Dowcipy nie o fotografii

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • perqsista
    Początki nałogu
    • 2005
    • 429

www.blog.mielcarek.net

Komentarz

• Silent Planet
      Uzależniony
      • 2004
      • 832

No, to już wiemy jaki temat wyprze dowcipy o Chucku...
      is SILENCE
      "Enjoy the silence."
      ---
      Wróciłem...!
      analog & digital / black & white / calm & easy...

Komentarz

• Senny
        Dopiero zaczyna
        • 2005
        • 30

Motocyklista jadący z prękością 230 km/h zobaczył przed sobą małego wróbelka na wysokości twarzy.
        Jak mógł starał się go ominąć, ale przy tej prędkości nic się nie dało zrobić.
        Uderzony ptak przekoziołkował i upadł na asfalt.
        Motocyklista, mając wyrzuty sumienia, zatrzymał się i wrócił po ptaka.
        Ponieważ wyglądało na to, że wróbelek żyje, zabrał go z afaltu.
        W domu umieścił go w klatce, włożył do niej trochę jakiegoś pożywienia i wodę w miseczce.
        Rano wróbelek ocknął się. Popatrzył na wodę, popatrzył na jedzenie, popatrzył na pręty klatki przed sobą i mówi:
        - O ku**a! Zabiłem motocyklistę!
        wymarzony fullfrejm z jasnym słoikiem, reszta bez znaczenia

Komentarz

• Nemeo
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1757

Nowa wersja starego dowcipu :

Miałem cholerne szczęście! Ostatnio jechałem do Lublina, a że się spieszyłem, to dałem ognia w moim Volvo. Jadę ok. 170 i patrzę, a z naprzeciwka, zza ciężarówki wyłania się debil w "maluszku" i próbuje ją wyprzedzić. Kretyn cholerny! Zjechałem na pobocze przy szybkości 170 km/h. Zahaczyłem trochę o rów i wpadłem w poślizg. Gdyby nie Track Kontrol i ABS, to wpierniczyłbym się przy tej prędkości w drzewo albo w "maluszka", a wtedy nie wiem, czy uszedłbym z życiem. Zdarzają mi się niebezpieczne sytuacje, ale coś takiego mi się jeszcze nie przydarzyło. Zdążyłem jeszcze kątem oka zauważyć przerażoną minę bezmózgowca w tym cholernym "maluchu". Może podzielicie się podobnymi przygodami z trasy?
          Zachęcam.
          Pozdrawiam!
          Cudem uratowany

Jadę sobie moim "kaszlem", tak z 90 km/h. Jedzie jakaś ciężarówka. No to ja patrzę na lewy pas - jest OK, jakieś 500 m wolnego od nadjeżdżającego volvo, więc wyprzedzam. Idzie mi całkiem nieźle (mam już ok. 100 km/h), ale widzę, że chyba źle oceniłem prędkość tego debila w volvo, bo on, idiota, zapierdziela na pewno ze 170 km/h. Skąd się miałem spodziewać, że na zwykłej drodze szerokości 7.5 m, bez utwardzonych poboczy i z drzewami za rowem, przy normalnym ruchu, jakiś bezmózgowiec będzie urządzał sobie popisy jak na torze Formuły 1? Oczywiście na cokolwiek było już za późno - przytuliłem się do trucka, a ten idiota w volvo jechał tak szybko, że nawet nie zmieścił się w "czarnym" i zwiedził pobocze. Naprawdę żałuję, że się tym razem nie zabił, bo kiedy indziej to może też zabić niewinnych świadków.
          Kapelusz

Jadę sobie moją ciężarówką, z przodu widzę kawał pustej drogi. Z tyłu facet w kucki mnie wyprzedza, myślę sobie - dam mu fory, bo pozycją jest strudzony. A tu jak nie wyskoczył jakiś palant z przeciwka...
          Pozdrawiam
          TIR

Stoję za krzakiem głogu z radarem w ręku, a tu wjeżdża roztelepana ciężarówka. "Maluch" zaczyna ją wyprzedzać na ciągłej a z drugiej strony wyskakuje volvo z prędkością światła. Niestety, zanim znalazłem odpowiedni paragraf, który pojazd należy zatrzymać w pierwszej kolejności, wszystkie 3 zniknęły z pola widzenia - przez co Skarb Państwa stracił kilkaset złotych...
          Policjant

Lecę sobie samolotem nad trasą Warszawa - Lublin, patrzę w dół, a tam policjant za krzakami szarpie się z radarem, kierowca ciężarówki próbuje puścić "maluszka", a z przeciwka mknie, dużo przekraczając prędkość, Volvo.
          Radek

Jadę swoim motorkiem 280 km/h, z przodu człapie jakiś gostek w Volvo, z przeciwka ciężarówka - chyba stoi. No to daję w ogień. Nagle wyłania się "maluch". Mówię sobie - koniec ze mną... puszczam kierownicę... a tu nagle gostek w Volvo - równy gość - ustępuje mi drogi i zjeżdża na pobocze, na trawkę... Więc ja w manetkę, całe szczęście miałem ASR! Uratował mi życie, z drugiej strony jednak - dlaczego jeździcie tak wolno? Przez takich wolnojazdów później są wypadki! A ja i tak wam nie dam swojej nerki!
          Motocyklista

Łykam sobie po pracy żura w rowie, patrzę, a tu z jednej strony jakaś ciężarówka, którą próbuje wyprzedzić jakiś "kaszel", podlatuje bliżej, a że się nie zmieścił na drodze, więc wjeżdża na rów... (na mój rów!!!) i po nogach mi przejeżdża, p... jeden, jak go ku... dorwę, to nogi z d... powyrywam - niech no tylko poczeka, aż z gipsu wylezę!
          Rolnik

Lecę sobie UFO na podświetlnej, patrzę w dół, a tam jeden gostek na prehistorycznym sprzęcie bez UFO-esu daje 170 km/h. Wpadłby do rowu, ale pomogłem mu swoim polem magnetycznym i jakoś wyciągnąłem go z opresji. Później ten drugi, co go mykał, ledwo przeszedł, a chłopu w rowie też się udało. Ludzie!!! Nie możemy wszystkim ciągle pomagać! Czy wy wiecie, ile takich zacofanych planet mamy pod opieką?

Komentarz

• gawryl
            Uzależniony
            • 2004
            • 810

ale sie usmialem, czytajac ten watek (nie wiem dlaczego dopiero wczoraj tu zajrzalem). dorzuce taki dowcip:

rozmawiaja dwaj zonaci faceci. jeden mowi:
            -ty, ja ze swoja stara zaczynam sie bzykac w druga dziurke
            odpowiedz:
            -no co ty, jeszcze w ciaze zajdzie
            350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Komentarz

• szwayko
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 2085

kultura naszych pilkarzy kadrowiczow.

Cytat dnia

Po jednym z pierwszych treningów Leo Beenhakker zapytał mnie, który z graczy ma pseudonim "K...a". I dlaczego koledzy ciągle wołają na niego podczas treningu i czego od niego chcą - menedżer reprezentacji Jaan de Zeeuw.
              frickr FB
              www.szwajkowski.pl

Komentarz

• Nemeo
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1757

Komentarz

• gwozdzt
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 5780

Zamieszczone przez szwayko
                  kultura naszych pilkarzy kadrowiczow....
                  Oj, nie tylko kadrowiczów....
                  Spotykam się z opiniami, że na Świecie jesteśmy identyfikowani jako Polacy przez słowa "k...a" i "na zdrowie"
                  Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Tomasz1972
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 3042

Z Sejmu nadeszły dwie wiadomości.
                    Jedna zła , druga dobra.
                    Ta zła - u trzech posłów stwierdzono pryszczycę.
                    Ta dobra - trzeba wybić całe stado

Komentarz

• panek
                      Coś już napisał
                      • 2006
                      • 68

troche nie cenzuralny
                      Pani w szkole zadała dzieciom prace domową, by opisali co nowego powstało w ich okolicy.
                      Następnego dnia nauczycielka pyta dzieci z pracy domowej. Najpierw pyta Małogosie, co w jej okolicy niedawno wybudowano. Na to Małgosia, że sklep spożywczy.
                      Następnie pyta Stasia, on na to, że sklep z farbami.
                      W końcu pyta Jasia, co w jego okolicy wybudowano, Jaś na to, że burdel.
                      Nagle zbulwersowane dziewczynki zaczęły piszczeć i wybiegać z klasy, a Jaś do nich zaczął krzyczeć: "gdzie ku*wy?! Dopiero co fundamenty postawili!!!" :P
                      W planach : 350D + Kit +grip + 50mm

Komentarz

• Riccardo
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 691

Zakłady Mięsne, rzeźnia nr 5.
                        Stoją dwie krowy:
                        ‑ Jestem Mućka, cześć.
                        ‑ Krasula.
                        ‑ Pierwszy raz tutaj?
                        ‑ Nie, ****a, drugi.
                        Pozdrawiam
                        Riccardo
                        --
                        Fuji & Ricoh

Komentarz

• kazper
                          Coś już napisał
                          • 2005
                          • 76

Na balu przebierańców grupka panów obserwuje panią, która jest kompletnie naga i wymalowana całkowicie białą farbą. Wreszcie jeden nie wytrzymuje podchodzi do pani i pyta:
                          -Przepraszam ale czy mogłabypani powiedzieć za co jest przebrana.
                          Pani podnosi nogę do góry i mówi:
                          -Za dziurę w zębie.
                          kazper

Komentarz

• -Wolf-
                            Coś już napisał
                            • 2006
                            • 93

Canon 100D + 18-55 IS STM + Sigma 70-300 DG APO MACRO

Komentarz

• Nemeo
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1757

Facet leży z laską w łóżku po niezłej "zabawie" i pyta :
                              -Czy mogę do ciebie mówić Ewa ?
                              -Dlaczego Ewa, przecież mam na imię Monika.
                              -Bo Ewa, była pierwszą kobietą na świecie, a ty jesteś moją pierwszą
                              kobietą z którą spałem.
                              -Dobra, a ja mogę do ciebie mówić Peugeot ?
                              -Dlaczego Peugeot ?
                              -Bo ty byłeś moim 207.

Komentarz

• Zielony
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 2928

Zamieszczone przez Zielony
                                Dostałem teraz mailem od znajomego...

Kolejna 'uczona' **** w kraglu...

LINK
                                sigpic