Kursy liturgiczne

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Zamieszczone przez arturs
    no to żeby być dokładnym mamy 14 archidiecezji i 27 diecezji (diecezja nie podlega archidiecezji) to znaczy że potencjalnie jest do zdobycia 41 zaświadczeń i odświeżanie ich co roku..
    Albo zdobyć zaświadczenie z Episkopatu .

Komentarz

• pank
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1502

A najlepiej od papieża.
      Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• chiron
        Bywalec
        • 2005
        • 113

E... to prościej chyba zostać księdzem lub innego rodzaju duchownym (zakonnikiem np.).
        Oni nie muszą robić takich kursów, a focić mogą w każdym kościele
        Wiem, że nic nie wiem :/

Komentarz

• smelbo
          Coś już napisał
          • 2008
          • 60

Pisałem jeszcze do Opola bo w sumie z Krakowa w ostateczności można jechać i uzyskałem taką informację:

"Kursy takie organizuje się w naszej diecezji zwykle w Wielkim Poście http://www.diecezja.opole.pl/index.p...524&Itemid=112, w tym roku już się nie przewiduje.Notariusz Kurii"
          C 40D / T 17-50 F2.8 / C 580EX II / C EF 50mm 1.8 II / Jupiter 135mm F3.5 MC

Komentarz

• chiron
            Bywalec
            • 2005
            • 113

Czyli dalej lipa... chyba musze się do znajomego księdza przejść i osobiście pogadać co można w tym temacie ugryźć :/
            Wiem, że nic nie wiem :/

Komentarz

• Papier
              Coś już napisał
              • 2008
              • 56

Do chetnych z wroclawia (i okolic) Kuria zbiera chetnych na kurs i prawdopodnie odbedzie sie on w sierpniu/wrzesniu. Trzeba dac 1 zdj leg., zaswiadczenie od proboszcza ze swojej parafii o bicu katolikiem i 160zl (Ul. Katedralna 13 (pokoj 6)). pzdr

Komentarz

• Troyan
                Początki nałogu
                • 2007
                • 317

Zamieszczone przez Papier
                zaswiadczenie od proboszcza ze swojej parafii o bicu katolikiem(Ul. Katedralna 13 (pokoj 6)). pzdr
                Yyy bez kitu, serio ?
                Założyłem sobie FOTOBLOGA

Komentarz

• Papier
                  Coś już napisał
                  • 2008
                  • 56

nom powaga. Takie maja wymagania, ale nie jestem przekonany czy sie tego tak trzymaja

Komentarz

• Troyan
                    Początki nałogu
                    • 2007
                    • 317

Bez kitu, mentalne średniowiecze. Po Wrocławiu bym się tego nei spodziewał Dobra, koniec off topa
                    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Komentarz

• MM-architekci
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 2227

Nie tylko tam takie sredniowiecze , ja bym powiedzial nawet ze to "caly kosciol" i jego podejscie w pelnej krasie... niby otwarty dla wszystkich , swoich oczywiscie...
                      no comment...

Komentarz

• Quando

Orientuje się ktoś może, kiedy w Bydgoszczy (bądź okolicach) odbędzie się taki kurs? Musze zdobyć papierek przed 15 sierpnia... będzie cięzko ułaa. ??:

Komentarz

• micles
                          Zablokowany
                          • 2006
                          • 4359

W Bydzi w listopadzie robią. W okolicy nigdzie też nie ma (przynajmniej w zeszłym roku jak chciałem robić w sezonie wakacyjnym, to nie było).

Czemu wy sobie przypominacie o papierku miesiąc przed ślubem? Czyżby kolejni samozwańczy amatorzy? ^^ (nie żeby coś, ale ja się do tego grona też zaliczam :P)

Komentarz

• Quando

Zamieszczone przez micles
                            W Bydzi w listopadzie robią. W okolicy nigdzie też nie ma (przynajmniej w zeszłym roku jak chciałem robić w sezonie wakacyjnym, to nie było).
                            oks... dziekować

Zamieszczone przez micles
                            Czemu wy sobie przypominacie o papierku miesiąc przed ślubem? Czyżby kolejni samozwańczy amatorzy? ^^ (nie żeby coś, ale ja się do tego grona też zaliczam :P)
                            bo o samym ślubie mowa od 2 miesięcy

Komentarz

• leloo
                              Dopiero zaczyna
                              • 2007
                              • 24

Zamieszczone przez smelbo
                              Pisałem jeszcze do Opola bo w sumie z Krakowa w ostateczności można jechać i uzyskałem taką informację:

"Kursy takie organizuje się w naszej diecezji zwykle w Wielkim Poście http://www.diecezja.opole.pl/index.p...524&Itemid=112, w tym roku już się nie przewiduje.Notariusz Kurii"
                              Dojeżdżającym Opola nie polecam. W tym roku odbywał się na zasadzie 3 spotkań (7-14-28 marca) 2 x po 3.5h + egzamin pisemny (wszyscy zdali, a była chyba ponad setka ludzi).
                              Pozdrawiam
                              Leloo

Komentarz

• Duckyk

Witam wszystkich serdecznie

To mój pierwszy post w tym szacownym Gronie, ale dotyczy wątku którym jestem bardzo zainteresowany, bowiem chcę zagłębic się w tematykę fotografii ślubnej.

Interesowałem się ukończeniem tego kursu, jako, że jestem z Łodzi starałem znaleźc taki kurs jak najbliżej.
                                W Kurii Diecezjalnej w Łodzi odpowiedzieli mi, że kurs planują w październiku i będzie zorganizowany w Piotrkowie. O szczegóły prosili pytac bliżej tego terminu.

Dowiedziałem się również, że kursy takie regularnie organizuje Diecezja Łowicka w każdą pierwszą środę miesiąca Planuję wybrac się na edycję sierpniową
                                Szczegóły o kursie znajdziecie tutaj => http://www.diecezja.lowicz.pl/serwis...?id=804&idd=91

Jeszcze raz witam serdecznie i pozdrawiam
                                Daniello

Komentarz

Pracuję...