FAJNĄ rzecz kupiłem :)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zysk
    Pełne uzależnienie
    • 2013
    • 1120

Odp: FAJNĄ rzecz kupiłem

Zamieszczone przez Kolekcjoner
    A że w tzw. ASO tylko tak potrafią - cóż niedługo już tylko pewnie to zostanie, bo unija ma zakazać napraw poza autoryzowanymi zakładami.
    Przecież to niemożliwe.
    Upadłby cały handel częściami zamiennymi.
    Może chodzi o naprawy : np powypadkowe ?.
    Tu jestem za.Widzę często na podwórkach 3-4 kultowe niemiecke auta z których powstaje jedna pokraka na kołach,
    sklecona przez nieuków bez podstawowego doświadczenia warsztatowego.
    A po wypadku:
    pojazd z niewiadomych przyczyn zjechał na przeciwległy pas ....
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Komentarz

• pan.kolega
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2817

, bo unija ma zakazać napraw poza autoryzowanymi zakładami.
      Żeby taki zakaz był skuteczny, będzie pewnie również nakaz donoszenia do odpowiedniego urzędu na obywateli grzebiacych prywatnie w swoich samochodach i piętnowanie tego procederu w mediach.
      I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

• Kolekcjoner
        Obertroll
        • 2006
        • 18793

Producenci chcą zakazać własnoręcznych napraw samochodów - Moto

Panowie, niedoceniacie naszych włodarzy. Niedługo każą złomować każde auto starsze niż 5 lat bo przecież firmy muszą z czegoś żyć .
        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
        Kapitan Wagner

Komentarz

• RobertON
          Pełne uzależnienie
          • 2012
          • 2194

Zamieszczone przez zysk
          pojazd z niewiadomych przyczyn zjechał na przeciwległy pas ....
          Znacznie więcej wypadków powstaje z powodu elementu zlokalizowanego pomiędzy kołem kierownicy, a przednim fotelem.

Elementy "techniczne" w samochodach jako takie, nie są częstymi przyczynami wypadków.

--- Kolejny post ---

A że w tzw. ASO tylko tak potrafią - cóż niedługo już tylko pewnie to zostanie, bo unija ma zakazać napraw poza autoryzowanymi zakładami.
          Lobby "ubezpieczeniowe" ma spory wpływ na powstanie uregulowań prawnych, tak jak to było w Dyrektywami GVO i częściami "alternatywnymi".
          Ostatnio edytowany przez RobertON; 47552.
          https://500px.com/robowert26

Komentarz

• słowiczek
            Uzależniony
            • 2014
            • 759

Zamieszczone przez RobertON
            Znacznie więcej wypadków powstaje z powodu elementu zlokalizowanego pomiędzy kołem kierownicy, a przednim fotelem.
            zapewne z powodu braku umiejętnego korzystania z pewnego organu umieszczonego między uszami. Czasy gdy zachodnie samochody były kojarzone z popularnym teleturniejem (1 z 10) powoli odchodzą na plan dalszy.

Komentarz

• cobalt
              Pełne uzależnienie
              • 2012
              • 1513

Zamieszczone przez słowiczek
              zapewne z powodu braku umiejętnego korzystania z pewnego organu umieszczonego między uszami ...
              A dokładnie ze zgrubienia między uszami .

--- Kolejny post ---

Zamieszczone przez RobertON
              ... Lobby "ubezpieczeniowe" ma spory wpływ na powstanie uregulowań prawnych, tak jak to było w Dyrektywami GVO i częściami "alternatywnymi".
              Ciekawe jak będzie z ubezpieczeniem OC w przypadku pojazdów z kierownica po prawej stronie. Czy będzie drożej, bo jednak jeździ się nimi inaczej po prawej i lewej stronie jezdni.
              Znajomy do tej pory nie mógł zarejestrować samochodu, ale chyba na dniach przepisy mają się zmienić w tej sprawie.
              C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
              www.cobalt.fr.pl

Komentarz

• RobertON
                Pełne uzależnienie
                • 2012
                • 2194

Zamieszczone przez cobalt
                Ciekawe jak będzie z ubezpieczeniem OC w przypadku pojazdów z kierownica po prawej stronie.

Gdybym to ja miał decydować o składce, to podstawa byłaby - stawka x10 lub x100 i tak można byłoby rozwiązać problem ryzyka wypadkowego.
                Oczywiście dla samochodów rejestrowanych na terenie Polski.
                Ostatnio edytowany przez RobertON; 47552.
                https://500px.com/robowert26

Komentarz

Pracuję...