Nie wiem czy to ta sama firma ale Zenith robił też bardzo wysokiej klasy zegarki.
Dowcipy o/na fotografii
Zwiń
X
-
-
Niestety, facet dopisał na dole, że aparat z lat 90-tych...Może nie wszyscy to wiedzą, ale firma Zenith, to stara, Szwajcarska firma zajmująca się produkcją mechaniki precyzyjnej. Jeszcze przed II Wojną Światową produkowała w swojej Brytyjskiej filii, całkiem przyzwoite aparaty fotograficzne. W ramach pomocy gospodarczej po wojnie do ZSRR trafiła cała linia produkcyjna fotosprzętu. Od tego czasu po lekkiej zmianie nazwy z Zenith na Zenit, Rosjanie zaczęli produkować swoje aparaty. Jeżeli to, co ten koleś sprzedaje, rzeczywiście pochodzi z okresu II WŚ, to podejrzewam, że kolekcjonerska wartość tego sprzętu jest sporo większa. Niestety brak zdjęcia każe powątpiewać w taki właśnie przypadek.
ps. Gdy pracowałem w Muzeum Wojska Polskiego, na ekspozycji poświęconej CichoCiemnym, można było obejrzeć aparat fotograficzny ZENITH...pozdrawiam, vidocqKomentarz
-
Sony?
Komentarz
-
-
pewnie znane, ale wkleje...
mama na pewno blondynka
Komentarz
-
I co to ma współnego z fotografią, oprócz tego ze to zdjęcie jest ?pewnie znane, ale wkleje...
mama na pewno blondynka
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.Komentarz
-
20 lat widzę w Twoim digartowym profilu więc interpretacje tekstu czytanego miałeś w szkole...
---
WPJA, AGWPJA itd itp
Komentarz
-
O rzesz ty. A ja się zastanawiałem czy mnie przyjmą jak się zgłoszę.Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Komentarz
-
-
-
A to dopiero dowcip o/na fotografiiSzóstego dnia Bóg stworzył Canona i Elkę. Gdy Bóg zobaczył pierwszego gniota wyrzucił ich z Raju w nadziei na lepsze zdjęcia. Na pamiątkę tego wydarzenia każda Elka nosi nazwisko Canon. A sam Canon ma przydomek "D" na pamiątkę zdania wypowiedzianego w momencie wygnania "Digital- Wężyk spustowy mówił, że stanę się Digital ".Komentarz
-
To dopiero początek. Zjechałeś w dół strony? Toż to nie fotograf a pisarz! Grafoman!
Kiedy ten gość znalazł tyle czasu na spisanie tego wszystkiego?
Komentarz
-
-
-
Komentarz

Komentarz