Dowcipy o/na fotografii

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ely13
    Coś już napisał
    • 2007
    • 85

Nie znalazłem, więc możliwe że nie było...

"Niniejsza strona pomoże ustalić osobom, które sądzą, że fotoradar zrobił im zdjęcie, czy i jakie przewinienie zostało utrwalone przez urządzenie. "

ZaSzybko.pl
    Puszki dwie i kilka szkieł, światełka i parę innych gratów

Komentarz

• Czarek
      Coś już napisał
      • 2004
      • 94

Zamieszczone przez klisu
      http://www.youtube.com/watch?v=XjAMdbEXSdo

W takie miejsce, tylko z Canonem
      tutaj są zdjęcia z innych ich wypraw
      Skoro to czytasz, to znaczy, że lęk wysokości jest ci obcy. Jednak gwarantuję, że nie raz i nie dwa, trochę ci serce zakołacze przy niektórych z tych…

Komentarz

• C80
        Uzależniony
        • 2007
        • 855

Co za amatorka, jak można używać 24-70. Prawdziwy fotograf fotografuje tylko stałkami...

PS. Mała złośliwość pod adresem "wyznawców" stałek deprecjonujących zoomy.
        [Strona] [Sportowy fotodziennik]

Komentarz

• DarekB
          Bywalec
          • 2005
          • 182

Zamieszczone przez Czarek
          tutaj są zdjęcia z innych ich wypraw
          http://www.joemonster.org/art/18150/...leku_wysokosci
          O w mordę... wata w nogach od samego oglądania zdjęć :-D

Komentarz

• Goomis
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1893

Zamieszczone przez C80
            Co za amatorka, jak można używać 24-70. Prawdziwy fotograf fotografuje tylko stałkami...

PS. Mała złośliwość pod adresem "wyznawców" stałek deprecjonujących zoomy.
            Annie używa chyba tylko 24-70 :-P
            5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• senner
              Początki nałogu
              • 2007
              • 328

Zamieszczone przez DarekB
              O w mordę... wata w nogach od samego oglądania zdjęć :-D

a mnie ciekawi jedna rzecz...

z tego co widzę to jakiś maszt radiowy:

ja sam wchodziłem na taką 'popierdułkę' ~25 m?
              z torbą pełną ZENITowego sprzetu + statyw który po złożeniu miał ~70cm

zdjęcia z niej [żadne cuda, wtedy był ze mnie wczesny, średniozaawansowany pstykacz z zenitem]: http://opuszczone-miejsca.prv.pl/zdj...y/7/index.html

nie mniej - pogoda była [przy gruncie] bezwietrzna. na górze b.lekko wiało. kiedy wpakowałem się na samą górę, rozstawiłem sobie statyw to wieża zaczęła się bujać [czubek wieży nagle przytył o 60+5kg, dziecko w podstawówce wie jak się taki układ zacznie zachowywać] dochodziło do 50cm w jedną stronę względem położenia pierwotnego. nie powiem, gacie miałem pełne, na szczęście tylko w przenośni. dodam jeszcze to co warto też zauważyć na zdięciu - na samej górze postawienie stopy gdziekolwiek poza 'włazem' = stopa [jak cały balkonik] była już poza konstrukcją nośną, wisiała sobie 'w powietrzu'.. kolorytu dodawał fakt że wieża nie była pewnie używana przez ostatnie 10 lat= brak konserwacji..

do rzeczy - jeśli ci państwo-hardkory weszli w kilka osób na samą górę TAK wysokiego masztu, to jestem ciekaw jak nimi wtedy bujało O.o [tak, uwzględniam fakt istnienia lin odciągowych, ale mimo wszystko
              ]
              domyślam się że masz im się nie zwalił, ale warto przypomnieć sobie historię najwyższego masztu w polsce.. O.o

in film we trust

Komentarz

• klisu
                Dopiero zaczyna
                • 2007
                • 18

Zamieszczone przez Goomis
                Annie używa chyba tylko 24-70 :-P
                Nie ma się czemu dziwić... z takimi długami...
                blogspot | flickr

Komentarz

• C80
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 855

Ta, pewnie wszystkie stawłki 1.2 sprzedała...

A tak bardziej poważnie, to cały czas używała 24-70 co potwierdza tylko to, że można być szanowanym zaje...tym fotografem i odnieść sukces nie mając worka stałek.

Komentarz

• dinderi
                    Pełne uzależnienie
                    • 2009
                    • 3028

Zamieszczone przez C80
                    cały czas używała 24-70 co potwierdza tylko to, że można być szanowanym zaje...tym fotografem i odnieść sukces nie mając worka stałek.
                    Dziwi mnie to, że to kogoś jeszcze dziwi.
                    W kwestii obiektywów i jakości zdjęcia, ogólnie obowiazujący pogląd został zdominowany przez kotleciarsko-pseudoartystyczne-glemurowe stado ignorantów. Wystarczy zajrzeć na jakikolwiek portal tego typu, żeby bardzo szybko zauwazyć, że zdjęcia tam wychwalane pod niebiosa są wszystkie takie same i nie istaniałyby, ani bez prawdziwej lub cyfrowej, papierowej głebi ostrości, ani bez poważnych manipulacji w Photoshopie.
                    Żeby być nadal w temacie:

W małym zakładzie fotograficznym klient odbiera swoje zdjęcia do paszportu. Aby zobaczyć jak "wyszedł" wyciąga fotografie z koperty. Chwilę się im przygląda i podaje je fotografowi:
                    - Panie to przecież nie ja - mówi.
                    Fotograf zakłada grube okulary, przenosi kilkakrotnie wzrok ze zdjęcia na klienta i komunikuje:
                    - Jak to nie pan? Pan jak wymalowany!
                    - No skąd? - upiera się klient - Ten tutaj jest jakiś łysy, a ja przecież mam dość bujną grzywę.
                    - Musiał się pan tak przyczesać przed zdjęciem - wzrusza ramionami fachowiec.
                    - Ale ten ze zdjęcia jest wyraźnie starszy.
                    - Każdemu się wydaje, że jest starszy na zdjęciach.
                    - A ta brodawka koło nosa? - klient jest pewny swego - Czy ja mam brodawkę?
                    Fotograf ponownie przygląda się zdjęciom:
                    - No faktycznie - zgadza się jakby zrezygnowany - Pan nie ma brodawki. Może to i nie pan.
                    - Pewnie, że nie ja. Poza tym - klient dobija starego rzemieślnika - ten na zdjęciu leży w trumnie.
                    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• arturs
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 4196

Zamieszczone przez senner
                      a mnie ciekawi jedna rzecz...

z tego co widzę to jakiś maszt radiowy:

do rzeczy - jeśli ci państwo-hardkory weszli w kilka osób na samą górę TAK wysokiego masztu, to jestem ciekaw jak nimi wtedy bujało O.o [tak, uwzględniam fakt istnienia lin odciągowych, ale mimo wszystko]
                      Jest w Kielcach taka góra http://pl.wikipedia.org/wiki/Telegraf_%28g%C3%B3ra%29 , nazywa się Telegraf - stoi tam taki maszt:

wysokości 60m.. byłem tam (na maszcie) paręnaście razy..
                      jak na dole (w kielcach u podnóża góry) jest zupełnie bezwietrznie to i tak na górze (ponad drzewami) już nieźle wieje..
                      na górze wieje już zawsze.. jak w kieleckiem
                      raz wchodziłem z kolegą tam w zimę przy -10 i na dole "lekkim wietrze"... jakoś nas nie korci żeby to powtórzyć.. mieliśmy wejść, odkręcić całą skrzynkę z jakimś ustrojstwiem (4 śruby) założyć nową, podłączyć anteny i zejść.. na dole rąk nie czuliśmy..
                      a na górze jak wieje to odchyłka od pionu "na oko" (bo będąc tam ciężko to jakoś miarodajnie zmierzyć) dochodzi do około 1m.. wrażenie dosyć "ciekawe" ale w zasadzie czujesz to bardzo jak punktem odniesienia jest coś na dole.. jak u góry siedzisz i nie myślisz że się bujasz i to co robisz buja się razem z tobą to się tego tak nie czuje..
                      5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• klisu
                        Dopiero zaczyna
                        • 2007
                        • 18

Nikonowy Big Fail

Właściwie to nie wiem czy to do końca śmieszne, jakoś te canonowo-nikonowe wojenki nie są tym co lubię najbardziej...
                        Ostatnio edytowany przez klisu; 11839.
                        blogspot | flickr

Komentarz

• Kolekcjoner
                          Obertroll
                          • 2006
                          • 18793

Może to nie kwestia wojenek. Bardziej o to, że takie narzędzia jak facebook czy podobne bywają ryzykowne w użyciu.
                          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                          Kapitan Wagner

Komentarz

• C80
                            Uzależniony
                            • 2007
                            • 855

Ja nie wiem czy przypadkiem nie chodziło o to, że w pewnym momencie najlepszych fotografów ogranicza sprzęt. Tak jakby jakiś wybitny fotograf sportowy z Ligi Mistrzów poszedł na mecz z Sigmą 70-300 4-5.6. Ale faktem jest, że jak się pracuje a marketingu to trzeba 4 razy pomyśleć, a potem jeszcze raz.

Co by jednak nie napisali, to posiadacze systemu Nikona nie przejdą z powodu takiej pierdoły do Canona. Ci którzy chcą zmienić słoik i tak to zrobią, a ci którzy dopiero się zastanawiają raczej nie wyłapią takiej wpadki. To nie będzie miało większego wpływu na sprzedaż, może co najwyżej będzie się dużo mówiło o Nikonie. I właściwie o to chodzi...

Komentarz

• Mordimer

Nocne zdjęcia

Komentarz

• senner
                                Początki nałogu
                                • 2007
                                • 328

2 śmiechowe foto-ciekawostki:

Ta strona jest na sprzedaż! inewidea.com to Twoje pierwsze i najlepsze źródło wszelkich informacji, jakich szukasz. Od tematów ogólnych po więcej z tego, czego spodziewasz się znaleźć tutaj, inewidea.com ma to wszystko. Mamy nadzieję, że znajdziesz to, czego szukasz!

Ta strona jest na sprzedaż! inewidea.com to Twoje pierwsze i najlepsze źródło wszelkich informacji, jakich szukasz. Od tematów ogólnych po więcej z tego, czego spodziewasz się znaleźć tutaj, inewidea.com ma to wszystko. Mamy nadzieję, że znajdziesz to, czego szukasz!

in film we trust

Komentarz

Pracuję...