Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
za dziecko myślą rodzice ale sie tak zastanawiam kto myśli za rodziców...
Wygląda na to, że ty i zysk.
rozumiem ze jak dosięgnie do pedałów to z auta tez będzie korzystał?
No faktycznie, bo aparatem to może komuś krzywdę zrobić...
Chociaż z drugiej strony widać, że aparat już tu komuś zrobił kuku, w główkę. Ja się pytam: gdzie byli rodzice? :-)
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
rozumiem ze jak dosięgnie do pedałów to z auta tez będzie korzystał?
a nóż,widelec następny Kubica nam wyrośnie, już z nim ćwicz
Ja samochodem sam (po prywatnym terenie) jezdzilem jak mialem jakies 8-9 lat. Syn ma dwa z hakiem, ale pozwalam mu pokrecic kierownica jak siedzi u mnie na kolanach, dokladnie tak jak moj ojciec pozwalal mi jak mialem dwa lata.
Rozumiem, ze na nic dziecku nie powinienem pozwalac, bo przeciez nie jest geniuszem, wiec szkoda pieniedzy... ehhh....
Nie chciało mi się wcześniej oglądać tego materiału, bo po prostu nie lubię, śmiesznych amatorskich filmików. W miarę czytania w końcu się przemogłem, no i rzeczywiście sytuacja była częściowo kontrolowana. Na stole leżało coś miękkiego, a chłopiec dziwnie był jakby do niego przyklejony, no i widać, że nie trzyma w łapkach sprzętu pierwszy raz:-)
Jestem zdziwiony tym zamieszaniem w temacie.
Uwielbiam takie tematy
Z błachej sprawy wybuchła wojna, aż boję się pomyśleć co by było, gdyby najbardziej "wojujący" byli głowami państw... mielibyśmy tu drugi Krym.
Smutne, ale takie polskie...
Też czasami daję dzieciakowi z 10 000 do potrzymania i co? Mam to mogę
Też czasami daję dzieciakowi z 10 000 do potrzymania i co? Mam to mogę
Nie przyznawaj sie glosno, bo zaraz zostaniesz uswiadomiony co do rozmiaru Twojego mozgu i dowiesz sie, ze Twoje dziecko bedzie morderca, albo przynajmniej degeneratem!
--- Kolejny post ---
Zamieszczone przez Bangi
Uwielbiam takie tematy
Z błachej sprawy wybuchła wojna, aż boję się pomyśleć co by było, gdyby najbardziej "wojujący" byli głowami państw... mielibyśmy tu drugi Krym.
On sobie wagę i cenę sprzętu teraz miarkuje, a potem tym sprzętem ojca i matkę zamorduje, wystawi na Craigslist, zabije jeszcze kupca a zrabowane pieniadze wyda na kokainę. Widzę to jak na dłoni.
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
Czas zweryfikuje Twoje idealistyczne oczekiwania co do genialności potomka.Wiem,to Tatusia zaboli:dziś synek już kadruje (co za bzdura)a jutro ćpa,śpiewa,nurkuje,strzela a nie fotografuje.
Kolego może trochę wyhamuj, ja rozumiem że to hydepark ale są granice takiego trollowania .
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss." Kapitan Wagner
Ja w tym filmiku widzę dwie rzeczy:
radochę dzieciaka i dumę rodzica.
Ot i tyle
Wiadomo przecież, że dzieci dzielą się na dwie grupy: genialne i cudze.
A skoro dziecko podziela pasję rodzica to gdzie problem?
Skoro rodzic nie widzi problemu żeby dać małemu eLkę do "zabawy" pod nadzorem oczywiście, to czemu "nieposiadacze" ww eLki widzą problem?
Ja mam to samo. Dałem mojej córeczce 400D z kitem. No i się zaczęło. Aparat zaliczył glebę, kit umarł ale aparat dalej działa ze szkłem na s. 5D z eLką jak na razie jej nie dam z prostej przyczyny.
Bo za ciężki i tyle.
I nie potrafię zrozumieć nagonki co niektórych na kolegę.
Czy to wasz sprzęt czy jak?
Co do auta to mój łobuz też już kieruje, wystarczy że wezmę ją na kolana i dbam o hamulec i sprzęgło. Radochy ma co nie miara. Prawie tak jak z bycia fotografistą.
I myślę że o to chodzi w byciu rodzicem. Uczyć dziecko przez dawanie mu radochy.
Ale to chyba może tylko zmiarkować rozsądny człowiek który jest rodzicem.
trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".
rzeknę tylko tyle; filmik głęboko rozczarowuje. Co prawda nie spodziewałem się akcji rodek z LiveLeak ale jakaś mała rozwałka byłby wisienką na torcie ....
A co tam, ważne żeby dziecko dobrze się bawiło. Po kilku takich akcjach będzie przekonane, że wszystko mu wolno. A jak nie dostanie tego czego chce, to rozpłacze się na 110dB i wtedy może już nie będzie tak śmiesznie.
Skoro autor mówi, że wszystko pod kontrolą, to pewnie tak jest. Nie widziałem jego tematu typu: "tani serwis i uszkodzenia mechaniczne" .
Pamiętam jak w Rosji pilotował samolot 12-letni syn kapitana statku powietrznego. I jakimś dziwnym trafem już nie wylądował.
Tu nie ma większego zagrożenia i wszystko jest OK. To co jednych cieszy innym wydaje się takie sobie. Gust ludzki rzecz święta .
A co tam, ważne żeby dziecko dobrze się bawiło. Po kilku takich akcjach będzie przekonane, że wszystko mu wolno. A jak nie dostanie tego czego chce, to rozpłacze się na 110dB i wtedy może już nie będzie tak śmiesznie.
(...)
A skąd taka pewność, że akurat dzieciak chciał się bawić sprzętem. Nie rozumiem porównywania dania dziecku do podotykania sprzętu foto z pilotowaniem przez 12 latków myśliwców i robienia z takich akcji sensacji, że ktoś wychowa potwora...
Sam filmik dla mnie osobiście nie ma żadnego waloru i bym takiego nie umieścił, ale wg mnie przesadą jest robienie z jego autora kuźni psychopaty...
Komentarz