Sprzęt do ślubów cz. IV
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
Komentarz
-
Odp: Sprzęt do ślubów cz. IV
Masakrator! też skłaniać się ku stawka ale chciałbym poznać opinię kogoś kto ze stalek na zoomy się przesiadl.
A odnośnie stalek: używa ktoś 100L? Nigdy nie używałem a wydaje mi się być ciekawa ogniskowa. No i macro!
Sent from my D5803 using TapatalkKomentarz
-
Komentarz
-
Są
Może nie tak do końca. Zaczynałem na cropie i 17-55, gdy kupiłem FF zaopatrzyłem się w 35 2.0, 50 1.4 i 85 1.8. Oprócz tego zoomy też miałem, ale tylko 1 body (no i na wypadek "W" 50D). Kupiłem pas, sakwy no i robiłem stałkami przepinając co chwile. Jednakże doszedłem do wniosku, że to nie to
Kupiłem 24-70 2.8 - w sumie tym obiektywem "oblecę" cały ślub i większość wesela. W kościele ma oczywiście resztę obiektywów, ale w torbie na ziemi. Jak jest czas to założę i trochę fotek pstryknę, ale głównie zoom. Robię sobie na spokojnie, bez biegania, przepinania itp. Może jakość jest trochę gorsza, ale jak na obecną chwilę w pełni mnie zadowala, choć nie twierdzę, że nie zmienię zdania
6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
Moje fotki Moje fotki IIKomentarz
-
Ok. Dziękuję za opinie. Będą stalki. Ale teraz inny problem.bylem już zdecydowany na 6d i nie wiadomo po co zacząłem przeglądać net. I teraz dylemat: może trochę dołożyć i kupić d750 i dwie stalki jak do 6d? Wiem że temat był już nie raz ruszamy ale może jest ktoś kto zmienił system i podzielił by się wrażeniami. znam wady 6d (archaiczny AF i słabsza dr) ale nie znam wad D750 l. Piszą o nim w samych superlatywach.
-
Bo to obecnie d750 to najlepsza puszka do ślubów i ogólnego użytku. Nic lepszego w tej cenie nie kupisz. Porównywałem na tych samych szkłach 35art pod względem af z 6d i ogólnej obróbki to lekko mówiąc jest przepaść. Mimo wszystko ciężko mi zmienić cały system, a że się nie pali to czekam na 6d2.Komentarz
-
też bym brał d750
jak Ci nie przypasi to chętnie wymienię moje 6d
SONY
Komentarz
-
Taki właśnie był plan. Zakup 6d do nauki ff i szkieł a na wiosnę zakup 6dii i używać na dwa body. Jako że do tej pory miałem cropa i tylko c50 1.4 na FF ze szkieł to zmiana systemu mi nie taka straszna. Ta 50 i tak miałem zamienić na 50 1.8 stm. No cóż, muszę zobaczyć jak finansowo dokładnie stoję bo używek D750 mało jest a nowy sporo droższy od 6d, no i mniej używanych szkieł do Nikona.Bo to obecnie d750 to najlepsza puszka do ślubów i ogólnego użytku. Nic lepszego w tej cenie nie kupisz. Porównywałem na tych samych szkłach 35art pod względem af z 6d i ogólnej obróbki to lekko mówiąc jest przepaść. Mimo wszystko ciężko mi zmienić cały system, a że się nie pali to czekam na 6d2.
-
Komentarz
-
D750 raczej odpada z powodu ceny. Teraz powrót do rozważań 6D czy D610.
-
Panowie od 6d ! Da się tym jeszcze robić wesela? ? Bo gdzie nie popatrzę to tylko Nikona chwala a 6d że bieda! I już mam śieczke w głowie! A szkła do C takie fajne...
-
Komentarz
-
Przegladnolem Instagrama, Ty nie potrzebujesz Nikona ! Jezeli takie zdjecia robisz 6D to pewnie sie zaraz zdecyduje na staruszka! D610 nie chce a na D750 mnie nie stac. I kasy troche zostanie !Bo to obecnie d750 to najlepsza puszka do ślubów i ogólnego użytku. Nic lepszego w tej cenie nie kupisz. Porównywałem na tych samych szkłach 35art pod względem af z 6d i ogólnej obróbki to lekko mówiąc jest przepaść. Mimo wszystko ciężko mi zmienić cały system, a że się nie pali to czekam na 6d2.Komentarz
-
Fuji X-H2 | Viltrox 13/1.4 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Fujinon XF 35/1.4 R | Viltrox 75/1.2 PRO
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/Komentarz
Komentarz