Kursy liturgiczne

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DarekB
    Bywalec
    • 2005
    • 182

Każda diecezja ma swoją stronę internetową.

Komentarz

• epicure
      Uzależniony
      • 2010
      • 676

Grudzień 2012??? Pogięło ich?
      nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Komentarz

• Vter
        Dopiero zaczyna
        • 2008
        • 32

Zamieszczone przez epicure
        Grudzień 2012??? Pogięło ich?
        Nie przesadzasz z tym gniewem? Odbywa się regularnie od lat i był niedawno. Ponadto warto wejść na stronę którą podsunął DarekB i przeczytać do końca ten krótki artykulik.

Komentarz

• epicure
          Uzależniony
          • 2010
          • 676

Ani nie przesadzam, ani nie ma w tym żadnego gniewu. Jestem po prostu zawiedziony tym, że jest to bardziej skomplikowane, niż się spodziewałem. Artykuł też przeczytałem i nie znalazłem tam żadnego innego rozwiązania dla mnie, jak tylko czekać do grudnia (a potrzebne mi to na kwiecień).
          nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Komentarz

• KGR
            Bywalec
            • 2010
            • 164

Zamieszczone przez linux888
            Mam taką głupią prośbę. Czy mógłby ktoś zwolnić miejsce na kursie w Krakowie? Niestety zobaczyłem że lista jest zamknięta a niestety znajoma prosiła mnie o wykonanie zdjęć na ślubie który odbędzie się w kwietniu (przed datą kolejnego kursu).
            Jeżeli komuś te dwa miesiące nie robią różnicy to byłbym bardzo wdzięczny.
            Pozdrawiam
            Miałem to samo. Zadzwoniłem, lista była zamknieta więc poprosiłem i pani powiedziała ze jedno dodatkowe miejsce się znajdzie.
            Zadzwoń, zapytaj, poproś.
            2x5Dmk2/fish15/ 17-40L/ 24LII /85 /135L/ 430 EX II/ 2x600EX
            Regulamin pkt8.

Komentarz

• DarekB
              Bywalec
              • 2005
              • 182

KGR... ale to tylko w pakiecie z transferem w czasie na grudzień 2011 ;-)

Komentarz

• Vter
                Dopiero zaczyna
                • 2008
                • 32

..... Artykuł też przeczytałem i nie znalazłem tam żadnego innego rozwiązania dla mnie, jak tylko czekać do grudnia (a potrzebne mi to na kwiecień).
                a ja przeczytałem coś takiego (w dodatku wyboldowane):

"Istnieje możliwość uzyskania tymczasowego zaświadczenia (ważnego do końca roku). Należy na adres Kurii przesłać prośbę o jego wydanie wraz z opinią księdza proboszcza parafii zamieszkania. Na adres zwrotny prześlemy stosowne zaświadczenie. "

Komentarz

• epicure
                  Uzależniony
                  • 2010
                  • 676

Nie jestem katolikiem. Nie sądzę, aby proboszcz parafii w miejscu mojego zamieszkania wydał pozytywną opinię na mój temat. Nigdy w życiu mnie nawet na oczy nie widział.

Komentarz

• dolomity
                    Bywalec
                    • 2004
                    • 114

Nie jestem katolikiem. Nie sądzę, aby proboszcz parafii w miejscu mojego zamieszkania wydał pozytywną opinię na mój temat. Nigdy w życiu mnie nawet na oczy nie widział.
                    Tym bardziej kurs może się przydać. Przed kwietniem kursów organizowanych gdzieś w Polsce jest wiele. Doświadczenie uczy, że lepiej w takiej sytuacji mieć wiedzę (i dokument) z innej diecezji, niż nie mieć nic.
                    5dmkII, 24-70/2.8, 70-200/4 IS, 50/1.8 II, Samyang 500/8

Komentarz

• krzysztofT
                      Dopiero zaczyna
                      • 2010
                      • 20

Szkolenie dla fotografujących i filmujących celebracje liturgiczne.

Świdnica - 17 marca (sobota). ZGŁOSZENIA TYLKO DO 09.03!

W trosce o kształtowanie właściwych postaw podczas zgromadzeń liturgicznych, realizując zalecenia zawarte we Wskazaniach Komisji Episkopatu Polski ds. liturgii i duszpasterstwa liturgicznego dotyczące filmowania i fotografowania podczas celebracji liturgii, Biuro Prasowe Świdnickiej Kurii Biskupiej organizuje kurs dotyczący filmowania i fotografowania celebracji liturgicznych.

Kurs odbędzie się w sobotę, 17 marca 2012 r., w auli Świdnickiej Kurii Biskupiej (pl. Jana Pawła II 1, Świdnica). Rozpoczęcie o godzinie 10:00. Szkolenie będzie trwało ok. 5 godzin i obejmie: omówienie instrukcji Episkopatu, zagadnienia liturgiczne oraz część praktyczną. Kurs poprowadzą: ks. dr Dominik Ostrowski – wiecerektor WSD w Świdnicy, ks. Łukasz Ziemski – rzecznik prasowy kurii, oraz fotoreporterzy: p. Dariusz Gdesz (Polskapresse, Gazeta Wrocławska) i p. Tomasz Pietrzyk (portal swidnica24).

Zgłoszenia prosimy przesyłać do 09 marca na adres: [email protected] lub pocztą tradycyjną na adres kurii: Rzecznik Prasowy Świdnickiej Kurii Biskupiej, pl. Jana Pawła II 1, 58-100 Świdnica. W zgłoszeniu należy podać następujące dane: imię i nazwisko uczestnika kursu, adres zamieszkania oraz adres poczty elektronicznej. Nie będą potrzebne inne dane ani dokumenty. Nie potrzebne jest również zdjęcie.

Ofiara za udział w szkoleniu wynosi 100 zł (przeznaczona między innymi na koszty cateringu, identyfikatorów). Ofiarę regulujemy w dniu szkolenia. Uczestnicy szkolenia otrzymują imienny identyfikator, zaświadczenie oraz instrukcję Episkopatu. Uzyskane uprawnienia ważne są przez 5 lat.

ks. Łukasz Ziemski - rzecznik kurii
                      (tel. 792-155-933
                      www.katalogartystyczny.pl Portal dla każdego artysty

Komentarz

• nniwi
                        Coś już napisał
                        • 2011
                        • 66

Świdnica Szkolenie dla fotografujących i filmujących celebracje liturgiczne

witam
                        może kogoś zainteresuje

pozdrawiam

Komentarz

• iza73
                          Bywalec
                          • 2010
                          • 222

"Ofiara za udział w szkoleniu wynosi 100 zł" - A czemu nie opłata ? Bo rachunek trzeba by wystawić, jaki VAT z tego?!
                          Ale abstrahując od tego przypadku w roku 2010 Kuria Metropolitalna w Katowicach robiła kurs/szkolenie dwudniowe - opłata co łaska za poświęcony czas, wynajem sali, prąd itd. (ludzie dawali po 20zł, 50zł ...) na zaświadczeniu nie ma daty "ważności"

Komentarz

• betinus
                            Bywalec
                            • 2005
                            • 113

w Katowicach od zawsze chyba robią te szkolenia za "co łaska"... my byliśmy na kursie już ładnych parę lat temu i również otrzymaliśmy "bezterminowo"...

jak czytam że gdzieś wydają pozwolenia czasowe to aż mi się włos jeży....

najlepsze w tym wszystkim jest to, że gdy nie mieliśmy zaświadczenia, to księża marudzili, że jak bez papierka... od czasu jak mamy zaświadczenie z Kurii Katowickiej to jeszcze ani razu nie musiałem wyciągać go z torby, żeby udowodnić... wnioski... do wyciągnięcia samemu
                            sprzętu kupa... a chęci coraz mniej....

Komentarz

• dj_zibi
                              Uzależniony
                              • 2007
                              • 541

O wrocławiu cos wiadomo??
                              Moja strona

Komentarz

• dolomity
                                Bywalec
                                • 2004
                                • 114

Zamieszczone przez betinus
                                w Katowicach od zawsze chyba robią te szkolenia za "co łaska"... my byliśmy na kursie już ładnych parę lat temu i również otrzymaliśmy "bezterminowo"...

jak czytam że gdzieś wydają pozwolenia czasowe to aż mi się włos jeży....

najlepsze w tym wszystkim jest to, że gdy nie mieliśmy zaświadczenia, to księża marudzili, że jak bez papierka... od czasu jak mamy zaświadczenie z Kurii Katowickiej to jeszcze ani razu nie musiałem wyciągać go z torby, żeby udowodnić... wnioski... do wyciągnięcia samemu
                                Widzą, że skończyłeś kurs, bo zachowujesz się tak, jak uczą na szkoleniu?
                                5dmkII, 24-70/2.8, 70-200/4 IS, 50/1.8 II, Samyang 500/8

Komentarz

Pracuję...