Prawnikiem nie jestem, nie będę się upierał. Zastanawia mnie tylko, czy idąc Twoim tokiem myślenia mogę zawierać najbardziej absurdalne umowy. Np. z koleżanką, że będzie mi się oddawała co noc, albo z kolegą, że będę obijał mu ryja, powiedzmy co tydzień. Dobra, przepraszam za OT.
Dowcipy o/na fotografii
Zwiń
X
-
-
Komentarz
-
W sumie nie dowcip, ale na luzno.Komentarz
-
Nie masz racji.
Jeśli postanowienia umowy są sprzeczne z obowiązującym prawem, to pomimo jej akceptacji przez wszystkie strony, ta umowa (a w zasadzie tylko punkty sprzeczne z prawem) jest nieważna.coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie
Komentarz
-
Komentarz
-
ale tu punkty umowy nie są sprzeczne z prawem (nie zawierają klauzul niedozwolonych itp. ) a cena jest właśnie rzeczą umowną a nie narzucaną przez prawo.. poza tym to nie kupujący nalegał na taką cenę tylko sprzedawca z taką ceną wystawił szkło na sprzedaż a to różnica5DmkI, C85f1.2|580 EXII|Komentarz
-
Własnie dlatego, ja bym powalczył.ale tu punkty umowy nie są sprzeczne z prawem
Moderatora prosze o wydzielenie rozmowy nt. allegro do innego wątku.
A by byc w temacie:
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---Komentarz
-
Ale musiała mu ta puszka zassać pyłu...
"Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350Komentarz
-
Można by wydzielić sprawę obiektywu do pralni albo hydeparku. Na razie siedzą cicho, napisałem do allegro, czekam co mi odpowiedzą. Teoretycznie, było by po sprawie gdyby napisali że popełnili błąd przy wystawianiu aukcji bo w świetle obowiązującego prawa jest to wystarczający powód do rozwiązania umowy, ale że zachciało im się trochę pościemniać to sami sobie świnię podłożyli.Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Komentarz
-
Komentarz
-
Źle mnie zrozumiałeś
Mi chodziło o to, że regulamin Allegro nie jest nadrzędny wobec obowiązującego prawa, i, jak najbardziej Pankowi ten obiektyw w wylicytowanej kwocie się należy.coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie
Komentarz
-
po zobaczeniu ceny a potem 'przykładowych skanów' stwierdziłęm że to nadaje się tylko do działu 'dowcipy'
http://allegro.pl/item720986331.html
dla niezdecydowanych dokładam wesję 'lux'
http://allegro.pl/item719434675.htmlKomentarz
-
Sprzedało się...__________________________________________________ ____
" W zasadzie dla Polaków nie ma rzeczy niemożliwych do zrobienia,
chyba że... muszą zbudować drogę."Komentarz
-
Znajdź różnice między obrazkami...
A reader sent in links to two identical Microsoft marketing sites. One is a standard U.S./English version, the other in Polish. The image is identical, except Microsoft has removed the head of the black man in the U.S. version and photoshopped in a white guy's head instead. The Asian man and white woman made the cut to the Polish site unscathed. Clicking back and forth between the two pages is actually kind of creepy. The original model's hand was left in the Polish version of the ad. Photoshop Disasters, which also wrote about this, has some great comments:
Edit:
A tak odnośnie różnych grup etnicznych:
Ostatnio edytowany przez Soul_Man; 9018.Komentarz

Komentarz