Powrót do ślubów

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Shadow
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1572

Odp: Powrót do ślubów

Zamieszczone przez taniFotograf
    Dla mnie Alfa ma tragiczną ergonomię. Nie mam dużej dłoni a tego trzymać się nie da. A jak jeszcze podepnie się spory obiektyw to wygląda to komicznie. Jak już to celowałbym w R5 albo R6.

Komentarz

• wojteczekx

A można gdzieś zobaczyć Twoje zdjęcia wykonane tym aparatem ? moje na stronie www.filmifoto.pl ale to zupełnie inny sprzet Canon

Komentarz

• dzideku
        Dopiero zaczyna
        • 2008
        • 32

W waszych wypowiedziach zabrakło mi moim zdaniem bardzo fajnego szkła do reportażu a mianowicie EF 16-35 f/2,8L II USM akurat to jest szkło bez którego chyba nie mógłbym obejść się robiąc reportaż ślubny, AF szybki i celny, chyba najszybszy jaki użytkowałem i pomijając lekkie mydełko na brzegach, to cała reszta super. Obecnie do ślubów używam 2xR6 i całkiem odstawiłem lustra. Co prawda szklarnia do R cholernie droga ale powoli się gromadzi RF 50mm f/1,2L bajka - polecam a inne szkła EF z adapterem podpięte pod R6 dostają drugie życie. Canon EF 35 f/1,4, Sigma A85 f/1,4 mógłbym wymieniać jeszcze dużo Zdecydowanie polecam R do tego 16-35 i 85 i ogarniesz wszystko.
        www.fotourbaniak.pl

Komentarz

• trothlik
          Uzależniony
          • 2004
          • 782

Zamieszczone przez dzideku
          Zdecydowanie polecam R do tego 16-35 i 85 i ogarniesz wszystko.
          16-35 użytkuję jakieś 10 lat. Śmiga świetnie. Na wakacje zawsze zabieram ze sobą jaki i 70-200. Brakowało środka. Zakupiłem 50 1.4. Zaskoczony jestem fajnością tego szkła. Lekkie, ostre i nie rzuca się w oko. Dlatego nie za bardzo zgadzam się, że 16-35 i 85 załatwią sprawę przy kotletach. Moim zdaniem brakuje czegoś po środku. 50tka jest idealna. Moim skromnym zdaniem.
          trothlik
          "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Komentarz

• gmurczyk
            • 2021
            • 1

Zamieszczone przez trothlik
            16-35 użytkuję jakieś 10 lat. Śmiga świetnie. Na wakacje zawsze zabieram ze sobą jaki i 70-200. Brakowało środka. Zakupiłem 50 1.4. Zaskoczony jestem fajnością tego szkła. Lekkie, ostre i nie rzuca się w oko. Dlatego nie za bardzo zgadzam się, że 16-35 i 85 załatwią sprawę przy kotletach. Moim zdaniem brakuje czegoś po środku. 50tka jest idealna. Moim skromnym zdaniem.
            50ka to klasyk w fotografii ślubnej. 16-35 to może trochę niestandardowy obiektyw ale jak komuś się sprawdza to czemu nie :-)
            www.gabrielgmurczyk.com

Komentarz

• K_f
              Coś już napisał
              • 2018
              • 62

Dla mnie 50 1.8 II jest dobrym szkłem, ale średnio sprawdza się fotografii ślubnej w czasie tańców, za często się "gubi", Sigma 35 1.4 idealna, lub 24-70 też idealna.
              K.F. Pozdrawiam

Instagram
              InstagramII

Komentarz

• dzideku
                Dopiero zaczyna
                • 2008
                • 32

każdemu według potrzeb
                www.fotourbaniak.pl

Komentarz

• michael_key
                  Pełne uzależnienie
                  • 2009
                  • 2129

W ślubach obecnie lubię połączenie 35mm i 50mm. Do dłuższego uzupełnienia 85mm jak najbardziej [emoji57]

Komentarz

Pracuję...