

Komentarz

• trothlik
                      Uzależniony
                      • 2004
                      • 782

Zamieszczone przez busz
                      Ja bym nie demonizował, oczywiście, wszędzie są ignoranci, ale zostaną odsiani.
                      Przesadny optymizm...
                      trothlik
                      "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Komentarz

• Piotrus117
                        Bywalec
                        • 2012
                        • 109

Zamieszczone przez RobertON
                        i przerwę na świecy...

Komentarz

• Kolekcjoner
                          Obertroll
                          • 2006
                          • 18793

Zamieszczone przez Piotrus117
                          i przerwę na świecy...
                          I aparat zapłonowy i gaźnik . Liczyli też na suwakach itd.
                          Tak można wymieniać bez końca. Czasy się zmieniają i nie ma co się licytować, bo jest wiele dziedzin gdzie bez gruntownej wiedzy ani rusz. Nic się nie zmieniło pod tym względem. Jedynie narzędzia są inne. Teraz z kolei bez kompa to nie ma co maski w aucie podnosić .
                          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                          Kapitan Wagner

Komentarz

• zysk
                            Pełne uzależnienie
                            • 2013
                            • 1120

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                            Teraz z kolei bez kompa to nie ma co maski w aucie podnosić
                            To jest prawda ale tylko częściowa.
                            Przykład:
                            -nie można uruchomić silnika diesel z powszechnym common rail.
                            -warsztat po pierwsze podłącza przyrząd diagnostyczny lub laptopa z właściwym oprogramowaniem,
                            pomimo ,że objawy wskazują na niesprawność wtryskiwacza lub wtryskiwaczy.
                            -później na rachunku występują :sprawdzenie pompy wtr. ,montaż ,demontaz wtryskiwaczy,sprawdzenie wtryskiwaczy.
                            A w większości przypadków taką diagnostykę ,tzn ,stwierdzenie,który z wtryskiwaczy jest wadliwy
                            można zrobić samemu (samemu zrobionym testerem za 20 pln).
                            Nie teoretyzuję ,bo sam to skutecznie robiłem.Metoda: na strzykawki. .

Komentarz

• Przemek_PC
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 2462

A znajomy co wiele lat temu studiowal fotografie stwierdzil, ze polowa wiedzy ze studiow jest obecnie kompletnie nieprzydatna (ta dotyczaca blon, papierow, chemii). A z kolei inny znajomy wspominal czasy mlodosci gdzie u niego na wsi zniwa zaczynala matka scinajac pierwszy lan zboza sierpem przekazywanym z pokolenia na pokolenie, ktory wisial w chacie na honorowym miejscu a dopiero po niej wchodzili kosiarze z kosami a wieczorem byla biesiada do nocy. Piekne czasy ale bylo minelo. Kto z was chcialby uczyc sie przy lampie naftowej, radia sluchac z glosnikow na slupach, nie miec internetu a do najblizszego telefonu miec kilka kilometrow?

Komentarz

• Kolekcjoner
                                Obertroll
                                • 2006
                                • 18793

Zamieszczone przez zysk
                                To jest prawda ale tylko częściowa.
                                Przykład:
                                -nie można uruchomić silnika diesel z powszechnym common rail.
                                -warsztat po pierwsze podłącza przyrząd diagnostyczny lub laptopa z właściwym oprogramowaniem,
                                pomimo ,że objawy wskazują na niesprawność wtryskiwacza lub wtryskiwaczy.
                                -później na rachunku występują :sprawdzenie pompy wtr. ,montaż ,demontaz wtryskiwaczy,sprawdzenie wtryskiwaczy.
                                A w większości przypadków taką diagnostykę ,tzn ,stwierdzenie,który z wtryskiwaczy jest wadliwy
                                można zrobić samemu (samemu zrobionym testerem za 20 pln).
                                Nie teoretyzuję ,bo sam to skutecznie robiłem.Metoda: na strzykawki. .
                                Nie chodzi o diagnostykę tylko kasowanie błędów . Diagnozowanie za pomocą kompa niedoświadczonych bardzo szybko na manowce zaprowadzi .
                                A że w tzw. ASO tylko tak potrafią - cóż niedługo już tylko pewnie to zostanie, bo unija ma zakazać napraw poza autoryzowanymi zakładami.
                                Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
                                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                                Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...